Merhaba. Şu anda AMD A10-5800K işlemcili, GTX 750 Ti ekran kartlı, ASUS A68HM-K anakartlı bir sistem kullanıyorum. Elime bir miktar para geçti. Bu parayla bulunduğum soketin en iyi işlemcisine geçip anakartımda bulunan porta da TPM 2.0 çipi takmayı düşünüyordum. Fakat AMD'nin FM2 soketindeki işlemciler nedense fazla içime sinmedi ve X79 platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum şimdilik. Bu Çinli X79 anakartlarda da TPM 2.0 modülü takmak için gerekli soket bulunuyor mu? Eğer bulunmuyorsa yine buna benzeyen DDR3 Intel platformu olarak hangilerini önerirsiniz?
TPM 2.0 benim için önemli, çünkü bilgisayarıma Windows 11 desteği kazandırarak ömrünü uzatmak istiyorum. TPM 2.0 gereksinimi kurulum sırasında bypass edilebiliyor fakat TPM 2.0 bypass edilerek kurulmuş Windows 11 sistemlerde şu an bile bazı programlar çalışmıyor. Örnek Valorant. Valorant oynamıyorum ama olur da ileriki zamanlarda bu gereksinimi isteyen programların sayısı artarsa diye kendimi sağlama almak istiyorum.

TPM 2.0 benim için önemli, çünkü bilgisayarıma Windows 11 desteği kazandırarak ömrünü uzatmak istiyorum. TPM 2.0 gereksinimi kurulum sırasında bypass edilebiliyor fakat TPM 2.0 bypass edilerek kurulmuş Windows 11 sistemlerde şu an bile bazı programlar çalışmıyor. Örnek Valorant. Valorant oynamıyorum ama olur da ileriki zamanlarda bu gereksinimi isteyen programların sayısı artarsa diye kendimi sağlama almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: