Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@EldrithcWraith gerçeklerin konuşulması bazı kişilere zor geliyor olabilir. Ben de gerçekleri konuştuğum için sevilmem genel olarak, umursamıyorum gram olarak zaten. Siz de umursamayın.

Kanka en çok seven sensin merak etme. Burada herkes açıklamış saygı ve sevginin çok farklı şeyler olduğunu ama anlamak istemiyorsun maalesef. Atam'ı severim ama sevmeyenlere bir şey diyemem ve saygı duymak zorundayım şu an günümüzde de asıl sorun bu zaten. Kimse kimseye saygı duymayı öğrenemedi hala. Dinler konusunda da hala bu durumdayız. Ülke bu konuları tartışmaktan dolayı gelişemiyor ne yazık ki.
 
Ya vatana ailesinden birinin Hıyanet-i Vataniye'den başı yanmıştır, ya Tekalif-i Milliye'ye yardım yapmak istememiştir, ya azınlık isyancılarından biridir, (sevmeyen kişi) ya beyni yıkanmıştır (ki bu en yüksek ihtimal), ya anarşik yapılıdır, ya muhafazakar liberal görüşleri bağnaz bir şekilde savunuyordur(mesela devlet desteği ile açılan firmalardan nefret vs. ediyordur?). Daha çok vardır da aklıma gelenler bu kadar.
 
Yanlış anlaşılmasını istemem bu konudan tamamen bağımsız şekilde birşey sormak istiyorum. Sizce Atatürk gibi Osmanlı Padişahlarınıda sevmemiz gerekmiyor mu? Her padişahtan bahsetmiyorum mesela Yavuz Sultan Selim medyada birisi Atatürk'e kötü birşey söylese linç ediliyor tabiki kimsenin böyle birşey söylemeye hakkı yok lakin bi padişaha birşeyler söylense oda linç ediliyor ama onu destekleyenlerde oluyor sorsan Atatürkçü ama Osmanlı'ya nefret kusuyor bunun hakkında görüşleriniz neler?
 
Kendim çok severim, ancak eleştirilemez bir konumda tutmak saçma geliyor bana. Eleştiri derken altı boş iftiralar/hakaretlerden bahsetmiyorum. Her siyasî lider gibi eleştirilecek çok yanı var.
 
Atatürk'ün yaptığı tek hata diyanet işleri başkanlığını kurması.
O işe yaramaz kuruma milyonlarca para aktarılacağına muhtaçlara maaş bağlanırdı. Sanayiye vs. Yatırım yapılırdı.
 
Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmasını istemem bu konudan tamamen bağımsız şekilde bir şey sormak istiyorum. Sizce Atatürk gibi Osmanlı Padişahlarınıda sevmemiz gerekmiyor mu? Her padişahtan bahsetmiyorum mesela Yavuz Sultan Selim medyada birisi Atatürk'e kötü bir şey söylese linç ediliyor tabii ki kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok lakin bir padişaha bir şeyler söylense oda linç ediliyor ama onu destekleyenlerde oluyor sorsan Atatürkçü ama Osmanlı'ya nefret kusuyor bunun hakkında görüşleriniz neler?

Dostum osmanlı sevmeme sebebleri insanların avrupalılar sanayi devrimini 1750'lerde yaparken Türkiye 1923'den sonra Atatürk'ten sonra yapmaya başladı halk aşırı fakirdi gelişmemişti osmanlı bizi geri bıraktığı için Atatürk'ün yaptığı reformları avrupalılar 1700'lerde yapmayı başladı anladın mı o yüzden sana tavsiyem lale devrini okuman yoksa kimse Fatih'le yavuzla derdi yok severiz son dönemini sevmiyoruz genel olarak
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı