Atatürk'ü bitiren video adı altında yapılan videolar

Ben kötü bir şey demedim.
Ben de kötü bir şey demedim. Ancak bu olayların ailesinin dindar olmasıyla alakası yok. Onun dışında sizin söylediğiniz de doğru olabilir. Ailesi dindar olabilir.

Üzerinde seneler geçmiş videolara dair neden konu açtınız merak ettim. Videoların da amacı besbelli; bam teline bastıkları insanlardan aldıkları tepkilerle kendilerine haklılık payı çıkarıyorlar, bununla birlikte kendilerinden yana olan okumamış kesime bu paydan pay veriyorlar.

İslam dinine göre bakarsak, bence Mustafa Kemal gayet müslümandı. Hatasız kul olmaz üstelik Mustafa Kemal'in ölürken "Ve Aleyküm Selam" dediği rivayet ediliyor(tam hatırlamadığım için rivayet diyorum kesin de olabilir). Bazı peygamberler bile günah işlemiştir. Sigara içmek de günahtır bu arada, sağlığına zarar veriyorsun.

Şunu da belirtmek istiyorum ki insanların %95i "Atam atam" dese de Mustafa Kemal o soyadını "Atası Türk" manasında koymuştur kendine. "Ben sizin atanızım" diye değil. Yani ortada "ilahlaşma, üstün görme" gibi bir şey yok.

Ve bir teoriye göre Mustafa Kemal Hz.Mehdi (as)'ye tam olması gerektiği gibi bir ülke hazırlamıştır.

Eğer 80 darbesinde Kenan Evren mektubu yakmasaydı şu an her şey çok daha farklı olabilirdi.

Atatürkçülük cok büyütülüyor. Hiçbir ülkede eski veya yeni liderler büyütülmez. Büyütülüyorsa orada bir sorun var demektir. Erdogancılık da cok büyütülüyor. Sonuçta o kişiler birer insan.

İslam dinine göre bakarsak, bence Mustafa Kemal gayet müslümandı. Hatasız kul olmaz üstelik Mustafa Kemal'in ölürken "Ve Aleyküm Selam" dediği rivayet ediliyor(tam hatırlamadığım için rivayet diyorum kesin de olabilir). Bazı peygamberler bile günah işlemiştir. Sigara içmekte günahtır bu arada, sağlığına zarar veriyorsun.
Evet, Atam vefat ederken "Ve Aleyküm Selam" demiştir ve Müslümandır.
Şunu da belirtmek istiyorum ki insanların %95i "Atam atam" dese de Mustafa Kemal o soyadını "Atası Türk" manasında koymuştur kendine. "Ben sizin atanızım" diye değil. Yani ortada "ilahlaşma,üstün görme" gibi bir şey yok.
Atatürk soy adını kendisi almadı, TBMM verdi; kendisi Atatürk denmesini sevmezdi. Atatürk, ataları gibi Türk demek.
Kardeşim emin ol günah olsaydı bu ülkede sigara içen kalmazdı. Bir de neden günah olsun bana açıkla?
Bağımlılık yapıcı, israf, vücuda (beyin, ciğerler, kalp, damarlar) zarar veriyor. Sigara kesinlikle haramdır, en az alkol kadar.
Atatürkçülük çok büyütülüyor. Hiçbir ülkede eski veya yeni liderler büyütülmez. Büyütülüyorsa orada bir sorun var demektir.
Atatürkçülük, JÖH Türklerinden kalma gerçek Türkçülük ilkeleridir, biz liderimizi fiziki olarak yüceltmiyoruz, fikirlerini ve düşüncelerini uyguluyoruz. Bu sorun değildir.
"Eski lider" değil, lider fikirleri ve düşünceleri hâlâ uygulanabilir olan kişilerdir; Atatürk hâlâ bizim liderimizidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı