Atiker Sıralı Sistem ECU Fiyatları

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar, aracımın gaza geçmesine rağmen çok fazla benzin yemesi ve neredeyse hiç gaz yememe sorunu var idi. Bugün bu şikayetten dolayı otogazcı bir ustaya gittim. Arabayı bilgisayara bağladı ve gaza geçmiş olarak göstermesine rağmen araban benzinde çalışıyor büyük ihtimalle ECU bozuldu dedi ve başka bir ECU takınca Bilgisayar'da sorunun düzeldiğini gözlemledik. Buraya kadar her şey iyi güzel fakat ECU fiyatı için 700 TL masraf biçti. Benim de size sorum bu olacak. Sizce bu fiyat normal bir fiyat mı? Yoksa başka bir otogazcıya götürmeli miyim aracı? Çünkü internet üzerinden baktığımda ise 420-550 TL arasında ECU fiyatlarının değiştiğini gördüm. Açıkçası ustayı ECU'yu değiştirir iken gözlemledim ve çok da zor bir şey olmadığını gördüm. Bir soketi var onu açıp ECU'yu takıyor soketi kapatıyor ve oluyor bitiyor. ECU'yu aldıktan sonra kendim de takabilirim diye düşünüyorum. Sizce verdiği fiyat normal mi? 700 TL'ye yaptırmalı mıyım? Yoksa başka bir gazcıya gidip oralardan da fiyat bilgisi mi almalıyım? Yoksa ECU'yu internet üzerinden sipariş edip kendim mi takmalıyım? Bu işlerle ilgili birileri var ise bana akıl verebilir mi acaba?

Teşekkür ediyorum şimdiden ilginiz için..

Başka bir yerden fiyat almakta sorun yok. Ancak internette 550 liraya satılan bir cihazın işçilik ile beraber 700 lira fiyat biçilmesi bana çok fazla gelmedi. Başka yerlere de sorun elbet fiyat alın ancak yaklaşık 150 lira işçilik görünüyor. Kendim yapabilirim diyorsunuz isterseniz kendiniz alıp deneyin ancak elbette riski size ait.

Başka bir yerden fiyat almakta sorun yok. Ancak internette 550 liraya satılan bir cihazın işçilik ile beraber 700 lira fiyat biçilmesi bana çok fazla gelmedi. Başka yerlere de sorun elbet fiyat alın ancak yaklaşık 150 lira işçilik görünüyor. Kendim yapabilirim diyorsunuz isterseniz kendiniz alıp deneyin ancak elbette riski size ait.

Onu taktıktan sonra gaz ayarı yapılır sanırsam PC üzerinden. Ondan dolayı kendim denemeyeceğim. 1-2 hafta içerisinde bir akrabamın önerisi üzerine; sanayi sitesine gideceğim orada ki bir otogazcıya uğrayacağım. Bir de oradan fiyat bilgisi alacağım. Teşekkür ederim ilginiz ve zamanınız için...

Merhaba;

LPG markalarının birden fazla modeli olduğu için ECU'larda farklı farklı oluyor, öncelikle aynı ECU olduğundan emin olun. ECU'yu aldıktan sonra yazılımı yüklenmesi gerekir ve aracınızla yola çıkıp kalibrasyon yapılması gerekir. Bence aradaki 150 lira için bu riskleri almanız çok mantıklı değil. Birden fazla bayi arayıp fiyat sorun ve kalibrasyonu doğru yapabilecek bir usta seçin derim.

Ayrıca bilmiyorum gerçekten ECU arızalı mı yoksa yeniden yazılım ile düzelir mi birde bunu araştırın derim.

Merhaba;

LPG markalarının birden fazla modeli olduğu için ECU'larda farklı farklı oluyor, öncelikle aynı ECU olduğundan emin olun. ECU'yu aldıktan sonra yazılımı yüklenmesi gerekir ve aracınızla yola çıkıp kalibrasyon yapılması gerekir. Bence aradaki 150 lira için bu riskleri almanız çok mantıklı değil. Birden fazla bayi arayıp fiyat sorun ve kalibrasyonu doğru yapabilecek bir usta seçin derim.

Ayrıca bilmiyorum gerçekten ECU arızalı mı yoksa yeniden yazılım ile düzelir mi birde bunu araştırın derim.

Bir tanıdık tavsiyesi üzerine farklı bir otogazcıya gideceğim. Orada da baktıracağım ve yüksek ihtimalle orada yaptırırım, artık ne işlem yapılacaksa. 2-3 hafta içerisinde gideceğim. O zamana kadar benzinde kullanacağım aracı. Yaptırdıktan sonra son durum bilgisi veririm yine buraya.
Bir tanıdık tavsiyesi üzerine farklı bir otogazcıya gideceğim. Orada da baktıracağım ve yüksek ihtimalle orada yaptırırım, artık ne işlem yapılacaksa. 2-3 hafta içerisinde gideceğim. O zamana kadar benzinde kullanacağım aracı. Yaptırdıktan sonra son durum bilgisi veririm yine buraya.

Başka bir gazcıya gittim bugün. Hiç bahsetmedim bana başka bir yer böyle böyle fiyat verdi vs. diye. Direkt araba gaza geçmiyor, geçmiş gibi gösterse de çok benzin yiyor stop falan ediyor dedim. Adam bilgisayara bağladı. Gaza hiç geçmiyor araba benzin yakıyor sadece dedi. Sonra bir kaç bir şeyine baktı bir şeylerle oynadı vs. vs. derken, bu sefer Bilgisayar'da gaza geçmiş olarak gösterdi arabayı. Sorunun çözüldü dedi, 70 TL ödeyip çıktım. Bugün biraz gezdim, depo full idi. Yarın da bir kaç bir yere gidicem gezicem, dolaşıcam falan. Sonrasında Benzin ibresi yine azalmış mı azalmamış mı göreceğim zaten. Üstüne bir de benzinciye gidip gazı fulletirim, gaz yemiş mi yememiş mi öğrenmek için. O zaman sorunum çözülmüş mü çözülmemiş mi anlamış oluruz herhalde. Bugünlük yaşadıklarım bu kadar. Yarın ki son denemelerden sonra sonucu buraya yazarım. Eğer sorunum hallolmuş ise, gerçekten çok içler acısı bir durum olacak. Gittiğim ilk otogazcı 700 TL masraf biçmiş idi. Burada ise 70 TL'ye işimi hallettirmiş olacağım. Son durum belirtirim buraya 1-2 güne.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı