Atatürk yanlış milleti mi kurtardı?

Olay Türk milleti değil ki sadece yanlış kişilerin ve fikirlerin etkisinde kalan Türk milleti var bir de bunu engelleyememek yine devletin suçu.

Hocam devletin varolması öyle bir şey değil. Devletin varolma amacı zengin ve nüfuslu kesimin çıkarlarını korumaktır. Devlet fikrinin ortaya ilk çıkışı da bundandır. Kimin imkanı varsa ve parası varsa devlet teknik olarak ona hizmet eder. Zamanla kendi zenginlerini yaratır ve bu böyle devam eder. Örneklerini bizim ülkemizde bolca görebilirsiniz.
 
Hocam ben ne diyorum? Bizi uyutuyorlar. Mesela çok fazla oyun bağımlısı olan insan var. Bunlar en çok Türkiye'de (diye biliyorum.). Yeni çıkacak oyunlar için, yeni çıkacak programlar için, yeni çıkacak teknolojik aletler için gün sayıyorlar.
O olayların uyutulmayla alakası yok, ülkede kim başka bir eğlence aktivitesi yapabilecek durumda? Onu geçtim herkes oyun bağımlısı diyelim, ancak Türkiye'deki kitlenin çoğu CS:GO, PUBG (veya mobili) gibi yenisi çıkmayan ve çokta detaylı olmayan oyunlar oynuyor zaten. Senin dediğin gibi herkes 7/24 "vayy Quantic Dream acaba bir sonraki oyununda ne yapacak", "abi 4A Games yeni Metro oyununa hangi yenilikleri ekleyecek" diye dolaşmıyor. Ha elbet böyle dolaşanı da vardır ancak emin ol bunlar azınlıkta. Asıl kitleyi sen Amerika'da, Rusya'da vs. göreceksin. Oyuna gelene kadar çok daha ciddi şeylerle uyutuluyoruz haberimiz yok, keşke oyunla uyutsalar. Bizde öyle LOL, CS, Valorant dışında her oyun çok konuşulmaz, Witcher 3 vardır, RDR 2 vardır, GTA 5 Vardır o kadar.
 
Bunun sebebi Türk milletinin araştırmaması, kitap okumaması.
Hocam ben de bunu demek istiyorum işte. Bizim milletimiz daha çok "Kendimi geçindireyim, yeter." diyor, kitap okumuyor, çok fazla telefona bakıyor.
 
Bunun sebebi Türk milletinin araştırmaması, kitap okumaması.

Kitap okuyup araştırmamasının sebebi de, sürekli kendilerini yöneten kişiler tarafından geçmişin hayallerinin satılması. Diyorlar ki " sizin atalarınız geçmişte şöyleydi böyleydi. Siz de onların torunlarısınız" diyerek gaz vere vere hayal SATA SATA insanları geçmişin hayallerinde yaşatıyorlar. Böyle yaşayan bir toplum ileriye bakamaz ancak geçmişe takılır kalır. Geçmişten feyz alınması gayet doğal ama böyle bir hayal dünyasında takılıp kalmak çok kötü. Sizi sürekli sabah akşam böyle gazlasalar kendinizi dünyanın en önemli insanı sanırsınız. Bunun sonucu olarak da asla kendinizi geliştirmezsiniz. Çünkü siz zaten mükemmel olduğunuzu düşünürsünüz.
 
Bunun sebebi Türk milletinin araştırmaması, kitap okumaması.

İmkan mı vardı ki? Köydeki tek imkanı ilkokul okumak olan insanların çocuklarıyız biz ve bu insanlar gerçekten ayrımcılığa da uğradı. Bu yüzden onları sözde destekleyen herkese tabii ki de destekleyeceklerdi. Emin olun ki sizde aynı şartlarda yaşasaydınız muhtemelen sizde benzer bir konumda olurdunuz.

Hocam devletin var olması öyle bir şey değil. Devletin var olma amacı zengin ve nüfuslu kesimin çıkarlarını korumaktır. Devlet fikrinin ortaya ilk çıkışı da bundandır. Kimin imkanı varsa ve parası varsa devlet teknik olarak ona hizmet eder. Zamanla kendi zenginlerini yaratır ve bu böyle devam eder. Örneklerini bizim ülkemizde bolca görebilirsiniz.

Bunun böyle olması doğru olduğu anlamına gelmez ki. Devlet halkına her zaman sahip çıkmalı ekonomik durumu ya da azınlık olmadığını bakmadan.
 
Bana göre komünizm teoride çok iyi ama uygulamada berbat bir sistem eğer nüfusun fazlaysa komünizm hiç işlemez.
Komünizm sözlü olarak herkesin hayallerindeki ideolojidir fakat uygulamaya konduğunda neler olduğunu gördük.
 
Unun böyle olması doğru olduğu anlamına gelmez ki.

Tabii ki de. Doğru olmamalı zaten katılıyorum size. Fakat devlet böyle işler. Her zaman zengin ve nüfuslu kesimin çıkarlarını gözeterek ayakta kalır. Yani sizin dediğiniz devletler ancak sosyal devlet statüsüne ulaşabilmek birkaç devlet hariç çok zor. Sosyal devletler her kesim için imkan sağlamaya çalışır. Bizim gibi ülkeler için şimdilik ütopik bir durum.
 
İmkan mı vardı ki? Köydeki tek imkanı ilkokul okumak olan insanların çocuklarıyız biz ve bu insanlar gerçekten ayrımcılığa da uğradı. Bu yüzden onları sözde destekleyen herkese tabii ki de destekleyeceklerdi. Emin olun ki sizde aynı şartlarda yaşasaydınız muhtemelen sizde benzer bir konumda olurdunuz.
Benim dedem askerde okumayı öğrenmiş sen düşün artık ama okuduğu kitaplar bir kütüphanenin çeyreği kadar insanlarda bir şeyi öğrenme, araştırma hevesi olmazsa zaten bu yöneten kişinin işine gelir.
 
Arkadaşlar Atatürk yanlış milleti kurtardı galiba. Daha bugün arkadaşlarımdan duydum. Atatürk'e küfür ediyordu. Diğeri de yok benim babam kuran okudu diye hapis yattı yok efendim nenem şalvar giydi diye asıldı diyor. Atatürk uçakları gömdürdü diyor. Olayı açıklıyorum Marshall yardımı yüzünden diyorum herif bana bana ne diyor. Atatürk acaba neden böyle bir milleti kurtardı aklım almıyor.
@Mr. Edri neden haha attınız hocam?

Bu insanlara ne anlatsanız anlamak istemez o çarşaf ve asılma olaylarını ben bin defadır anlattım gurbetçilere ve vatandaşlara hala daha inanmak istemiyorlar, hatta bir yabancı ile tartışmıştım o da şuydu dönmeh konusu yüzünden, Atatürk'ün ailesinin Müslüman olduğunu hatta dua ettiği bir fotoğrafı olduğunu söyledim, ya gurbetçilerden birinin Atatürk'e İngiliz ajanı dediğini duydum kim bilir daha neler diyecekler hayır kafaları da basmıyor arkadaş İngiliz ajanı olsa Çanakkale'de ve milli mücadelede niye yer alsın ki Atatürk zaten İngiliz'lerin işlerine gelmez, o dönemde bile en büyük gemilerinden biri suya gömülmüştü. Hele ki şu 19 Mayıs veya bayramlarda TRT alman medyasında ki Instagram yorumlarını okusanız neler neler diyorlar.
 

Geri
Yukarı