Athlon X4 840 ve R7 240 sistem toplama

GTX 1050 TI ve GT 1030 için 400W yeter ancak sisteminizi zaman içinde yükseltmelerde PSU sıkıntı çıkartabilir.

Yani GTX 1050 TI'dan GTX 1060'a çıkarsanız PSU muhtemelen yetersiz kalacaktır.

GTX 1050 TI ve GT 1030 için 400W yeter ancak sisteminizi zaman içinde yükseltmelerde PSU sıkıntı çıkartabilir.

Yani GTX 1050 TI'dan GTX 1060'a çıkarsanız PSU muhtemelen yetersiz kalacaktır.

O evreye geçince PSU'da değiştiririm herhalde diye düşünüyorum.

Şimdi 114 lira verip alacaksın psuyu. Sonra yetmeyecek güncellemek zorunda kalacaksın.
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Fiyatı bari 80 lira verip bunu al ki 114 lira zarara girme ilerisi için.

Haklısınız aslında o kadar büyük bir fark da yok esasen ayarlayıp önerdiğiniz PSU alacağım.

Yalnız bin liraya hallederim diye düşünüyordum. Ekran kartıyla beraber iki bin liraya vurdu. :vıy:

Birde topladığımız bu AMD sistem yerine şöyle resimdeki gibi bir İntel sistem toplasak, fiyatı haricinde herhangi bir avantajı olacak mıdır bana?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    52,6 KB · Görüntüleme: 140
Daha performanslı ama bu sisteme 8. nesil İntel takamazsın. 7. nesil İntel işlemcileri takarsın. İlerde i7 7700 olarak güncelleyebilirsin ama daha ötesi yok ondan sonra tüm sistem değişmek zorunda.

Daha performanslı ama bu sisteme 8. nesil İntel takamazsın. 7. nesil İntel işlemcileri takarsın. İlerde i7 7700 olarak güncelleyebilirsin ama daha ötesi yok ondan sonra tüm sistem değişmek zorunda.

Hocam bizim bu gidişatla zaten 8. Nesillere paramız yetmez belki 2023'de falan olur. :ıslık:

Daha performanslı olacaksa o zaman İntel Paketini sipariş edeceğim onay veriyorsanız?
Hem AMD'ye göre daha uygun fiyatı da.

Hocam bizim bu gidişatla zaten 8. Nesillere paramız yetmez belki 2023'de falan olur. :ıslık:

Daha performanslı olacaksa o zaman İntel Paketini sipariş edeceğim onay veriyorsanız?
Hem AMD'ye göre daha uygun fiyatı da.
AMD göre daha iyi. En basitinden G4600 14 mm'lik bir işlemci. X4 975 28 mm'lik.
Alabilirsin aslında AMD alsan Ryzen takman gerekecek. RAM'ler 2400 Mhz sıkıntılı. Sen en iyisi bu sistemi al. İlerde İ7 7700 + GTX 1060 seni götürür baya. Ama dediğim gibi i7 7700'den sonrası yok. Ondan sonra işlemci ve anakart değişmek zorunda. Ondan sonra bu tip işlemcilerin(i7 7700) fiyatları kolay kolay düşmüyor yani bunu da göz önünde bulundur. İlerde 1000 TL'ye eski teklonoji almak var. Ama kar/zarar hesabını yaparsın. Belki yeni teklonoji daha makbul olur. Artık piyasayı kollıcaksın karar vereceksin. En iyisi sen İntel sistemi al diyorum ben son olarak.

Ekran kartı konusunda RX 460 iyidir. Ondan neden vazgeçtin. Bence GT 1030 para harcama paranı biriktir GTX 1060 al.

Son düzenleme:
AMD göre daha iyi. En basitinden G4600 14 mm'lik bir işlemci. X4 975 28 mm'lik.
Alabilirsin aslında AMD alsan Ryzen takman gerekecek. RAM'ler 2400 Mhz sıkıntılı. Sen en iyisi bu sistemi al. İlerde İ7 7700 + GTX 1060 seni götürür baya. Ama dediğim gibi i7 7700'den sonrası yok. Ondan sonra işlemci ve anakart değişmek zorunda. Ondan sonra bu tip işlemcilerin(i7 7700) fiyatları kolay kolay düşmüyor yani bunu da göz önünde bulundur. İlerde 1000 TL'ye eski teklonoji almak var. Ama kar/zarar hesabını yaparsın. Belki yeni teklonoji daha makbul olur. Artık piyasayı kollıcaksın karar vereceksin. En iyisi sen İntel sistemi al diyorum ben son olarak.

Ekran kartı konusunda RX 460 iyidir. Ondan neden vazgeçtin. Bence GT 1030 para harcama paranı biriktir GTX 1060 al.
Zaten bu sistemin beni 1 yıl götürmesi yeterli olacak, 1 yıl sonrasında yüksek bir bütçe ile sıfırdan bir sistem toplayabileceğim o yüzden kısa sürede maksimum verimi İntel vereceği için, İntel sistemi almam çok daha doğru olacak.

Ekran kartı konusu da benim biraz karışık, bir arkadaşın teklifiydi hediye edecekti. Sistemi araştırırken bir kaç gün geçti o geçen sürede de başkasına kısmet oldu. O yüzden ekran kartını ayarlaya bildiğim bütçeye göre alacağım artık ama büyük ihtimalle 1080P - 125 üstü FPS vermesi bana yeteceği için fazla para vermeyip GT 1030 alacağım. Zaten zaman geçireceğim 3 oyun var, Knight Online, League Of Legends, CS:GO.. Fazla para vermenin bir anlamı yok, arada ki fark ile SSD alırım diye düşünüyorum.

Yüksek olan ekran kartını alsam, İphone 8 alıp, sadece Whatsapp kullanmak gibi bir şey olacak. Bu yüzden böylesinin daha mantıklı olacağını düşündüm. Çünkü üstüne min. 21,5" bir monitör de almam gerekiyor, onlarda maşallah düzgün bir şey 500 ₺'den başlıyor. Çok fazla yormanın anlamı yok kendimizi. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı