Atatürk'ü bitiren video adı altında yapılan videolar

Birbirlerinizin mesajına kahkaha atınca düzgün bir tartışma ortamı sağladığınızı mı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Din Tanrı ile insanın arasındaki bir durumdur. Hiç kimseyi ilgilendirmez. İsteyen gitsin makarnaya tapsın kimi etkiliyor? Mustafa Kemal Atatürk'ün diniyle ilgilenmeyi bırakıp, kendi dininize odaklanın. Onun kadar başarılı bir insan mısınız, olabilir misiniz onu düşünün. Maşallah ülkede herkes hoca, herkes tarihçi olmuş.

Birbirlerinizin mesajına kahkaha atınca düzgün bir tartışma ortamı sağladığınızı mı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Din Tanrı ile insanın arasındaki bir durumdur. Hiç kimseyi ilgilendirmez. İsteyen gitsin makarnaya tapsın kimi etkiliyor? Mustafa Kemal Atatürk'ün diniyle ilgilenmeyi bırakıp, kendi dininize odaklanın. Onun kadar başarılı bir insan mısınız, olabilir misiniz onu düşünün. Maşallah ülkede herkes hoca, herkes tarihçi olmuş.
Sormayın. Bir yere giriyorum sayın Cumhurbaşkanı için: "İslam halifesi cumhurbaşkanımız liderimiz Atatürk sarhoştu Erdoğan müslüman" diyorlar. Başka yere giriyorum ateizm sayfası "Atam nasıl da astı ama müslümanları sjsj" yapıyorlar. İlginç ve yazık yani. Diyanet işlerini Mustafa Kemal kurdu ve Mustafa Kemal Kur'an-ı Kerim i hatim etmiştir bir kaç defa. Alkol denilen şey o zamanlarda ilaç olarak görülüyordu. Eski gazetelere bakarsanız eczanelerde biralar satılırdı faydalı diye. Mustafa Kemal de Gazi bir Mareşal olduğu ve bir çok cephede türlü şeyler yaşayan bir asker olduğu için ve o zamanlar "psikolojik destek,terapi" gibi şeyler olmadığından, kendini alkole vermiş olabilir ki mantıklıdır. Sigaranın bile o zamanlar zararları bilinmiyordu.

1924: Ankara fişek fabrikası, gölcük tersanesi.

1925: Şakir zümre fabrikası, Eskişehir hava tamirhanesi.

1926: Alpullu şeker fabrikası, uşak şeker fabrikası, Kırıkkale mühimmat fabrikası.

1927: Bünyan dokuma fabrikası, Eskişehir kiremit fabrikası.

1928: Kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası, Ankara çimento fabrikası.

1929: Ankara havagazı fabrikası, İstanbul otomobil montaj fabrikası.

1930: Kaya kapsül fabrikası, nuri killigil tabanca, havan ve mühimmat fabrikası.

1931: Kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası (genişletildi)

1934: Eskişehir şeker fabrikası.

1935: Paşabahçe şişe ve cam fabrikası (tamamlandı)

1936: Ankara çubuk barajı, barut, tüfek ve top fabrikası, nuri demirağ uçak fabrikası, Malatya sigara fabrikası, Bitlis sigara fabrikası.

1937: Malatya bez fabrikası (temel atma)

1938: Divriği demir Ocak'ları, İzmir klor fabrikası (temel atma), Sivas çimento fabrikası (temel atma)

Açılan bu fabrikalar sonucunda 1929-1938 döneminde ağır sanayi üretimi yüzde 152 artı gösterirken, toplam sanayi üretimi ise yüzde 80 arttı. Ama içki içti moruq.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı