Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkisi birbirinin tamamen zıttıdır. Bilim, gözlem ve deney ile somut kanıtlar aracılığıyla cevap ararken dinler başka insanların kitle kontrol aracı olarak veya korkularından oluşturduğu sadece kendi zamanını ve mekanını aydınlatan tarihsel metinlerden öteye gidemiyor. Bu gün bu durumdaysak dinlerden değil bilim sayesindedir.

Katılıyorum, ateist olmamın bir diğer etkenlerinden birisi de hükümet.

Yaşınız gereği normal. Büyüme çağındaki bireylerin kafası yeni yeni oturduğu ve algılamayı geliştirdiği için tam benimseyemiyor.

Ben ateizmi zayıf agnostisizm olarak görürüm. Ateistler tanrı yok demez, elimizde tanrıya dair kanıt yok derler. Agnostikler ise tanrı var mı bilmiyoruz hiçbir zaman da bilemeyiz derler. Agnostisizm çok daha uç bir görüş.

Bir diğer sebebi de popülerleşmesi. İnsanlar popüler olan şeylere yöneliyorlar. Metronom deneyi gibi.
Bir de ateist olunca kendini modern ve ileri görüşlü sanıp diğer dinlere inanan insanları hor görenler var. Ateistsin tamam da ateist olunca ultra kültürlü bir insan olmuyorsun. Aksine eğer diğer dinlere inanan insanları hor görüp kendi düşünceni dikte etmeye çalışıyorsan yobaz oluyorsun ve bu gerçekten de kötü durum. Ateistim, modernim, kültürlüyüm, her şeyin en iyisini ben bilirim, Müslümanlar cahil insanlardır diyen ateist sayısı oldukça fazla.

Neden sığmıyor?
Herhangi bir şeyin, yaratılmadan var olması.

Aklım almıyor. Aklımın almadığı şey mantıksızdır benim için. Yaratıcı olmadan hiçbir şey var olamaz. Aksini de hiçkimse, hiçbir bilimle kanıtlayamaz.

Bana mantıklı gelen, bir yaratıcının olması.

Ateizm düşüncesine basbayağı saçma diyorsun. Biz İslam'a saçma dediğimizde "saygı! Hoşgörü!" diye sancakları çekmiyor musunuz?
Ateizm saçma demiyorum. Aklım almıyor diyorum. Aklım almadığı için de mantıksız geliyor diyorum.
İslam'a saçma diyebilirsin. Benim de aklıma yatmayan şeyler var.

Yazdığın döngü yanlış.
İlk canlının var olması Tanrı var demek olmuyor. İlk canlı uzaydan gelen maddeler ile oluştu. O maddeler göktaşı aracılığı ile geldi. Bu da demek oluyor ki başka gezegenlerde yaşam olma ihtimali yüksek.

Bilimi dinle değil dini bilimle ele almalısın. Bir tanrının varlığını bilimle kanıtlayamazsın zaten. Kanıtlayabilseydin o tanrı olmazdı. Bilimin ispatlayamayacağı şeyler de var çünkü hep gelişiyor. Çok eski olaylarda hep "Tanrı'nın gazabı, mucize, büyü" gibi şeyler söylenirdi. Sonradan bilimsel bir durum olduğu ortaya çıktı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…