Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Forumda bir arkadaş vardı; sözde tarihçi birisinin sözünü paylaşıyordu. Bir müslümanın Atatürkçü olması mümkün değil diyen tarihçi. Onu da bu konuya bekliyorum.
 
Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Bir kere bu çok saçma bir düşünce. Özgürlük diyorsun sonra insanların elinden sevme özgürlüğünü alıyorsun. Şahsiyetlere saygı duymak da zorunlu değildir. Kişi sevmediği bir adama niye saygı duysun ki. Bu insanın kendini avutma yöntemidir. Saygı duymaz demiyorum ama saygı duymayadabilir diyorum. Bu bir zorunluluk değil. Ama fikir ve ideolojilere saygı göstermek zorunludur. Sen karşındakinin fikrine katılmazsın ama bu da bir fikir deyip saygı duyarsın. Eğer fikirlere saygı duyulmasaydı zaten toplumu oluşturamazdık.
 
İnsalık bu kadar vefasız olamaz. Sayesinde yaşadığımız, okuduğumuz, gördüğümüz, istediğimizi giydiğimiz insanlara hakaret edecek kadar.
Türkiye'de yaşayanların büyük bir çoğunluğunun yaşadığı ülkeyi kurana karşı bir saygısı/sevgisi var. Benim bahsettiğim olay, yabancılar hakkında. Yabancı milletten bir insan zorla başka bir ülkeyi kuran adamı zorla sevemez.
 
Kimseyi birini sevmeye karşı zorlayamazsın. Zorlasanda sevmiyebilir.Seviyorum der ama aslında sevmiyordur o yüzden "herkes saygı duymak zorundadır" demek daha mantıklı geliyor.
Sana geliyor olabilir. Bana gelmiyor. Bu da benim görüşüm.
 
Forumda bir arkadaş vardı; sözde tarihçi birisinin sözünü paylaşıyordu. Bir müslümanın Atatürkçü olması mümkün değil diyen tarihçi. Onu da bu konuya bekliyorum.
Bahsettiğiniz tarihçi Kadir Mısırlıoğlu sanırım.
 
Türkiye'de yaşayanların büyük bir çoğunluğunun yaşadığı ülkeyi kurana karşı bir saygısı/sevgisi var. Benim bahsettiğim olay, yabancılar hakkında. Yabancı bir milletten bir insan zorla başka bir ülkeyi kuran adamı zorla sevemez.
Baska ulkedeki adam ne yapiyorsa yapsin, bize ne? Biz kendi halkimiz hakkinda konusuyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı