Ateşli hastalık rüyaları

clarkberk

Kilopat
Arkadaşlar hiç ateş geçirirken gördüğünüz rüyaların daha tuhaf olduğunu fark ettiniz mi veya yaşadınız mı? Bu konu ilgimi çekti, internette İngilizce olarak "fever dream" diye geçiyor. Ben hiç gördüğümü hatırlamıyorum çünkü ateşli hastalığa nazaran sadece öksürmeli burun tıkanmalı grip geçiririm. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum gördüğünüz rüyaları paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar hiç ateş geçirirken gördüğünüz rüyaların daha tuhaf olduğunu fark ettiniz mi veya yaşadınız mı? Bu konu ilgimi çekti, internette İngilizce olarak "fever dream" diye geçiyor. Ben hiç gördüğümü hatırlamıyorum çünkü ateşli hastalığa nazaran sadece öksürmeli burun tıkanmalı grip geçiririm. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum gördüğünüz rüyaları paylaşırsanız sevinirim.
Benzer bir şey olarak kendimi kötü hissettiğim gün (normalde rüya görmem) 6-7 tane rüya görmüştüm.

Küçükken her hasta olduğum çok korktuğum bir rüya vardı her hasta olduğumdan önü görürdüm ama hiçbir türlü anlatamazdım dilim dönmezdi bazen uyurdum rüyayı görürdüm ama sonradan uyumadığımı düşünürdüm bir kere tam uyurken o rüyayı görmüştüm rüya bitmişti ama gözüm açıktı büyümeye başlayınca bir daha o rüyayı görmedim hala daha düşününce o rüyayı hatırlıyorum ama yine anlatamıyorum ne anlatacağımı bilmiyorum bazen korkardım yine o rüyayı göreceğim diye.

Kötü bir durum. Suya kalkmaya bile mecalim yokken gece ailemin önümden geçtiğini falan görürdüm mesela su isterdim hiçbiri bakmazdı😁( Herkes uyuyor o sırada.) Seslenirsin ama bakmazlar saçma sapan bir şey. Yaşamaman daha iyi.

Kötü bir durum. Suya kalkmaya bile mecalim yokken gece ailemin önümden geçtiğini falan görürdüm mesela su isterdim hiçbiri bakmazdı😁( Herkes uyuyor o sırada.) Seslenirsin ama bakmazlar saçma sapan bir şey. Yaşamaman daha iyi.
Sağ olun hocam anlattığınız için böyle ilginç konular hakkında konuşmayı ve insanları dinlemeyi severim. Bu verdiğiniz örnekten başka deneyiminiz var mı peki?

Sağ olun hocam anlattığınız için böyle ilginç konular hakkında konuşmayı ve insanları dinlemeyi severim. Bu verdiğiniz örnekten başka deneyiminiz var mı peki?
Yataktan düşer gibi olurdum mesela. O normalde birçok kişide oluyor sanırım ama bende hasta yattığım zamanlarda çok oluyordu. Halüsinasyon işi çok artıyor en büyük problem o. Olmayan şeyleri görüyorsun. Geri uyuyana kadar da zaman geçiyor bayağı. Sabah da erken kalkıyorsun iyice zehir oluyor uyuduğun uyku.

Hocam ben daha 2-3 gün önce hasta oldum ateşim çıkıyordu fakat şuan da eskiden de hastayken öyle rüyalar hiç görmedim. Araştırmışsınız siz genel olarak bunun sebebinin ne olduğu belli mi?

Hocam ben daha 2-3 gün önce hasta oldum ateşim çıkıyordu fakat şuan da eskiden de hastayken öyle rüyalar hiç görmedim. Araştırmışsınız siz genel olarak bunun sebebinin ne olduğu belli mi?
Hocam %100 kanıtlanmış değil ama çoğu yerde; vücut sıcaklığı yüksek olduğu beynin de ısınması ve beyindeki işlemleri, nöron iletişimini etkileyip rüyaların işlenmesini etkilediği söyleniyor. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Uzun lafın kısası yüksek sıcaklık beynin işleyişini etkiliyor.

Hocam %100 kanıtlanmış değil ama çoğu yerde; vücut sıcaklığı yüksek olduğu beynin de ısınması ve beyindeki işlemleri, nöron iletişimini etkileyip rüyaların işlenmesini etkilediği söyleniyor. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Uzun lafın kısası yüksek sıcaklık beynin işleyişini etkiliyor.

Olabilir hocam zaten elektriklenme ve nöron gibi şeylerle beyin bir şeyler üretiyor bize rüya olarak yansıtıyor diye biliyorum yorgunluk, halsizlik gibi sebepler de etki ediyordur belki.

Hocam benim zaten kabuslarla çok eskiden beri kötü deneyimim var. Bir de ateşli kabus olursa ohoo yanarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı