Ateca vs Sportage

Semi bulut

Decapat
Katılım
30 Temmuz 2020
Mesajlar
34
Selamlar. 2 araba arasında kaldım biri. 1.5 Ecotsi Ateca, bir diğeri 1.6 CRDI Sportage. Aralarında 5K fiyat farkı falan var. Günde 150 km yapıyorum. Dizel az yakar ama tasarımdan mı ne ateca çok hoşuma gidiyor ama çok mu yakar diye düşünüyorum. Benzinli ateca karoq vb. sahipleri yakıt tüketimi konusunda yardımcı olabilir mi ve sportage ateca sahibi arkadaşlar olumlu olumsuz yönlerinden bahsedebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi ayrı dünyalar. Birisi dizel iken birisi benzinli. Yılda 10.000 kilometre yapmıyorsanız benzinli daha iyi olacaktır. 1.5 TSI çok verimli bir motor. Buna karşın Ateca'nın malzeme kalitesi çok iyi değil. CRDi motor diğer dizellere göre daha fazla yakıyor. Sportage zaten ağır bir araç ancak bu motorla üzmez. Ayrıca dizel araç uzun vadede daha az değer kaybedecektir. Ben olsam Sportage alırdım fakat beklentinize göre değişir. 3008, Kuga, Karoq gibi alternatifleri de değerlendirmenizi öneririm.
 
Dizel motorların kaldırılmaya başlamasından ve turbo benzinli motorların da yakıt-performans oranlarının iyileştirilmesinden dolayı TSI motor bana göre daha mantıklı olacaktır, fakat Skoda ve Seat grubu birçok aracını belirli bir süre sonra üretimden kaldırabiliyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
 
İkisi ayrı dünyalar. Birisi dizel iken birisi benzinli. Yılda 10.000 kilometre yapmıyorsanız benzinli daha iyi olacaktır. 1.5 TSI çok verimli bir motor. Buna karşın Ateca'nın malzeme kalitesi çok iyi değil. CRDi motor diğer dizellere göre daha fazla yakıyor. Sportage zaten ağır bir araç ancak bu motorla üzmez. Ayrıca dizel araç uzun vadede daha az değer kaybedecektir. Ben olsam Sportage alırdım fakat beklentinize göre değişir. 3008, Kuga, Karoq gibi alternatifleri de değerlendirmenizi

İkiside değil C5 AirCross bak aynı paralara içinden geçer.
Ben şahsen c5 i beğeniyorum fakat malzeme kalitesi bi tık düşük gibi git arka kapyı kapat insanda bi teneke mi bu hissi uyanıyor yoksa tam otm. Şanzuman ve konforlu yapısıyla c5 f/p
 

Geri
Yukarı