Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilim ve teknoloji ilerledikce kaburgadan insan olduguna, ayin yarildigina vs inanmak guclesiyor. Modern ve egitimli insanlar arasinda ateizm cok yaygin. ( Ateist olmayan modern ve egitimsiz degildir anlamina gelmiyor bu dedigim)

Ateist oldugunu belirtmek daha kolay, anonimlik ve online haberlesme yayginlasti.

Ateist merak duyulan bir sey degil, suphe ile baslayan bir seydir. "Dur lan bu neymis" demezsin, icine suphe duser ve ateizme yol alirsin.
Modern ve eğitimli insanlar arasında ateizm çok yaygın demişsiniz. Bu kanıya nasıl vardınız? Bunu ispatlayacak bir deliliniz, kaynağınız var mı? Ya da tanıştığınız bütün insanlara inançlarını mı soruyorsunuz? Merak ettiğimden soruyorum.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam fark ettiyseniz Şeriat ile yönetilen ülkelerden hepsi ilkel , ilmi eğitimin olmadığı , insan haklarının en geride olduğu ülkeler.
Siz bunu deyince aklıma, ilk uçan insan Hezarfen geldi. Uçtuğu için 'başımıza taş yağacak şeytan işi bu' diyenler yüzünden öldürülen bir aydın. Ne yazık ki eğer elinden tutulsaydı şuan çok farklı yerlerdeydik. Biraz haklısınız.
 
Var hocam. Dine göre kadınların saç kısmının kapanması gerekiyor (Türban, teseddür, her ne derseniz.)

Hocam az önce bir daha araştırdım, karmaşık konu sanırsam bir çok kişi saç kısmının kapatılması gerekiyor diye yorum yaparken bir çok kişi ise vücut hatlarının belli olmayacağı şekilde demiş kafam karıştı.

@339330
 
Hocam fark ettiyseniz Şeriat ile yönetilen ülkelerden hepsi ilkel , ilmi eğitimin olmadığı , insan haklarının en geride olduğu ülkeler.
Şeriat, çıkar için oyuncak gibi kullanılıyor. Şeriat'a pek sıcak bakmam, Atatürk'ün de dediği gibi din ve devlet işleri ayrı gitmeli.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı