Atatürk Osmanlı'yı yaşatabilir miydi?

Halkın değerlerine dikkat ederek mi? Neden Anadolu beyleri Osmanlı'yı "sırplar ile ittifak edip Müslüman Anadolu beylerine saldırıyor" diye timura şikayet etti, o Anadolu halkı neden bir bir Timur tarafına geçti, Osmanlı Anadolu beylerinin birçoğunun karşı çıkmasına rağmen yer yer kafirlerle ittifak kurmuş bu da birçok Anadolu beyi tarafından kötü karşılanmıştır, en son Timur geldiğinde de onun tarafında yer almışlardır. Bizim tarihçiler pek anlatmaz ama stefan lazareviç kim bir araştır.

Müslüman Türk beyliklerinin birçoğu Osmanlı'ya kendi isteği ile katılmıştır zerre kan dökülmemiştir. Senin dediğin gibi olsaydı bunları Osmanlı harp yoluyla alması gerekirdir Osmanlı tehlike nereden gelirse gelsin devletin bekası için kendi oğluna bile acımayan bir anlayış kendisi de türktür diye timura hiç acımaz. Evet Osmanlı Anadolu'da birçok alevi öldürmüştür fakat arkaplanında bugünkü İran vardır ve biz ne zaman yönümüzü batıdaki fetihlere dönsek İran içerdeki şii benzeri aleviler sayesinde ayaklanma çıkartmıştır ve şu anki alevilerin Osmanlı'yı sevmemesinin nedini de budur. Osmanlı tehlikein diline dinine ırkına bakmadı kendi coçuğuna acımayacak kadar devleti düşünen insanları cumhuriyet mantığı ile anlayamamanı anlıyorum. Osenin ittifak yaptı dediğin sırplar bile tokadın büyüğü bizden yedi kaç defa sildik sırp ordusunu...kendi oğlunun bir damla kanını devletinden üstün görenler, devleti için oğlunun canından vazgeçenleri anlayamaz.

Atatürk zaten eğitim hayatından beri hürriyetçiydi. Monarşi yanlısı olması imkansız.

Atatürk zaten eğitim hayatından beri hürriyetçiydi. Monarşi yanlısı olması imkansız.
Atatürk ile birlikte İttihat ve Terakki kadrolarını hiç analiz edememiş olmanın canlı bir örneği herhalde bu yorum. Ayol zaten İttihatçılar anayasal monarşi istiyordu. Cumhuriyet 1920'den sonra pörtlemiş bir kavram. O zamana kadar kimsenin aklında yoktu. Aklında olanlar da meselenin yönetim biçimi değil, adil bir kapsayıcı demokrasi olduğunu söylüyordu.

Atatürk eğitim hayatı boyunca Fransız yazarları okudu genellikle. Fransızlar zaten Cumhuriyetçi. İttihat Terakki cemiyetine katıldı ama bir süre sonra çıktı.

Dünya Savaşı'nın sonralarına kadar İttihat Terakki otoritesi gayet güçlüydü. O dönemde Cumhuriyetten bahsetmek çok mantıksız olurdu muhtemelen yargılanırdı. İstanbul hükümeti otoritesini kaybedince Cumhuriyet sinyallerini vermeye başladı ortam yeterince oluşunca Cumhuriyet ilan edildi zaten.

Ayrıca Cumhuriyetten sonra da Atatürk İttihatçılara sallıyordu hep. Çoğunu da yargıladı zaten suikast olayında.

Atatürk bu sistemi zaten yaşatmak istemiyordu. İstese yaşatır mıydı? Belki evet. Şu an İngiliz'lerin sistemi çok mu sağlıklı, kraliçeleri öldü diye sadece ölüm töreninde milyar dolar harcamışlar. Üzerine bu kraliçe ülkenin iyiliği için hiçbir politika yetkisini kullanmamış demokratik kalmış. Yerine gelen oğlunun tam bir yobaz olduğunu düşünüyorum. Babadan oğula gibi yürütülen sistemlerin elle tutulur yanı yok.

Hee bu noktada halkın liderini seçtiği sisteminde patlak olduğunu gördük. Sadece üniversite mezunları oy kullansın gibi bir sistem çıkarılsa, bazı terör örgütlerinin dershane yönettiğini ve üniversite sınav sorularını çaldığını da unutmamak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…