Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ayewun

Decapat
Katılım
1 Mart 2021
Mesajlar
281
Makaleler
6
Çözümler
2
Yer
Japonya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben şahsen çevremde çok fazla ateist görüyorum. Hatta sırf ateistlerin üye olduğu bir forum bile var. Türkiye'de eskiden ateizm bu kadar yaygın değildi. Son yıllarda ne oldu da böyle yaygınlaştı, merak ediyorum. Aranızda da mutlaka ateistler vardır. Sizin herhangi bir dinden ateizme nasıl geçtiğinizi de merak etmiyor değilim🙂. Aranızdakileri bu akıma iten şey ne oldu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilim ve teknoloji ilerledikce kaburgadan insan olduguna, ayin yarildigina vs inanmak guclesiyor. Modern ve egitimli insanlar arasinda ateizm cok yaygin. ( Ateist olmayan modern ve egitimli degildir anlamina gelmiyor bu dedigim)

Ateist oldugunu belirtmek daha kolay, anonimlik ve online haberlesme yayginlasti.

Ateist merak duyulan bir sey degil, suphe ile baslayan bir seydir. "Dur lan bu neymis" demezsin, icine suphe duser ve ateizme yol alirsin.
 
Son düzenleme:
Merak duymayla başlamıyor ki. Önce dinle ilgili bazı şeyleri sorguluyorsun, sonra merak edersen diğer dinlerle ilgili şeyleri de araştırıp sorguluyorsun derken işin sonunda bir bakıyorsun 2 kavrama birden hiçbir inanç duymuyorsun. İşte bu inanç duygusunu geçince de ateist kelimesinin karşılığı olduğunu anlıyorsun.

Bu süreçte biri deist de olabiliyor, aklına başka bir din yatarsa ona da inanabiliyor.
 
13 yaşında ateist oldum. Beni ilk sorgulamaya iten malum parti ve din tüccarlarıydı. Neden olduğuma gelirsek bilimsel ve felsefi bir kaç yönü var ama asıl sebebi şuydu: En basitinden İslam Kuran'da anlatılana göre insanların ahlak anlayışını düzeltmek ve onları doğru yola sokmak için gönderilmiştir. Bende bunun üzerine düşündüm cidden bu zamanda ahlaklı olmak için , toplumda kargaşa yaratmamak ve ahlak anlayışımı çizmek için bir dine ihtiyacım var mı ? Ben de ateist olmaya karar verdim kafamı dinler üzerine yormayacak sadece iyi bir insan olmaya bakacağım. Eğer cidden adaletli bir tanrı varsa bu Tanrı zaten insanlara yardım ettiğim için , yakan söylemediğim için , yetim hakkı yemediğim için , masum insanlara zulüm etmediğim için beni cennete koyar.
 
Böyle şeylere merak duyulabileceğini sanmıyorum. Her şey insanın içinde olup bitenle alakalı. Merak duyuyorsa zaten öyledir, sadece kendini kandırıyordur.

İlk olarak sorgulamayla başlıyor. İnancının doğru olduğunu düşünüyorsan, sorgulamaların ve araştırmaların içinde bir şeyler değiştirmiyorsa genelde bağlı kalıyorsun.
Ama inancında sana yanlış gelen şeyler gördükçe daha derinlere inmeye çalışıyorsun. Kendine çekiyor, peşinden gidiyorsun. İnandığın şeylerin safsatalar bütünü olduğunu düşünmeye başladıkça düşüncelerin daha hızlı değişmeye başlıyor. Araştırdıkça, okudukça zincirin halkaları gibi birbirini tamamlıyor, sonunda da "Demek böyleymiş." diyorsun, o an inancın kökünden değişmiş oluyor.
 
Genellikle eğitimli insanlarda görüyorum. İslam'ın koyduğu kuralları haksız görüp (Kadınlarda kapanma zorunluluğu) gibi kuralları yadırgayıp ateist olan insanları görüyorum.
Hocam fark ettiyseniz Şeriat ile yönetilen ülkelerden hepsi ilkel , ilmi eğitimin olmadığı , insan haklarının en geride olduğu ülkeler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı