Athlon X4 Sistem vs Phenom II X2 Sistem

Daha fazla  
Arkadaşlar site ismi vermek serbest mi bilmiyorum ama bir satın alma sitesinde toplama bilgisayar gördüm (2 tane). Fiyatları gayet uygundu, almak istiyorum fakat sizden yardım almak istedim. Konuyu yeni olduğum için doğru başlık altına yazmamış olabilirim söyleyin taşırım.

Birinci bilgisayar;
  • İŞLEMCİ: AMD ATHLON X4 DÖRT ÇEKİRDEK İŞLEMCİ
  • İŞLEMCİ HIZI: 2.60 GHz
  • ANAKART 938 PİN DDR3
  • RAM BELLEK: 4 GB DDR3 RAM KİNGSTON 1600 MHZ MAX.20 GB
  • SABİT DİSK: 500 GB GB SATA HARDDİSK
  • EKRAN KARTI: ASUS R7240 4 GB 128 BİT SIFIR PROFESYONEL
  • HDMI + DVI + VGA

Adam bunu sitede Oyun Bilgisayarı şeklinde nitelendirmiş (GTA V) çok tuhafıma gitti 850 TL olduğu için ve muhtemelen insanları kekliyorlar bilemedin yardımcı olursanız sevinirim.

İkinci bilgisayar;
  • İŞLEMCİ: AMD Phenom II X2 B59 ÇİFT ÇEKİRDEK İŞLEMCİ
  • İŞLEMCİ HIZI: 3.4 GHZ
  • RAM BELLEK: 4 GB DDR3 RAM MAX.20 GB
  • SABİT DİSK: 320GB SATA HARDDİSK
  • EKRAN KARTI: ASUS R7240 4 GB 128 BİT HDMI
  • OPTİK SÜRÜCÜ ASUS DWD RW
  • SES MİKROFON
  • SATA MİNİ PORT 4 ADET
  • DDR3 RAM SLOT 4 ADET
  • PCI SLOT 1 ADET
  • PCİE 16X 1 ADET
  • PCIE 1X 1 ADET
  • SES 5+1 SES DESTEĞİ
  • DVI SLOT 1 ADET
  • RAM DESTEK 1600 MHZ
  • USB 2.00 6 ADET
  • ETHERNET 10/100/1000 GIGABIT
  • 250W EVEREST KASA SIFIR

Bunun fiyatı da 900 TL. Arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim ve yorumlarınız neler? Teşekkür ederim.

Mantıken birinci seçenek iyi fakat gene para çöpe gider yani. 600 TL daha vererek kat kat kat iyisini alırsınız. 860k+ 750TI gibi.

Oyun Konusunda GTA V falan beklemiyorum zaten normal-yüksek ayarlarda Skyrım oynatsa bile yeter isterseniz forumun özel mesaj sistemi gibi bir şeyi varsa ondan linkleri atayım sizlere,teşekkürler

Anlıyorum sizi fakat siz sadece şuanlık düşünüyorsunuz. İleride skyrim gibi veya atıyorum skyrim2 gibi bir oyun çıkarsa ve onu kaldırmazsa bu bilgisayarınız o zaman güzel olmaz. Bu forumdaki 1500TL civarı sistemler gerçekten uzun süre işinizi görür.

Fakat bütçemiz bunun için pek uygun değil ,olabildiğince ileriye dönük fakat 1000 Tl yi aşmayan fiyatlı kısacası 1000 Tl lik en iyi sistem nasıl olabilir?

APU önermem. Yukarıda dediğim sistem APU'ya bin basar. Youtubede karşılaştırmalarına bakabilirsiniz. Temmuzda hem AMD hemde Invidia yeni kartlar ve işlemciler çıkartıcaklar. O zaman alıcaksanız o zaman tekrar bir konu açıp sorun. Belki o zaman çıkacak bileşenler güzel ve ucuz olur veya suanki bileşenlerin fiyatları ucuzlar her halükarda karlı çıkarsınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı