Atheros AR3012 Bluetooth sürücü kurduktan sonra sadece bir gün çalışıyor

enginorsel

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Notebook bilgisayarda Windows 11 kurulu ve Bluetooth donanımının saçma sorunları var. 1 gün önce bağlandığım kulaklığa bir gün sonra bağlanamıyorum ve diğer hiçbir Bluetooth aygıtını da görmüyor. Bluetooth donanımı: Qualcomm Atheros AR3012.

Öncelikle yorumlarda verilecek yöntemler için önceden denediğim yöntemleri yazayım;

Bilgisayarı yeniden başlattım, kapatıp açtım.
Hizmetler bölümünden tüm Bluetooth hizmetlerini yeniden başlattım.
Aygıt Yöneticisi bölümünden driverı silip laptopa uygun son (12.03.2018) driver ı kurdum ve yeniden başlattım.
Windows sorun gidericiyi çalıştırdım.
SFC /scannow yaptım.
Kullandığım optimizasyon programında driver ve aygıta ait kayıt defteri girdilerini whiteliste aldım.
Windows 10'a döndüm, yine aynı sorunla başbaşa kaldığım için tekrar 11 kurdum. (11 çıkmadan önce 10 kuruluyken sorunsuz çalışıyordu ve aynı driver kurulu)

Bunlar sorunu çözmedi ama;

Aygıt Yöneticisi'nden driverı silip 2014 model bir driver kurmak sorunu çözdü ama ertesi gün yine hiçbir cihaz listede görünmedi. Sonrasında tekrar driverı silip 2018 model driverı kurmayı denedim. O gün sorunsuz çalıştı, yeniden başlattım, kapatıp açtım, optimizasyon programı ile sorunun kaynağını öğrenmek açısından optimizasyon yaptım (genellikle manuel olarak optimizasyon yapmayı tercih etmem, programı ek işlevleri için kullanırım) ve bunlara rağmen cihaz normal çalıştı, Bluetooth kulaklığıma da otomatik bağlanabiliyordu. (bu paragraftaki tüm adımları 3-4 kez tekrar ettim)
Ama ertesi gün (27.11.2022) Bluetooth aygıtı yine hiçbir cihazı görmüyor ve sorun devam ediyor. Bir eski bir yeni driverı kurmak gerçekten çok can sıkıcı. İşin enteresan kısmı da aynı driverı silip kurmak da işe yaramıyor.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa çözümünüzü bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı