Atatürk yanlış milleti mi kurtardı?

Arkadaşlar Atatürk yanlış milleti kurtardı galiba. Daha bugün arkadaşlarımdan duydum. Atatürk'e küfür ediyordu. Diğeri de yok benim babam kuran okudu diye hapis yattı yok efendim nenem şalvar giydi diye asıldı diyor. Atatürk uçakları gömdürdü diyor. Olayı açıklıyorum Marshall yardımı yüzünden diyorum herif bana bana ne diyor. Atatürk acaba neden böyle bir milleti kurtardı aklım almıyor.

Hayır, doğru milleti kurtardı fakat milletin geneli boş boğaz.
 
Biz de osmanlı ruhu var. Bunların hepsini geçeriz. Merak etmeyin, bir gün gelecek, biz onlara kafa tutacağız."

Bunun sebebi sürekli baştakiler tarafında hayal satılması olabilir. Sanıyor ki Osmanlı gibi olsa kendisine önemli bir rol düşecek. Yoo avam takımı gibi sıradan bir hayat yaşayıp ölecek. Sanıyor ki kendisini padişaha tanışman yapacaklar. Alıcısı çok olunca bu hayalleri satanlar da durmuyor.
 
Hocam Osmanlı eskiden ne kadar akıllıydı? Bunu Osmanlı tarihini az çok bilenler bile anlar. Ama şu anda gelişmiş teknoloji nedeniyle millet cahilliğe doğru sürükleniyor. Bunu kim yapıyor? Bize Çanakkale savaşında kafa tutanlar. Neden yapıyorlar? Biz eğer tarihimizi öğrenirsek "Vay arkadaş, biz eskiden ne kadar da zekiymişiz." diyecekler ve devleti büyütmeye başlayacaklar. Aslında bunların bir çoğu bizi uyutmak için yapılan bir takım uyutma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı