Atatürk'ün Cumhuriyet Projeleri

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, cumhuriyet tarihinde Atatürk'ün iki proje hakkında Ziya Gökalp projesini yani cumhuriyet projesini seçtiğini öğrendim. Sorum ise ikinci seçenek kimin projesiydi ve nasıl bir projeydi? Bunu hakkında makale bulamadım varsa bilginiz cevaplarsanız sevinirim. Şimdidin teşekkürler.
Not: Tarih kategorisi olmadığı için buraya konu açtım.

Ziya Gökalp Projesi hakkında bilgim yok fakat Cumhuriyet'i kurarkenki en önemli ilham kaynaklarından birisi Grigoriy Petrov'un "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" kitabıdır.

Atatürk'ün Cumhuriyet projeleri hakkında daha detaylı bilgi için Sinan Meydan'dan "Akl-ı Kemal"i öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İŞTE ATATÜRK’ÜN DİĞER AKILLI PROJESİ

Atatürk'ün cumhuriyeti biteli çok oldu. Laiklik ve demokrasi ilkesi direk yok.
Son yıllarda zaten FETÖ denilen yapıyı kendileri devlete soktu, milletvekilleri onlara ne istediniz de vermedik dedi. Onu temizleyip yerine şimdi yeni cemaatlerini koyuyorlar. Atatürkçü paşaların hepsini balyozda attırdılar. Dün yapılan İlker Başbuğ'nun yayınada bir milletvekilleri baya bir şey söyledi.
Şuanda dünyanın en büyük devletleri Atatürk'ün ilkelerini uyguluyor. Aslında Atatürk ilkeleri aynı zamanda Mason ilkeleri ile neredeyse aynı, sebebini de araştırmış olan bilir :)
2023 Uygulamada kalkmış olan Atatürk ilkelerini anayasadan kaldırmak ve Türk-Arap İslam devletini kurmaktan başka bir şey değil. 1. Dünya savaşından sonra 50 60 sene boyunca Avrupalı bilim adamları, Amerikalı önemli kişiler buraya geldi, eğitim verdi, öğrenci değişim programına aldı Amerika. Peki şu anda ne durumdayız ? Kendi bilim adamlarımız başka ülkelere kaçıyor, TÜBİTAK gibi kurumların en önemli yerlerine kendi getirdikleri FETÖ'cüler kendi yandaşlarını alıyor, delillerle oynuyor.
Nobel Kimya ödülünü almış Aziz Sancar nerede yaşıyor acaba, Türkiye'de neden yapamamış :p
Türk devletleri de dahil olmak üzere hepsi Türkiye'ye sırt döndü. Bu arada o iddia ettiğin vasiyetin o kısmını kaynağı ile yollarsan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İŞTE ATATÜRK’ÜN DİĞER AKILLI PROJESİ

Atatürk'ün cumhuriyeti biteli çok oldu. Laiklik ve demokrasi ilkesi direk yok.
Son yıllarda zaten FETÖ denilen yapıyı kendileri devlete soktu, milletvekilleri onlara ne istediniz de vermedik dedi. Onu temizleyip yerine şimdi yeni cemaatlerini koyuyorlar. Atatürkçü paşaların hepsini balyozda attırdılar. Dün yapılan İlker Başbuğ'nun yayınada bir milletvekilleri baya bir şey söyledi.
Şuanda dünyanın en büyük devletleri Atatürk'ün ilkelerini uyguluyor. Aslında Atatürk ilkeleri aynı zamanda Mason ilkeleri ile neredeyse aynı, sebebini de araştırmış olan bilir :)
2023 Uygulamada kalkmış olan Atatürk ilkelerini anayasadan kaldırmak ve Türk-Arap İslam devletini kurmaktan başka bir şey değil. 1. Dünya savaşından sonra 50 60 sene boyunca Avrupalı bilim adamları, Amerikalı önemli kişiler buraya geldi, eğitim verdi, öğrenci değişim programına aldı Amerika. Peki şu anda ne durumdayız ? Kendi bilim adamlarımız başka ülkelere kaçıyor, TÜBİTAK gibi kurumların en önemli yerlerine kendi getirdikleri FETÖ'cüler kendi yandaşlarını alıyor, delillerle oynuyor.
Nobel Kimya ödülünü almış Aziz Sancar nerede yaşıyor acaba, Türkiye'de neden yapamamış :p
Türk devletleri de dahil olmak üzere hepsi Türkiye'ye sırt döndü. Bu arada o iddia ettiğin vasiyetin o kısmını kaynağı ile yollarsan sevinirim.
Masonluk hariç katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı