Atlantisnet Airfiber İnceleme

Herkese iyi forumlar. Bugün uzun süredir aklımda olan fakat biraz daha deneyim gerektiğini düşündüğüm için ertelediğim bir konuyu anlatacağım. Öncelikle belirtmem lazım, bu inceleme karşılığında hiç bir kuruluştan veya şahıstan bir ücret almadım/ talep etmedim. Sadece kullanıcı deneyimi baz alınarak yapılan tarafsız bir inceleme olacaktır. Öyleyse başlayayım;

"Neden düzgün kablolu bağlantı varken macera aradın ?" şeklinde sorular sormanızdan önce size lanet yer altı bağlantımdan bahsedeyim, bulunduğum bölge İstanbul / Esenyurt. Aslında gelişmemiş bir mahalle değil. Çevresinde bulunan mahallelerden hiç bir farkı yoktur, hatta artıları bile olabilir. 10-15 dakika mesafede sanayi bölgesine benzer iş hanları ve fabrikalar vardır. Fakat buna rağmen, hala daha bakır altyapı kullanmakta. Fiber getirdik, getireceğiz yalanları ile 5-6 yıl oyaladılar herkesi. Sonuç koca bakır teller ve 8 Mbit, arada kopan internet bağlantısı.

Bunun sonucunda TT batağına vermiş olduğum 2 yıl sözleşme + ruhum anlaşması bittiğinden dolayı paket aramaya koyuldum. Altyapının leş olmasından dolayı sizin de anlayacağınız üzere kimse 8 Mbit üstünde paket sunamadı. Upload zaten 0,70. Şu anda dahi altyapı sorguladığımda 9 Mbit üstü veren yok. Yazan bilgilere göre saha dolabına olan uzaklığım 1452 metre .

Bir gün araştırma yaparken Atlantis net adlı bir İSS karşıma çıktı, kendileri eğer kapsama alanları içindeyseniz gelip çatıya kurulum yaparak size internet sağlıyorlar. İstanbul'da Esenyurt, Avcılar, Büyükçekmece vb. gibi yerlerde hizmet verdiklerini söylüyorlar. Tam bilgi için sitelerine bakabilirsiniz. Aradığımda bana sinyal bölgesinde bulunduğumu ve gelip keşif yaparak kurulum yapabileceklerini söylediler. Ertesi gün gelerek keşif ve kurulum yaptılar. Tüm işleri halletmeler 40-50 dakika kadar sürdü. Çatıya kurdukları alet bir alıcı, tam olarak şöyle gözüküyor;

( Görüntü internet ortamından alınma fakat cihaz tam olarak bu)

Router son hali bu şekilde;

En üstte bulunan giriş çatıda olan antenden geliyor. Ortada gördüğünüz çıkıntının diğer ucu adaptöre bağlı ve enerjiyi buradan alıyor. Diğer renkli olanlar ise benim internet almak için taktığım kablolar. Router kendi routerım.

Şu anda 25/5 paketlerini kullanmaktayım. Ev kullanıcısına bundan yüksek paket sunmuyorlar. Bu gerçekten kötü bir paket sınırlaması fakat klasik altyapıya oranla benim için çok iyi sayılan bir değer. Umarım bunu ilerleyen zamanlarda 50/10, 75/10 veya 100/10 şeklinde yükseltirler. Daha yüksek hızları site kullanıcılarına sunduklarından bahsettiler fakat o benim işime yaramıyor. Bilgi için kendileri ile iletişime geçmeniz doğru olur. Fiyatlar bu şekilde;

9 Mbit internete 90 lira ödeyen birisi olarak bu fiyatlar benim için makul. Fakat işin birde limoni tarafı var. O da kesinlikle ilk kurulum ücreti. Bu gerçekten canınızı çok sıkıyor. Ücreti tamı tamına 650₺. Evet, bildiğimiz 650 Türk Lirası. Bu tam paket aldığınızda geçerli. Çatıda bulunan cihaz+ modem+ ilk ay ücreti. Taktıkları aletler bunun fiyatı eder mi bilemem. Ki zaten bu kadar ücret almalarını da pek doğru bulmuyorum. Zaten kullanıcı kazanmasında en büyük engel bence bu. Ben kendi Router cihazımı kullanmak istediğimi belirttim ve 450 lira ödedim. Paketi bozduğum için ilk ay ücretini vermediler, olsun ne diyelim, onu da ödedim. Router cihazınızda WAN portu olması yeterli. Bağlantı herhangi bir cihaz seçmiyor. PPOE bağlantı türünü seçerek kullanıcı adı ve şifre girdiğinizde bir sorun kalmıyor. Verdikleri cihaz Tenda marka. Ve benim şaşırdığım bir diğer özellik bağlantıda engel yok. Türkiye üzerinde yasaklı olan her türlü siteye giriş sağlayabiliyorsunuz, herhangi bir VPN kullanmama gerek kalmıyor. Bunu hala anlamadım vallahi.

Belirttikleri gibi herhangi bir hız kesintisi veyahut limitleri yok. Direkt olarak ne yazıyorsa onu verdiler.

Speed test;

Kullanımlarım;

İlk başlarda fiziksel bir bağlantı olmadığından online oyunlarda ping değerlerinden çok korkmuştum. Fakat ilk bağlantı sağlandığında Valorant pingim ana menüde 7, oyun içerisinde maksimum 12 değerini görüyordu. Bu oran sizi bağladıkları verici noktasına göre değişiyor. Bu da aslında eksi noktası olabilir. Şu ana kadar anladığım kadarı ile ben 3 farklı vericiye bağlanmış olabilirim. Çünkü hız testlerinde konum olarak A noktasına bağlı kaldığım süre zarfında tek bir yerin adresi yazıyordu. B noktasına beni attıklarında, Başka bir adres yazdı. Bir de galiba yanlışlıkla bağlanan C vericisi vardı. Totalde 3 adres yazdı. Anladığım kadarı ile A ve C vericilerinde bir sıkıntım yoktu. Fakat şu anda bağlı olduğum B vericisinde ilginç bir durum söz konusu, Frankfurt 2 ve Paris, Londra gibi sunucular daha stabil çalışmakta. İstanbul sunucusunda sürekli lag oluşmakta ve ani ping artışları olmakta. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa daha iyi olur ama ben bu verici noktalarının sağlayıcılarının farklı olduğunu düşünmekteyim. A ve C noktalarında türk.net yazarken B sunucunda Vodafone'dan şüpheleniyorum. Sonuçta başka bir satıcıdan aldığı interneti bana satıyor Atlantisnet.

Kullandıkları abonelik yöntemi öde ve kullan şeklinde. Önce ödemeyi yapıyorsunuz ve paketiniz uzatılıyor. İstediğiniz vakit iptal ettiriyorsunuz ve cayma bedeli yok. Ödemeleri Şok marketler ve kendi siteleri üzerinden yapabiliyorsunuz;

Kurulum ücreti eğer birden fazla daire varsa düşüyor. Yanlış hatırlamıyorsam 3 daire üstüne almıyorlar. İnternet bağlantısını her hava koşulunda kullandım. Ocak ayından beri aktif şekilde kullanıyorum ve kar, yağmur, fırtına, yıldırım veya aşırı sıcaktan etkilenmiyor. En kısa zamanda web sitelerini ve online işlemler kısmını değiştirmelerini lazım. Çok amatör ve göze hoş gelmiyor. Biraz daha modern bir dokunuşa ihtiyaçları var. Müşteri hizmetleri konusunda bana şu ana kadar yamuk yapmadılar. 3-4 defa aradım ve her zaman birisi sorunu dinleyip yardımcı olmaya çalıştı. Fakat unutmadan şunu da söyleyeyim, router eğer kendi verdikleri cihaz değilse ve sizden dolayı arıza olduğu tespit edilirse 50 ₺ servis ücreti alıyorlar. Şu ana kadar gelen hiç bir teknik ekip bunu kullanarak benden ücret tahsil etmedi. Zaten gelmelerinin sebebi hep anten düzeltmesi yüzünden. 5 kiloluk kargalar ve hayvani değerli martılarımız sağ olsunlar, çok sevdiler anteni. Ayrıca siteleri üzerinden şikayet kaydı oluşturabiliyorsunuz. Kayıtta müşteri hizmetlerinin teknik ekibe ne yazdığını ve teknik ekibin çözüm olarak yaptıklarını görebiliyorsunuz. Ne yazıyorlarsa aynılarını sizde okuyorsunuz. Bu biraz tuhafıma gitti.

Açıkçası şu anda düzgün altyapılı bir bölge ile rekabet edecek durumda olduklarını zannetmiyorum. Zaten halihazırda altyapınız 16-25 arası veya daha üstünü destekliyorsa geçmenize gerek yok. Fakat binanızda internet olmaması veya benim gibi kötü bir altyapıya sahipseniz, biraz olsun düzgün internet görmek istediğinizde tercih edilmesi gereken bir İSS. Binasında altyapısı olmayan vatandaş çocuklarının online dersleri için mecbur kalıyor. Hızı düşük olan mecbur alıyor. Normal kablolu fiber ile mücadele içinde olmaları için öncelikle ilk kurulum ücretini düşürmeleri hatta sözleşme sistemine geçerek kaldırmaları gerekiyor. Ardından paket hızlarını yükseltmeleri lazım. Müşteri hizmeti ve servis konusunda umarım kendilerini hiç bozmazlar ve böyle devam ederler. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Eğer başka herhangi bir sorunuz varsa konu altında rahatça sorun, bilgim dahilinde olanları sizinle paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlardaki ping durumu ne.

Oyunlardaki ping durumu ne.

Açıklamada da belirttiğim gibi, şu anda Valorant'ta 18 ile 25 arası. LoL 18-25 arası. PUBG Mobile 40 civarı olması lazımdı, uzun zamandır oynamıyorum. Son günlerde dediğim lag sorunu oluştu o da yine büyük ihtimal alıcı oynadığı için. Hızda problem olmadığı için aramak istemedim.

Sakarya'da kapsama alanı var mı acaba?

Sadece İstanbul'da hizmet veriyorlar diye biliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…