Athlon X2 220 işlemciye stock soğutucuda OC

227457

Hectopat
Herkese selamlar ben yeni bir bilgisayara geçiyorum ancak bu bilgisayarıda destek için kullanmayı amaçlıyorum küçük işler için ancak işlemci gücü biraz yetersiz.
İşlemci yaklaşık 7 yıllık.
İşlemci şu an stabil olarak OCCT'de 40 45 derecelerde %100 kullanımda.
Buna güvenerek bir OC işlem yapacağım ne kadar sağlıklı olur stock fan ile.

Herkese selamlar ben yeni bir bilgisayara geçiyorum ancak bu bilgisayarıda destek için kullanmayı amaçlıyorum küçük işler için ancak işlemci gücü biraz yetersiz.
İşlemci yaklaşık 7 yıllık.
İşlemci şu an stabil olarak OCCT'de 40 45 derecelerde %100 kullanımda.
Buna güvenerek bir OC işlem yapacağım ne kadar sağlıklı olur stock fan ile.

Tahminimce Max 300'ya da 400 MHz yükseltebilirsin.

İnternette de biraz araştırdığımda adamlar 3.0'ya da 3.1 çıkarıyordu Max.
Stock soğutucu biraz kafamı karıştırıyordu 45 derecede bu işlemci için normali mi altımı pek de emin olamadığımdan soruyorum.

Benim işlemcim overclock lu halde 45 derece çalışıyor. 4.6 GHz'de işlemci zaten eski overclock yapsan da fazla yapamayacağın için pek bir performasn farkı olmaz.
Sana tavsiyem ilk başta 200 MHz arttır. Baktın aşırı ısınma gibi bir durum yok devamını getir. Aşırı ısınmaya başladıysa hiç uğraşma daha iyi.

Benim işlemcim overclock lu halde 45 derece çalışıyor. 4.6 GHz'de işlemci zaten eski overclock yapsan da fazla yapamayacağın için pek bir performasn farkı olmaz.
Sana tavsiyem ilk başta 200 MHz arttır. Baktın aşırı ısınma gibi bir durum yok devamını getir. Aşırı ısınmaya başladıysa hiç uğraşma daha iyi.

İnternette biraz araştırma yaptım AMD Athlon 2 X2 220 işlemcisi maksimum 74 derecede şu anki işlemciler 100 derecede kapanıyor bir bakarım maksimum ısıyı 50 görmesini bekliyorum. Tabi bunun bir rehber halinde anlatan makaleler var birde oralara bakacağım birazda o kişilere soru sorarım konuların altında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı