Athlon X2 5200+ ısınma sorunu

Alptugyildirim

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2018
Mesajlar
55
AMD AM2 Athlon X2 5200+, anakart olarak MSI K9N Neo v3, MSI 8600GT, 400W PSU mevcut. termal macunum orta segment bir termal macun. i7 4790K'da sıvı soğutmayla kullanıyorum. Boşta 21-30 derece, termal macundan olduğunu düşünmüyorum. Sorunum şu, işlemci ayaklarını kilitlediğimde işlemci 101 derece olup kapanıyor. Orijinal soğutucuyla ama ayakları kapatmadığım zaman 50-60 boşta derecelerde kalıyor, bu sefer termal macun kuruyor hava teması olduğu için, en fazla 2 gün kalıyor. Sizce problem nerede? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sürekli yaptığım işlem o zaten benim anlamadım tırnakları sıkıştırınca neden yükseliyor ısı kule tipi bir soğutucum var sadece intel ayakları mevcut kilitlemden direkt olarak üstüne koyuyorum mesela 12-20 derecede çalışıyor yükte 40 ama macun kuruduğu için bir süre sonra o da gidiyor haliyle işlemciye baskı yapınca bir sıkıntı oluyor sanırım
 
Sorunumu Delid işlemiyle çözdüm ortalama bir termal macun ile (3.0w/mk) şu an boşta 21 derece de seyir ediyor. Stock soğutuyla, delid işlemi gümüş içerikli 9.0w/mk gibi macunlarla daha verimli olucaktır ama şu anlık yeterli.İyi forumlar dilerim herkese, teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı