AtlasGlobal İflasını Açıklamaya Hazırlanıyor

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Maalesef iki kere operasyonlarına ara verme kararı alan AtlasGlobal firması maliyet düzenlemesini sağlayamadı ve bugün itibari ile iflasını açıklaması bekleniyor.

Köklü havayolu şirketlerinden olan ve uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan AtlasGlobal, iflasını açıklamaya hazırlanıyor. İstanbul Havalimanı'nın açılmasından sonra Türk sivil havacılık sektörünün ilk iflas eden havayolu şirketi olarak tarihe geçecek. Firmada personel ile toplantı yapıldığı ve yarından itibaren işe gelmemelerinin tebliğ edildiği öğrenildi. Şirketin tüm uçuş operasyonlarını durdurduğu belirtildi.

Maalesef çağımızla yarışalım, Avrupa bizi kıskansın, dünya imrenerek bakıyor, hedef 2023 derken yeni havalimanı yüzünden ilk iflas bayrağı çekildi. OnurAir'in de benzer sorunlarla başı dertte umarım onlar da bunu yaşamazlar.

atlasglobal-696x398.jpg

@Yararsız Üye sadece THY için yapılmış "koooocaman" bir havalimanı hayırlı olsun, ne diyeyim:)
@lordRago şöyle oluyor; yeni havalimanında yer kirası çok yüksek öncelikle. Hatta THY'ye verilen rakam ile diğer firmalara verilen rakam bile farklı öyle söyleyeyim. Bir diğer neden de, yerde geçirilen süre. Uçaklar yerde hareket ederken yani taxi yaparken çok fazla yakıt yakarlar. Tonlarca ağırlıktaki bir aracı ilk hareket ettirmek için gereken güç çok fazla. Ayrıca çok fazla bekleme noktası var havalimanında. Yani daha çok dur kalk yapmak zorunda. Bu gibi giderler birleşince her firma bunu kaldıramıyor maalesef. THY, maddi açıdan hem güçlü bir firma hem de devlet desteği var arkasında. Yani onun için çok büyük bir sorun değil. Ama OnurAir veya AtlasGlobal gibi özel firmalar için bu giderler çok zararlı.

Arkadaşım bindiğinde push-back ile pist başına varma arasında geçen süre 35-40 dakikayı bulmuş. Yani uçak sadece yerde 40 dakika civarı sadece piste gitmeye çalışıyor. Düşün artık.

Yazık oldu, iyi bir firmaydı. Teknikten de çok arkadaş tanıyordum, THY'den sonra gönül rahatlığıyla uçacağım 2. şirketti kendileri. Maalesef IGA'ya yutuldular.

IGA'da topraklar pahalı, Onur Air mesela Antalya'ya taşınacak gibi duruyor, çünkü alamıyorlar toprak. AtlasGLobal acele etti, keşke Antalya'ya geçme planları yapsalardı, yönetimin de hatalı seçimleri vardı tabii ki.

Son olarak çok kimse bilmez ama IGA'da bakım yapabilmek için metrekare başına ödediğin para Atatürk Havalimanı'na göre 5 katı fazla :) Evet, 5 katı.

AtlasGLobal acele etti, keşke Antalya'ya geçme planları yapsalardı, yönetimin de hatalı seçimleri vardı tabii ki.
Bodrum'a geçecekti onlar da ama demek ki o bile kurtaramayacaktı firmayı. Yeni havalimanı çok zarar verdi maalesef. Geçenlerde ordan uçtum. Pist başına gitmek 40 dakika sürdü. İndikten sonra da 20 dakika sonra park alanına ulaştık ve körük yok, servis otobüsleri ile aldılar insanları kapılara götürmek için🤣 Körüklere gitsek demek kaç dakika sürecekti.

Bodrum'a geçecekti onlar da ama demek ki o bile kurtaramayacaktı firmayı. Yeni havalimanı çok zarar verdi maalesef. Geçenlerde ordan uçtum. Pist başına gitmek 40 dakika sürdü. İndikten sonra da 20 dakika sonra park alanına ulaştık ve körük yok, servis otobüsleri ile aldılar insanları kapılara götürmek için🤣 Körüklere gitsek demek kaç dakika sürecekti.
Taksi süresi uzun, özellikle Atatürk'e göre çok uzun.

Son araştırmalarıma göre AtlasGlobal, şirketi son anına kadar ayakta tutmaya çalışan personelin hakkını yemeye çalışmış, hatta duyduğuma göre de yemiş. En az zararla nasıl kurtuluruz gözüyle bakmışlar. İyi sözlerimi geri alıyorum.

Son düzenleme:
Taksi süresi uzun, özellikle Atatürk'e göre çok uzun. Son araştırmalarıma göre AtlasGlobal, şirketi son anına kadar ayakta tutmaya çalışan personelin hakkını yemeye çalışmış, hatta duyduğuma göre de yemiş. En az zararla nasıl kurtuluruz gözüyle bakmışlar. İyi sözlerimi geri alıyorum.
Taksi süresi çok çok uzun ve maliyeti cidden çok çok yüksek. Sosyal medyada örgütlendiler zaten. Yapılanları ifşa etmeye başladılar. İflas öncesinde muhasebe bölümünde çalışan bir arkadaşım istifa etmişti. Niye diye sorduğumda ise Atlas yuvarlanan bir kaya, eninde sonunda duvara çarpacak bari ben kendimi kurtarayım demişti. Arkadaşım tip eğitimindeydi orda ve maalesef parası içerde kaldı. Son dönemlerinde cidden iyi niyetli bir firma değildi orası kesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı