Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilim ve teknoloji ilerledikce kaburgadan insan olduguna, ayin yarildigina vs inanmak guclesiyor. Modern ve egitimli insanlar arasinda ateizm cok yaygin. ( Ateist olmayan modern ve egitimli degildir anlamina gelmiyor bu dedigim)

Ateist oldugunu belirtmek daha kolay, anonimlik ve online haberlesme yayginlasti.

Ateist merak duyulan bir sey degil, suphe ile baslayan bir seydir. "Dur lan bu neymis" demezsin, icine suphe duser ve ateizme yol alirsin.
Kesinlikle katılıyorum.
 
13 yaşında ateist oldum. Beni ilk sorgulamaya iten malum parti ve din tüccarlarıydı. Neden olduğuma gelirsek bilimsel ve felsefi bir kaç yönü var ama asıl sebebi şuydu: En basitinden İslam Kuran'da anlatılana göre insanların ahlak anlayışını düzeltmek ve onları doğru yola sokmak için gönderilmiştir. Bende bunun üzerine düşündüm cidden bu zamanda ahlaklı olmak için , toplumda kargaşa yaratmamak ve ahlak anlayışımı çizmek için bir dine ihtiyacım var mı ? Ben de ateist olmaya karar verdim kafamı dinler üzerine yormayacak sadece iyi bir insan olmaya bakacağım. Eğer cidden adaletli bir tanrı varsa bu Tanrı zaten insanlara yardım ettiğim için , yakan söylemediğim için , yetim hakkı yemediğim için , masum insanlara zulüm etmediğim için beni cennete koyar.
İslam'a göre bir kişi Allah ve Allah elçisi Muhammed'den (s.a.v.) haberdar ve onlara iman etmemiş ise cennete giremez. Lakin siz bu dediklerinizi yapıyorsanız bana göre iyi bir insansınız.
 
Bu konuda neden hep kız çocuklar örnek veriliyor gerçekten anlamıyorum. Oğlunuzu görseniz ne diyeceksiniz? İkisine de aynı tepkiyi verecekseniz sorun yok, ama çoğunluk cinselliği kızları kirleten, erkekler içinse sorun olmayan bir davranış olarak görüyor. Saçma sapan bir eşitsizlik.
Erkek örnek göstersem neden kız demediniz diyecek miydin? Algıyı siz yapıyorsunuz bak. Kendi kendine neden şunu demedin dedin.
 
Hiçbir insan sırf havalı diye kendi dinini bırakıp da ebedi işkenceye balıklama atlamaz.
Ergense atlar, kabul edilme ve ilgi delisiyle, yine atlar. Dün Allah'ı tanımayıp bugün başlarına bir şey gelince de ilk olarak Allah'ın adını ananlar ateistim diye geçiniyor. Ya siyahsındır ya beyaz. Griler işte popülizme beyinlerini yönettirenler oluyor tam olarak.
 
Toplum baskısından dolayı öylelerdir muhtemelen. Bile isteye, sırf havalı olmak için sonsuza dek ateşlerde yanmayı mı seçer sence insanlar? Çevresine ateist olduğunu açıklayınca arasının bozulacağını düşünen birçok tanıdığım var benim de.

İki ucu b*klu değnek işte.
 
İki ucu b*klu değnek işte.
Halkımız çok bilgili, hoş görülü değil mi? Eve geç geldiği için dayak yiyen kız kuzenim var. Ateist olduğumu bilse gördüğü yerde cihat ilan edecek adam. Yakın çevrem biliyor, biliyor da konu her açıldığında sürekli aptal yerine konuluyorum. Sürekli kendi çaplarında alttan alttan laf sokma derdindeler. İçlerini böyle rahatlatıyorlar işte.
 
Erkek örnek göstersem neden kız demediniz diyecek miydin? Algıyı siz yapıyorsunuz bak. Kendi kendine neden şunu demedin dedin.
Ne algısı hocam, bu konunun klasiğidir “anan/bacın/kızın yapsa nasıl hissedersin”. Kimse bir kere de çıkıp demez “oğlun tanımadığı biriyle sevişse ne hissederdin” diye. Hep nedense tanıdığınız “kadınları” bu durumda görmeyi iğrenç olarak tanımlarlar. Erkek hep kullanandır, kadın kullanılan, kirlenendir. Ben bugüne kadar daha bir kişi görmedim, zinanın yanlış olduğunu erkek üzerinden anlatan. Dolayısıyla ortada bir algı yok, tertemiz gerçekler var. Zaten bir algı yaratmak gibi bir ihtiyacım/amacım da yok.

Sizi de suçlamıyorum, düzgünce sordum sadece. Kendi içinizi sorgulamak size kalmış. Eğer kadınlar ve erkekler için eşit olarak zinanın yanlış olduğuna inanıyorsanız inancınıza sonuna kadar saygım var. Kadını erkekten aşağı gören, eşitsizlik peşinde koşanlar ile genelde tartışmaya girmiyorum bile.
 
Bunlara bu şekilde karar veremezsiniz. Hangi din ile ilgili bir konuya açıkça okuyup bilgiyi öğrenmeniz gerek. Kimin ne dediği belli değil. Kendi kafanızda bitirmenin lazım ilk önce. Ayriyeten dinde baş örtüsü mecburi. Erkeklerde diz altı şort giyilmesi de makbul görülüyor. Bunlar insanları şartlandırmak için değil zinadan, azgınlıktan korumak için inilen vahiylerdir. Kur'an-ı Kerim'i okuyup da ateist olan insan sayısını az diye biliyorum. Çünkü insanlar okumuyor, Müslüman'ım diyen adamda okumuyor. Kitap'ı sonuna kadar okuyan, bilen, anlayan, akli selimi yerinde olanlar zaten başını secdeden kaldırmıyor. Tek Müslüman ülkeler için demiyorum. Kur'an-ı Kerim'i okuyup da Müslüman olan yabancı sayısı da çok fazla. İlk önce okumak önemli her zaman.
Kesinlikle katılıyorum. Ancak Kur'an düz yazı okur gibi değil de, anlaya anlaya tane tane mealinden okumak lazım. Kur'an'da anlamadığımız bölümler olduğundaysa kafamızın karışmaması için ya tefsir okuyacağız (mesela Bediüzzaman Said Nursi'nin tefsiri çok iyi) ya da alimlere danışacağız. Ben sadece Müslümanlığı da değil, bütün inançları araştıran biriyim. En mantıklı inancın da (araştırarak) İslam inancı olduğunu keşfettim, yani en azından ben böyle düşünüyorum. Neyse konudan biraz saptım. İyi Sosyaller.
 
Ayriyeten dinde baş örtüsü mecburi. Erkeklerde diz altı şort giyilmesi de makbul görülüyor.
Bu noktada da anlam veremediğim bir eşitsizlik var örneğin yine. Kadın saçını bile kapatmak zorundayken erkek diz altı şort giyebiliyor. Alınan önlemler, uyarılar eşit değil. Kadın saçıyla erkek saçının farkı nedir? Biri kapanırken diğeri neden açık?

Samimi ve barışçıl bir şekilde soruyorum. Dinde, hadislerde veya alimlerin konuşmalarında bunun makul bir açıklaması var mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı