Ateşim çıktı

Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
30.456
Makaleler
38
Çözümler
396
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | Logitech G102 Lightsync | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bugün uyurken yine vantilatorle uyudum. Ancak bir süre sonra titreme, üşüme geldi. Uyulamayacak seviyedeydi, ben de o uyku haliylen dusunemeyip battaniye aldim ve vantilatoru kapattim. Battaniyle yattim ve maksimum 2 saat uyudugumu dusunuyorum, sonra kalktim atesim fena cikmisti. Ben de buzluktan kirmizi buzlu olan kompresi alnima tuttum. Biraz gecti, ancak yine basladi. Bundan sonra ne bir uyku kaldi, ne bir şey. Yorgunluk Full, ben de ilik suyla (hafif soguk) sekilde 2 kez dus aldim, cunku 1 kere yapinca ates dusup geri baslamisti. Bunu yaptiktan sonra ates dustu ama tekrat basladi, daha sonrasinda ates dusurucu (parol 500 mg hap, parol surup, dolven surup aldi annem. Parol'dan 1 tane ictim, 1 tane dolven, 1 tane parol surup, eczaci 3 tane ic demis suruplardan ancak bu bana fazla geldi, kiloya gore de degisiyor sanirim. Su an ilaclari icmeden once de herhangi bir ates yok, ancak az uyudugumdan ayaklarda ciddi yorgunluk var. İnternette uzun süre sicaga kalmak hipertermi yaziyordu, su an ates cok ama cok az seviyede, belli belirsiz. Sizce ne yapilmali? sıcak havada (gece 28 dereceydi, su an 30 derece Osmaniye) battaniyeyle birkac saat uyumak hipertermi yapar mi?

Bu arada ates varken kalp hizim ciddi sekilde atiyordu, su an hizli atmasi gecti. Ancak dedigim gibi, vantilatorle uyurken artik ne olduysa ciddi usume geldiginden vantilatoru kapatsam da uyuyamiyordum, titreme oluyordu bu yuzden fazla uyuyamadim. Su an uyursam da uyku duzenim bozulacak.

Ates cikmasi ise 1-2 saat once gelisti bu olaylar, 23:00'da falan yatmistim maalesef uyumam uzun surdu ve uyandigimda boyle olaylar oldu, hatirlamiyorum ama 4'te de 5'te de uyanmis ve boyle olmus olabilir, bu bana daha dogru geliyor. Celiskili gozukuyor ama su an tam hatirlamiyorum hiçbir seyi, uykusuzluktan oldugunu dusunuyorum ve ara ara uykuya da dalmis olabilirim usudugum zaman veya atesim ciktigi zaman, nedeni bu olabilir. En sonunda uykudan kalkip bayagi ates vardi iste. Grip degilim, cunku grip belirtilerim yok ses degismesi veya bogaz agrisi, nefes alamama gibi seyler yok. Bu atesin yukselmesini sebebinin sıcak havada battaniyeyle uyumam oldugunu dusunuyorum ve bunu yapma amacim gece cok fazla titreme ve usume gelmesindeydi, istemeden yaptim. Yatmadan once de hafif ates vardi evde ates dusurucu yoktu ben de belki gecirir diye arvales icmistim, ama dusuk atesti.

Doktora git diyeceklere sorum, hiperterminin boyle bir olayda olup olmayacagi, veya atesin ciddi sekilde dusmesinin hipertermi olmadigi anlamina gelip gelmemesi, uykusuzluktan gelen hatirlamama harici dusup bayilma veya bilinc kaybi olmamasinin hipertermi olmasinin ihtimali veya olmamasinin ihtimalinin yuzdesi nedir? Bilen birisinin yazmasini istiyorum, cunku atesim simdi yok denilecek kadar az ve doktora gitmeyi dusunmuyorum, atesi cikan biri degilim bu olaydan sonra oldu yani bayagi yillardir yasamamistim.

Evet, 5'te uyandim. Simdi hatirlamaya başladım, ben 8'de uyaniyordum her gun ama kalktigimda Alarm'a daha 3 saat vardi.
 
Son düzenleme:
Hocam tavsiyem buz gibi bir suya girmeniz ve yorgan altına girip terlemeniz hep yapardım 3-4 saatte dimdik ayakta olurdum şu an bende hasta gibi hissediyorum sizin gibi yani ateşim varmış gibi sanırım gidip soğuk suya gireceğim bu arada aferin ve dolven için parol sadece selam verip gidiyor diğer iki ilaç sağlam ama uyku yapar onun dışında söyleyeceklerim bunlar hocam ben de hastayım sanırım dediğim gibi gidip soğuk suda bıcı bıcı yapacağım.

Dolven şurup olarak var bende.

Arkadaşlar uyurken terlemisim, terleyebiliyorum gerektigi zaman. Su an kalp carpintisi da yok ilk uyanmama, ilk su icmeme ragmen. Basim da agrimiyor. İlginc bir sekilde 1 gun sonra tat alamamamda gecmis. Atesim yine yok, yatmadan once de yoktu. Yani su an bence hipertermi geciren bir kisi boyle olmazdi; tek dusundugum ilk kalktigim zaman yuksek kalp atis hiziydi, uykusuz kalktigimdan midir bilmiyorum ama ilk gun hipertermi yazisini bile unutup duruyordum hipertemri yazip duruyordum. Bu olmasaydi hipertermi oldugumu dusunmezdim zaten. Cunku atesim o kadar aşırı yuksek olmadi tabii olcmedim ancak hissedebiliyorum. Benim anlamadigim konu, nasıl oldu da 1 gun sonra tat alamamam gecti? Yoksa hipertermi oldum da vucut kafayi mi yedi?
 
Son düzenleme:
Konudan baya sonra yazıyorum da, benzer bir sorun yaşadığımda özel hastaneye acile gitmiştim. Bir iğne verdiler, ondan sonra 1 gün içinde iyileşmiştim.
 
Hocam çok özür dileyerek soruyorum, acile gittiniz mi? (konu altına yazan mesajları okumadım)

Acili birak hastaneye gitmedim. Birisi gulucuk atti, hastanenin icerisinde acil ama acili birak hastaneye gitmedim derken hastanede yatmadim ve acile de gitmedim demek istedim.

Konudan bayağı sonra yazıyorum da, benzer bir sorun yaşadığımda özel hastaneye acile gitmiştim. Bir iğne verdiler, ondan sonra 1 gün içinde iyileşmiştim.

Nasil bir sorun yasadiniz?
 
Son düzenleme:
Nasil bir sorun yasadiniz?
Yatmadan önce çok terlemeye başlamıştım, sabahsa titreyerek uyandım. Sabah çok fazla üşüyordum, titriyordum olduğum yerde resmen. Ondan sonra acile gittik Parol yazdı fayda etmedi, akşama kadar sık sık terliyordum. Akşam saatlerinde de acile gittik ve iğne oldum.
 
Acili birak hastaneye gitmedim.
Hocam yani biz doktor değiliz veya tıp okuyan varsa bile profesyonel veya deneyimli olmadığı için bilemez bunu. Bu normal değil gibi, korona zamanında dedikleri etki gibi görünüyor. Eğer bayram sebebiyle kapalı değilse aciller bi gidin derim, çok geçmiş olsun.
 
Hocam yani biz doktor değiliz veya tıp okuyan varsa bile profesyonel veya deneyimli olmadığı için bilemez bunu. Bu normal değil gibi, korona zamanında dedikleri etki gibi görünüyor. Eğer bayram sebebiyle kapalı değilse aciller bi gidin derim, çok geçmiş olsun.

Şu anki etkiler:

  • Halsizlik & Yorgunluk
  • Odaklanamama
Başka bir şey yok.

@Heuristic hocam bugün ates olcer geldi. Koltuk altimdan 1 dakika 40 saniye bekleyerek olctum ve 36.7 cikti. Kullanim kılavuzuna baktim.
 
Son düzenleme:
Geri
Yukarı