Atikmpag.sys mavi ekran hatası

Merhaba Technopat ailesi, 2 hafta önce yeni hazır sistem satın aldım ancak oyunlarda veya dizi film izlerken mavi ekran hatası alıyorum. Sistemi teknik servise yolladım ancak onlar sorun yaşamadıklarını söylediler ve geri yolladılar. BIOS Update yaptım, chipset kurulu, ekran kartı vs. bütün Driver'lar güncel ne yapmam gerekiyor? Ekran kartım RX 5700, işlemcim Ryzen 5 3600.

Minidump dosyaları:minidump.rar

105516869_1008587862889030_4557118247365897325_n.jpg

Son düzenleme:
Minidump dosyaları:minidump.rar

DDU ile defalarca kez kaldırıp tekrar kurdum ancak sorunum hala devam ediyor.

Problem ekran kartının sürcüsünden kaynaklı veya BIOS güncellemesiyle. DDU ile ekran kartı Driver'ı sil. Adrenalin 20 öncesi bir sürücü yükle. Eğer sorun devam ederse BIOS pilini çıkarıp 10 saniye bekle( bu ntoskrnl.exe hatası için)böylece otomatik CMOS yapmış olursun.

5000 serisi kartlarda kronik sorun ancak yine de bunları yapın:
EasyAntiCheat kaldır, Vanguard kaldır, CPU Z kaldır, MSI araçlarını kaldır, Monitör sürücüsü kurulu değilse kur varsa.

BIOS güncel değil güncelle.

Problem ekran kartının sürcüsünden kaynaklı veya BIOS güncellemesiyle. DDU ile ekran kartı Driver'ı sil. Adrenalin 20 öncesi bir sürücü yükle. Eğer sorun devam ederse BIOS pilini çıkarıp 10 saniye bekle( bu ntoskrnl.exe hatası için)böylece otomatik CMOS yapmış olursun.
Aynı sıkıntıları bende yaşadım ve DDu ile sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemek, başka versiyonlar denemek, format atıp temiz kurulumda yapmak, bios güncelleme , chipset güncelleme, hiç biri işe yaramadı sorun kartta muhtemelen teknik servisi ara seri numarasından ürünü kontrol etsinler büyük ihtimalle vida problemi.
Bunlarda benim minidump dosyalarım :

Ayrıca SSD kullanıyormusun ?

Son düzenleme:
Aynı sıkıntıları bende yaşadım ve DDu ile sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemek, başka versiyonlar denemek, format atıp temiz kurulumda yapmak, bios güncelleme , chipset güncelleme, hiç biri işe yaramadı sorun kartta muhtemelen teknik servisi ara seri numarasından ürünü kontrol etsinler büyük ihtimalle vida problemi.
Bunlarda benim minidump dosyalarım :

Ayrıca SSD kullanıyormusun ?
Evet, SSD kullanıyorum.

Evet, SSD kullanıyorum.
Ekran kartını aldıktan 1 gün sonra SSD disklerim geldi onları taktım ve sıfır sistem kurdum. O yüzden ya SSD lerden kaynaklandığını yada ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. 1 hafta 10 gün içinde Asus geri dönüş yapar muhtemelen. Benim RX480 ekran kartını taktığımda hiçbir sorun yaşamıyorum ama 5700 xt takınca mavi ekran kilitlenme sorunları. Bakalım ne olcak bir çok şeyi denediysen driver chipset bios güncellemesi daha fazla uğraşma servise yolla sıkıntılarını bildir. Normalde bu kartı takıp sürücüsünü kurup çalıştırman lazım. Şu özelliği kapat yok bu programı kaldır gibi şeyler olmaması lazım eğer kart normalse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı