ATM, kartı yuttu

@Rodok Nişancısı Bilmiyorum, olabilir. Bana uygulanan prosedürde basit bir kimlik ibrazı ile o kart geri verildi 2 defa.

Ayrıca eskiden (10-11 yıl önce) arama yapmadan da yeni kartın gönderildiği oluyordu. Bir defasında kampüsteki Finansbank ATM'sinde kartımı unutmuştum, tam 1 hafta sonra elime yeni kartı ulaştırdıkları zaman diğerini kaybettiğimi fark etmiştim.

Benim de geçen sene ininal kartımı yuttu ATM, görevliye söyledim "bir 5 10 dakika başında bekle, kartı geri verir. Vermezse hafta sonu olduğu için geri veremeyiz pazartesi gel al kartını" demişti. Makinenin başında dakikalarca bekledikten sonra kartı geri vermişti.

E peki sizden sonra işlem yapacak olan kişilerin de kartını yutmayacak mı bu ATM? Güvenlik nasıl böyle saçma bir öneri yapabiliyor? Kart mezarlığı olacak herhalde. Anında olaya müdahale edip o kartı çıkarmaları gerekirdi. Ve arızalı olduğunu belirtmeleri lazım. Baştan sağmışlar. Makineyi açası gelmemiştir. Her gece veya sabah o makinelere para koyma işlemi yapılıyor güvenlikler tarafından. Aslında kartın yerini iyi biliyorlardır. Veya anlamadığı için dokunmak istememiştir. Sizin yapacağınız pek bir şey yokmuş. Ama ben olsam başında bekler, kartın geri verilmesini diretirdim :)

E peki sizden sonra işlem yapacak olan kişilerin de kartını yutmayacak mı bu ATM? Güvenlik nasıl böyle saçma bir öneri yapabiliyor? Kart mezarlığı olacak herhalde. Anında olaya müdahale edip o kartı çıkarmaları gerekirdi. Ve arızalı olduğunu belirtmeleri lazım. Baştan sağmışlar. Makineyi açası gelmemiştir. Her gece veya sabah o makinelere para koyma işlemi yapılıyor güvenlikler tarafından. Aslında kartın yerini iyi biliyorlardır. Veya anlamadığı için dokunmak istememiştir. Sizin yapacağınız pek bir şey yokmuş. Ama ben olsam başında bekler, kartın geri verilmesini diretirdim :)
Genellikle kartlar yamulunca/eğilince yutuyor ATM.

Hocam o güneşte bekleseydim siyahi olurdum.
Kartı işlem bittikten sonra çok geçmeden almanız gerekiyor. Eğer süreyi aşarsanız unutulmuş kabul eder ve içindeki hazneye atar. Yenisini istemek daha az uğraştırır. Doğru karar olmuş.
Hocam vermedi ki kartı. Ekranda kartı alın diye yazı çıkıyor fakat kartı, ne kadar çekersem çekeyim gelmiyor.

Hocam o güneşte bekleseydim siyahi olurdum.

Hocam vermedi ki kartı. Ekranda kartı alın diye yazı çıkıyor fakat kartı, ne kadar çekersem çekeyim gelmiyor.
Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Asla kart alınmıyor, sizin bir hatanız olduğunu düşünmüyorum. O sırada ne yazık ki yapacak bir şey yok. Yapılacak en iyi şeyi yapmışsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00