Eve internet bağlatamıyordum. Port sorunu saçmalığından. Mobil internet 4 GB var ve bir ay yetmesi lazım. 10 yıl falan önce. Bir baktım Windows arka planda veri aktarıyor. PC bomboş dururken. O zaman anladım telemetry zırvalığını. Windows'un tıkladığınız her tuşu, yazdığınız her şeyi serverlarına aktardığını. Yıllarca kendi programlarımı yazdım. Format sonrası tek tuşla Telemetry'den gereksiz Bloat'tan, arka planda çalışan hizmetlerden kurtulan batch dosyalarıyla oluşan bir program yazdım da. Adını afterformat koydum. Henüz Bug'lı. İstersen paylaşırım. Ayrıca Defender'ın ve kuyruklarının bilgisayarı ne kadar yavaşlattığını, Microsoft hesabı ile oturum açmanın sizin Microsoft'a Online parmakizinizin göndermeniz demek olduğunu, Microsoft'un topladığı tüm verileri sattığını öğrendim.
Aynı zamanda bilgisayar optimizasyonuna merak sardım. Driver'ların yarattığı gecikmeleri çözdüm. CPU, GPU, RAM, joystick, monitör ne varsa overclock ettim. Bilen bilir.
Bu sırada programı yazıyordum. Tam programı bitirirken Atlas'ı öğrendim. İlaç gibi geldi. Tüm gereksiz uygulamaları, sürücüleri, arka plan hizmetlerini, başlangıçta açılan gereksizleri kaldırıyor, oyun oynamak için gereken tüm redistributable programları otomatik kuruyordu. Aradığımı buldum dedim. Afterformat'a devam etmedim. Ama Windows optimizasyonuna atlas ile birlikte devam ettim. Ayrıca bu yolda çok şey öğrendim.
O yüzden Atlas'ın benim için manevi bir değeri var. Onu anlamayanların kötülemesine dayanamıyorum. Henüz 0.2 versiyonunda olan bir araç için yok Bug'lı yok bilmemne diyenlere inanamıyorum cidden. Gidin destek olun o zaman. GitHub'da konu açın. Öneri verin. Bağış yapın.
Karalanacak şeyleri karalayın. Mesela Microsoft. Ama tutup da bedavaya verilen bir emek ürününü karalamayın.