AtlasOS vs ReviOS

Eve internet bağlatamıyordum. Port sorunu saçmalığından. Mobil internet 4gb var ve bir ay yetmesi lazım. 10 yıl falan önce. Bir baktım Windows arkaplanda veri aktarıyor. PC bomboş dururken. O zaman anladım telemetry zırvalığını. Windows'un tıkladığınız her tuşu, yazdığınız her şeyi serverlarına aktardığını. Yıllarca kendi programlarımı yazdım. Format sonrası tek tuşla telemetry'den gereksiz bloat'tan, arkaplanda çalışan hizmetlerden kurtulan batch dosyalarıyla oluşan bir program yazdım da. Adını AfterFormat koydum. Henüz bug'lı. İstersen paylaşırım. Ayrıca Defender'ın ve kuyruklarının bilgisayarı ne kadar yavaşlattığını, Microsoft hesabı ile oturum açmanın sizin Microsofta online parmakizinizin göndermeniz demek olduğunu, Microsoftun topladığı tüm verileri sattığını öğrendim.

Aynı zamanda bilgisayar optimizasyonuna merak sardım. Driver'ların yarattığı gecikmeleri çözdüm. CPU, GPU, RAM, joystick, monitör ne varsa overclock ettim. Bilen bilir.

Bu sırada programı yazıyordum. Tam programı bitirirken Atlas'ı öğrendim. İlaç gibi geldi. Tüm gereksiz uygulamaları, sürücüleri, arkaplan hizmetlerini, başlangıçta açılan gereksizleri kaldırıyor, oyun oynamak için gereken tüm Redistributable programları otomatik kuruyordu. Aradığımı buldum dedim. AfterFormat'a devam etmedim. Ama Windows optimizasyonuna Atlas ile birlikte devam ettim. Ayrıca bu yolda çok şey öğrendim.

O yüzden Atlas'ın benim için manevi bir değeri var. Onu anlamayanların kötülemesine dayanamıyorum. Henüz 0.2 versiyonunda olan bir araç için yok bug'lı yok bilmemne diyenlere inanamıyorum cidden. Gidin destek olun o zaman. Githubda konu açın. Öneri verin. Bağış yapın.

Karalanacak şeyleri karalayın. Mesela Microsoft. Ama tutup da bedavaya verilen bir emek ürününü karalamayın.

Size birçok açık ve hata sundum siz karşılık olarak kendinizi üstün tutan bir cevap veriyorsunuz. Düzgün bir konuşma yapmak istiyorum ama siz gidip kendi cümlenizle çelişen şeyler söylüyorsunuz. Mesleğinizi bilmem etmem fakat çocuk olmadığımızda aşikar, bizimde mesleğimiz var ve bilgisayarda çok fazla vakit geçirdik fakat bu sizden beklediğim cevap değildi. Neyse bakalım sağlıklı günler dilerim size.

Uğraşmak istemiyorsanız revi OS kullanın. Aylık yayınlanan güvenlik raporlarında mayıs ayı sürümü temiz çıktı kullanabilirsiniz.

Linkleri kaybetmiştim attığınız güzel oldu, teşekkür ederim.

Reviostyan gecis yaptim LTSC.

Eve internet bağlatamıyordum. Port sorunu saçmalığından. Mobil internet 4 GB var ve bir ay yetmesi lazım. 10 yıl falan önce. Bir baktım Windows arka planda veri aktarıyor. PC bomboş dururken. O zaman anladım telemetry zırvalığını. Windows'un tıkladığınız her tuşu, yazdığınız her şeyi serverlarına aktardığını. Yıllarca kendi programlarımı yazdım. Format sonrası tek tuşla Telemetry'den gereksiz Bloat'tan, arka planda çalışan hizmetlerden kurtulan batch dosyalarıyla oluşan bir program yazdım da. Adını afterformat koydum. Henüz Bug'lı. İstersen paylaşırım. Ayrıca Defender'ın ve kuyruklarının bilgisayarı ne kadar yavaşlattığını, Microsoft hesabı ile oturum açmanın sizin Microsoft'a Online parmakizinizin göndermeniz demek olduğunu, Microsoft'un topladığı tüm verileri sattığını öğrendim.

Aynı zamanda bilgisayar optimizasyonuna merak sardım. Driver'ların yarattığı gecikmeleri çözdüm. CPU, GPU, RAM, joystick, monitör ne varsa overclock ettim. Bilen bilir.

Bu sırada programı yazıyordum. Tam programı bitirirken Atlas'ı öğrendim. İlaç gibi geldi. Tüm gereksiz uygulamaları, sürücüleri, arka plan hizmetlerini, başlangıçta açılan gereksizleri kaldırıyor, oyun oynamak için gereken tüm redistributable programları otomatik kuruyordu. Aradığımı buldum dedim. Afterformat'a devam etmedim. Ama Windows optimizasyonuna atlas ile birlikte devam ettim. Ayrıca bu yolda çok şey öğrendim.

O yüzden Atlas'ın benim için manevi bir değeri var. Onu anlamayanların kötülemesine dayanamıyorum. Henüz 0.2 versiyonunda olan bir araç için yok Bug'lı yok bilmemne diyenlere inanamıyorum cidden. Gidin destek olun o zaman. GitHub'da konu açın. Öneri verin. Bağış yapın.

Karalanacak şeyleri karalayın. Mesela Microsoft. Ama tutup da bedavaya verilen bir emek ürününü karalamayın.

Aşırı duyusal bir konuşma olmuş. Yaşayarak öğrenmeniz ne güzel, karalama yapmıyorum fakat bazı ürünler son kullanıcıya ulaşmadan önce bir süre kontrol edilmelidir. Hatalarını rapor edecektim zaten (yaklaşık 6 ay önce) fakat zaten rapor edildiği için pek de umursamadım. Karalama yapmıyorum sadece sorunlu ürünleri başkasına önermiyorum. Son kullanıcı için ideal değilse bunu belirtmekte bir sakınca yok bana göre ama yine de siz bilirsiniz.

Eve internet bağlatamıyordum. Port sorunu saçmalığından. Mobil internet 4 GB var ve bir ay yetmesi lazım. 10 yıl falan önce. Bir baktım Windows arka planda veri aktarıyor. PC bomboş dururken. O zaman anladım telemetry zırvalığını. Windows'un tıkladığınız her tuşu, yazdığınız her şeyi serverlarına aktardığını. Yıllarca kendi programlarımı yazdım. Format sonrası tek tuşla Telemetry'den gereksiz Bloat'tan, arka planda çalışan hizmetlerden kurtulan batch dosyalarıyla oluşan bir program yazdım da. Adını AfterFormat koydum. Henüz Bug'lı. İstersen paylaşırım. Ayrıca Defender'ın ve kuyruklarının bilgisayarı ne kadar yavaşlattığını, Microsoft hesabı ile oturum açmanın sizin Microsoft'a Online parmakizinizin göndermeniz demek olduğunu, Microsoft'un topladığı tüm verileri sattığını öğrendim.

Bu sırada programı yazıyordum. Tam programı bitirirken Atlas'ı öğrendim. İlaç gibi geldi. Tüm gereksiz uygulamaları, sürücüleri, arka plan hizmetlerini, başlangıçta açılan gereksizleri kaldırıyor, oyun oynamak için gereken tüm Redistributable programları otomatik kuruyordu. Aradığımı buldum dedim. AfterFormat'a devam etmedim. Ama Windows optimizasyonuna Atlas ile birlikte devam ettim. Ayrıca bu yolda çok şey öğrendim.

O yüzden Atlas'ın benim için manevi bir değeri var. Onu anlamayanların kötülemesine dayanamıyorum. Henüz 0.2 versiyonunda olan bir araç için yok Bug'lı yok bilmemne diyenlere inanamıyorum cidden. Gidin destek olun o zaman. GitHub'da konu açın. Öneri verin. Bağış yapın.

AtlasOS direkt ISO indirmesini kaldırmış, sanırım ISO modifiye ederek yüklüyor, siz eski kullanıcısı olarak indirmemi söylerseniz indireceğim.

Versiyon 0.3 çıkınca onu kurun hocam, şimdiki versiyonu baya eski. İso modifiye etmiyorsunuz, format sonrası programı çalıştırıyorsunuz. Çok isterseniz güncel versiyonu size paketleyebilirim ama bug ile karşılaşabilirsiniz.

Versiyon 0.3 çıkınca onu kurun hocam, şimdiki versiyonu baya eski. İso modifiye etmiyorsunuz, format sonrası programı çalıştırıyorsunuz. Çok isterseniz güncel versiyonu size paketleyebilirim ama bug ile karşılaşabilirsiniz.
Tamamdır, bekleyeceğim, aslında ReviOS kuracaktım sanırım AtlasOS daha mantıklı.

Tamamdır, bekleyeceğim, aslında ReviOS kuracaktım sanırım AtlasOS daha mantıklı.
Ağa en iyisi ntlite kendi Windows yap atlasos revios güvenlik açısından sıkıntılı kendi custom isonu yap en iyisi ben yaptım boşta 2.5 gb ram tüketiyor revios yüklediğim zamanla aynı ram tuketimi kesinlikle ntlite ile kendi isonu yap

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı