Atlas OS nasıldır?

canris

Decapat
Daha fazla  
RAM
Modelini bilmiyorum 16 GB tekli RAM kullanıyorum.
SSD veya HDD modeli
CT1000BX500SSD1.
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 2060
Anakart
MS-7B86
İşlemci
AMD Ryzen 7 2700X eight-Core Processor (16 cpus)
Biliyorum, forum üzerinde Atlas OS hakkında açılmış konular bulunmakta. Üzerinden zaman geçtiği için tekrardan konu açma gereksiniminde buludum.

Sizlere birkaç sorum var, kullanan dostlarım yardım ederlerse çok sevinirim.

Aktif olarak kullandığım sistemim CS2, Fortnite gibi oyunlarda pek iyi performans vermiyor. Valorant gibi düşük grafiğe sahip oyunlarda sorun yaşamıyorum.
RTX 2060 erkan kartına, AMD Ryzen 7 2700X işlemci işlemciye sahibim ve 16 GB tekli RAM kullanıyorum.

Birçok kişi Custom Windows önermiyor, bunu forumlarda da görebiliyorum. Önermeyen kullanıcı sayısı kadar önerenler de var kafam bir hayli karıştı açıkçası.

• Aktif olarak atlas OS kullanan var mı?
  • Memnun musunuz?
  • Güvenlik açısından sorun yaşıyor musunuz?
  • Banka işlemlerimi PC üzerinden yapmam da bir sorun yaşar mıyım?
  • Bilgisayarım tehlikeye girer mi?
  • Oyunlarda ciddi bir FPS artışı olur mu?
  • İstediğim zaman de-aktif edebiliyor muyum/Windows sistemimi eski haline çevirebilir miyim? (format da atabilirim farkındayım, formatsız bu işlem mümkün mü?)

- Günce olarak kullandığım bilgisayarıma format atmadan bu işlemi gerçekleştirirsem, oyunlarda, açık olan hesaplarda ve uygulamalarda bir sorun yaşar mıyım? (format atmadan kurulur mu?)

Çok fazla soru sordum biliyorum, fakat bunu kullanamadan önce gerçekten emin olmak gerekiyor. Malum şartlardan dolayı yeni sisteme geçemiyorum ve sistem parçamı değiştiremiyorum. Bende bunlardan ötürü ekstra yolları araştırıyorum. Kullanan dostlarım yardım ederse ve detaylı bilgi verirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Biliyorum, forum üzerinde Atlas OS hakkında açılmış konular bulunmakta. Üzerinden zaman geçtiği için tekrardan konu açma gereksiniminde buludum.

Sizlere birkaç sorum var, kullanan dostlarım yardım ederlerse çok sevinirim.

Aktif olarak kullandığım sistemim CS2, Fortnite gibi oyunlarda pek iyi performans vermiyor. Valorant gibi düşük grafiğe sahip oyunlarda sorun yaşamıyorum.
RTX 2060 erkan kartına, AMD Ryzen 7 2700X işlemci işlemciye sahibim ve 16 GB tekli RAM kullanıyorum.

Birçok kişi Custom Windows önermiyor, bunu forumlarda da görebiliyorum. Önermeyen kullanıcı sayısı kadar önerenler de var kafam bir hayli karıştı açıkçası.

• Aktif olarak atlas OS kullanan var mı?
  • Memnun musunuz?
  • Güvenlik açısından sorun yaşıyor musunuz?
  • Banka işlemlerimi PC üzerinden yapmam da bir sorun yaşar mıyım?
  • Bilgisayarım tehlikeye girer mi?
  • Oyunlarda ciddi bir FPS artışı olur mu?
  • İstediğim zaman de-aktif edebiliyor muyum/Windows sistemimi eski haline çevirebilir miyim? (format da atabilirim farkındayım, formatsız bu işlem mümkün mü?)

- Günce olarak kullandığım bilgisayarıma format atmadan bu işlemi gerçekleştirirsem, oyunlarda, açık olan hesaplarda ve uygulamalarda bir sorun yaşar mıyım? (format atmadan kurulur mu?)

Çok fazla soru sordum biliyorum, fakat bunu kullanamadan önce gerçekten emin olmak gerekiyor. Malum şartlardan dolayı yeni sisteme geçemiyorum ve sistem parçamı değiştiremiyorum. Bende bunlardan ötürü ekstra yolları araştırıyorum. Kullanan dostlarım yardım ederse ve detaylı bilgi verirse çok sevinirim.

Gerek yok 3-5 FPS artıracaksın diye niye risk alıyorsun 2700X gayet taş gibi bir işlemci.

Ben 6 aydır kullanıyorum çok memnunum. Windows 11 home kullanıyorum. Atlas sürümüm son sürüm. Gereksiz ne var ise işime yaramayan kapatıyor. Örneğin bluetooth'u da kapatıyor ama sen istersen açabiliyorsun. Masaüstüne ATLAS diye klasör kuruyor. Orada disable yaptığı ne var ise lazımsa mesela sana kendin açabiliyorsun. Örneğin otomatik driver update kapatıyor atlas yükleyince. Sana lazım mı ? Oradan Automatic Driver Update Enable.reg var tıklıyosun bu kadar.

Ben 6 aydır kullanıyorum çok memnunum. Windows 11 Home kullanıyorum. Atlas sürümüm son sürüm. Gereksiz ne var ise işime yaramayan kapatıyor. Örneğin Bluetooth'u da kapatıyor ama sen istersen açabiliyorsun. Masaüstüne atlas diye klasör kuruyor. Orada disable yaptığı ne var ise lazımsa mesela sana kendin açabiliyorsun. Örneğin otomatik driver Update kapatıyor atlas yükleyince. Sana lazım mı? Oradan automatic driver Update enable. Reg var tıklıyosun bu kadar.

Ben Windows 10 Pro kullanıyorum, bazı sebeplerden ötürü Windows 11 Pro'dan geçiş yaptım. Tekrar Windows 11 Pro'ya geçmek istiyorum. FPS değerleri aslında benim için çok önemli, genel olarak Fortnite oynuyorum ve düşüş çok yaşıyorum. Sence FPS değerlerinde ne kadar değişiklik olur? Ciddi artışlar olur mu yoksa sabit mi kalır? 90-140 arası FPS alıyorum sence atlas OS FPS yüksetlmek için mantıklı mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı