Atermiter X79 anakarta TPM 2.0 çipi takılabilir mi?

483355

Hectopat
Merhaba. Şu anda AMD A10-5800K işlemcili, GTX 750 Ti ekran kartlı, ASUS A68HM-K anakartlı bir sistem kullanıyorum. Elime bir miktar para geçti. Bu parayla bulunduğum soketin en iyi işlemcisine geçip anakartımda bulunan porta da TPM 2.0 çipi takmayı düşünüyordum. Fakat AMD'nin FM2 soketindeki işlemciler nedense fazla içime sinmedi ve X79 platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum şimdilik. Bu Çinli X79 anakartlarda da TPM 2.0 modülü takmak için gerekli soket bulunuyor mu? Eğer bulunmuyorsa yine buna benzeyen DDR3 Intel platformu olarak hangilerini önerirsiniz?

TPM 2.0 benim için önemli, çünkü bilgisayarıma Windows 11 desteği kazandırarak ömrünü uzatmak istiyorum. TPM 2.0 gereksinimi kurulum sırasında bypass edilebiliyor fakat TPM 2.0 bypass edilerek kurulmuş Windows 11 sistemlerde şu an bile bazı programlar çalışmıyor. Örnek Valorant. Valorant oynamıyorum ama olur da ileriki zamanlarda bu gereksinimi isteyen programların sayısı artarsa diye kendimi sağlama almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst seviye MSI-ASUS grubunda olanlar var. Ancak AliExpress içerisinde satılan anakartlarda pek rastlamadım.
Onları da sarı site üzerinden araştırdım, 5.000-6.000 TL ve üstü gibi saçma sapan fiyatları var. Hatta 15.000 TL olanı bile gördüm. Ne kadar üst seviye olsa da, sonuçta eski olan bir anakarta sıfır sistem parası istiyorlar, gerçekten şaka gibi. Ülkemizdeki hiperenflasyon reddedilemeyecek bir gerçek ama, bu kadarı da fırsatçılık oluyor.

Intel Xeon serisi bir platforma geçmeyi düşünüyordum ama, bu gidişle sanırım FM2'de kalacağım gibi duruyor. Ulan Microsoft...

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Onları da sarı site üzerinden araştırdım, 5.000-6.000 TL ve üstü gibi saçma sapan fiyatları var. Hatta 15.000 TL olanı bile gördüm. Ne kadar üst seviye olsa da, sonuçta eski olan bir anakarta sıfır sistem parası istiyorlar, gerçekten şaka gibi. Ülkemizdeki hiperenflasyon reddedilemeyecek bir gerçek ama, bu kadarı da fırsatçılık oluyor.

Intel Xeon serisi bir platforma geçmeyi düşünüyordum ama, bu gidişle sanırım FM2'de kalacağım gibi duruyor. Ulan Microsoft...

Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Windows 11 kullanmanız şart mı? İyi bir LTSC dağıtımı ile Windows 10 daha iyi performans verecektir. Ben kendi sistemim olan Atermiter X79, Xeon E5-2640 v2 ikilisinde Windows 10 kullanıyorum ve gayet memnunum. Optimizasyon olsun, hızlı çalışma olsun Windows 10 benim sistemimde daha iyi performans veriyor.

Windows 11 kullanmanız şart mı? İyi bir LTSC dağıtımı ile Windows 10 daha iyi performans verecektir. Ben kendi sistemim olan Atermiter X79, Xeon E5-2640 v2 ikilisinde Windows 10 kullanıyorum ve gayet memnunum. Optimizasyon olsun, hızlı çalışma olsun Windows 10 benim sistemimde daha iyi performans veriyor.
Windows 10'u ben de severim fakat 2025'de o da tarih olacak. 11'in arayüzü ve sunduğu özellikleri daha hoş geliyor bana. İkisini de bir dönem şu anki sistemimde kullanmıştım, aralarında performans olarak fazla bir fark yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı