Atatürk ve hand-in-waistcoat

292469

Megapat
Makaleler
5
Türkiye Cumhuriyeti'nin babası, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün birkaç fotoğrafında şu pozlara rastlamak mümkün:

271766716_988188438786950_4554526438755100806_n.jpg

images.jpeg

20220422_004557.png

images-1.jpeg

Diğer fotoğrafları hakkında bilgim olmasa da ilk fotoğraf Zübeyde Hanım'ı ziyaret ederken çekilmiş. Dipnot düşelim.

Açıkçası, kişisel olarak düşüncemdir, bu poz gerçekten çok hoş görünmüştü gözüme. Ata'nın üzerinde görünce bir ayrı hissettirdi sanırsam. Doğal olarak araştırdım, neymiş ne değilmiş vs. ve bulduğum sonuçlar galiba bazı kesimlerin pek hoşuna gidecek sonuçlardı: Atatürk masondur, bu poz da sadakat duruşudur.

YouTube'da birçok içerik bulunabilir, hiçbirine bakmadım zira Atatürk'ün mason olup olmadığı zerre umurumda değildi açıkçası. Belki de gerçekten bu konuda bilgilendiren videolar vardır, neyse. Ben sadece pozun ismini arıyordum, bulursam belki mason olmadığını da kanıtlardım sanırım. :D

Araştırdık, didikledik. Meğerse sadece bir modaymış. Bu moda hand-in-waistcoat olarak adlandırılmış, bir rehbere göre de "manly boldness tempered with modesty" yani alçakgönüllülük ile harmanlanmış cesaret örneği olarak belirtilmiş, tanısı konmuş belki de. Birkaç örneğine daha bakalım, altta kaynağı vereyim, yorumu sizde kalsın:

Napolyon:

614px-Jacques-Louis_David_-_The_Emperor_Napoleon_in_His_Study_at_the_Tuileries_-_Google_Art_Pr...jpg

Karl Marx:

Karl_Marx_001.jpg

Kaynak: Hand-in-waistcoat/Wiki

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de dikkatimi çekmişti. Türk duruşu olarak sanardım ben meğer.
Herkesin var bir yanılgısı sanirim. Biz de askerler her daim el tetikte durdugundan aliskanlik yapmış herhalde diyorduk, degilmis tabii.

Turk durusu da olabilir, bilgim yok. Ama kayitlara ilk olarak bu sekilde gecmis gibi gorunuyor. Tarihci de olmadigimdan net bilgim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı