Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle de denebilir. İnsanlar gerçekleri kabullenemedikleri için kendinden büyük varlıkları hayal etmiş ve onlara sığınmışlardır.

Ve bu tüm insanlıkta olduğuna göre fıtri bir şey olduğunu kabul ediyorsunuz. Peki, bize bu özellik nereden geldi? Maymunlarla ortak geni taşıyorsak, maymunlarda bu yokken bizde nasıl var olabiliyor? İlginç değil mi?


Maymunlar ile genetik kodlarımız %98 ya da %99 aynıydı sanırsam. İnsanların bir dine ihtiyacı olduğunu bilen insanların bunu çok iyi kullandığından hiç şüphem yok.

Muhakkak, kullanan vardır.
 
Keşke yazdığım şeyleri tam okusanız. Ben de ekonomiyle alakası olmaması gerektiğini söylüyorum zaten.
Verdiğiniz ekonomi=din örneği üzerinden böyle bir cevap verdim, yazınızı okudum. İnsanların dinden soğuma sebebi siyaset veya ekonomi değil, ağazından Allah kitap Kuran din iman Cami ahlak kelimesini düşürmeyip, her türlü haltı yiyenler, ve üstüne bir de bunları destekleyen kitlelerdir. Kusura bakmayın ama İslam topluluğu genel olarak böyle.
 
Ateist olsaydım zerre kadar umurumda olamazdı. Ölmüşüm ula, bana ne?
Bu yüzden de ateistlik mantıksız.
Bir dine inanmayabilirsin ama bir yaratıcı kesinlikle var.
 
Ihm Ihm
 
Muzla da genetik bağımız var, hatırlatayım.
 
Ateist olsaydım zerre kadar umurumda olamazdı. Ölmüşüm ula, bana ne?
Bu yüzden de ateistlik mantıksız.
Bir dine inanmayabilirsin ama bir yaratıcı kesinlikle var.

Çok kafaya takmayan birisiniz, saygı duyarım. Ancak böyle yaparak bir yere varamayız.
 
Ateist olsaydım zerre kadar umurumda olamazdı. Ölmüşüm ula, bana ne?
Bu yüzden de ateistlik mantıksız.
Bir dine inanmayabilirsin ama bir yaratıcı kesinlikle var.

Sessiz sedasız mesajları okuyorum ancak şaşırdım. Lütfen yanlış anlamayın hocam ama bir yaratıcınının kesinlikle varolduğu fikrine nereden ulaştığınızı sorabilir miyim? Yalnızca merak ettim.
 
Evrilmenin sonucu beyin düşünme ve duygu gibi yetenekler kazanmış, varsa bile çok gelişmiştir. İnsan zekası sayesinde kendinin aciz olduğunu anlayabilmiş tek varlıktır. Bu nedenle kendinden güçlü varlıklara inanma ihtiyacı hissetmiştir. Yıldırım veya ateş gibi bugün çok rahat açıklayabildiğimiz olaylara gereksiz anlamlar yüklemişlerdir. Bizden önceki bütün canlılar hayatta kalma ve üreme döngüsünü içgüdüsel olarak işliyordu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…