Atlas OS vs Linux

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

arif0

Hectopat
Daha fazla  
Atlas OS gibi optimize bir Windows varken Linux amele işi gibi geliyor. En azından kod yazmıyorum Atlas OS kullanırken.

Atlas OS gibi optimize bir Windows varken Linux amele işi gibi geliyor. En azından kod yazmıyorum Atlas OS kullanırken.
Linux'un tek amaci performans mı? Sunu anlaman lazim, biz Linux'u bilgisayarimiz windows kaldirmadigi icin falan kullanmiyoruz, daha iyi oldugundan kullaniyoruz.
@Bayram Tempest @403976

Linux'un tek amacı performans mı? Sunu anlaman lazim, biz Linux'u bilgisayarimiz Windows kaldirmadigi icin falan kullanmiyoruz, daha iyi oldugundan kullaniyoruz.
@Bayram Tempest @403976

Linux'la yaptığın her şeyi Windows'ta da yapıyorsun. Kıyaslama için performans ve kolay kullanım daha ön planda bence. Zaten Linux'cuların övündüğü başka bir şey de yok :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'un tek amacı performans değil. Windows'tan daha ağır distrolar da var, tost makinesiyle çalıştırabileceğiniz distrolar da. Linux sadece performans için kullanılmaz. Ben tüm paketlerin elle derlenerek kurulduğu Gentoo Linuxu kullanmak için daha iyi bir işlemci almak istiyorum. Eğer Linuxu sırf performans için kullansaydım daha iyi bir bilgisayar alıp Windowsa geçmek isterdim değil mi?

Linux güvenlidir, açık kaynağa önem verir. Şimdi bana "Windowsta sanki açık kaynaklı uygulama kullanılamaz mı?" diyeceksin. Evet kullanılır ancak kullandığın işletim sistemi açık kaynaklı olmadıkça bir anlamı olmaz.

Linux'ta Proton denen eklenti ile oyun açmak çok rahat. Gold oyunlarda daha iyi bile performans verebiliyor Windows'tan. Bilip bilmeden konuşmayın. Aynı zamanda açık kaynak kodlu ve güvenli de. Özgürdür aynı zamanda. Windows gibi gereksiz tonlarca uygulama da içermez. Hafif ve hızlıdır.

AtlasOS ise modlu bir Windows sürü müdür? Modlu Windows ne kadar güvenilir tartışılır. Stabil de değil. Performans kaybı yaşanmakta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı