Atom İşlemcili Netbook için İşletim Sistemi Önerisi

Satıp ikincielden başka bir makina almak daha iyi olur.2.nesil i5li makinalar 500 civarı başlar, 3.nesil daha iyi bir tercih olur haliyle.
Peki sadece internet kullanımı için chromeOs yüklesem kasma yapar mı? Elimde zaten performanslı bir laptop olduğu için tekrar laptop almayı düşünmüyorum,bunu sadece film vesaire izlemek için kullanacaktım.

Windows 8.1 Lite versiyonu kurdum hem driver sorunu çıktı hem de 10 dk sonra yavaşladı.
Lubuntu kurdum masaüstü performans olarak gayet iyi ama Firefox çok yavaşlıyor.
CloudReady ile chromiumOs kurdum bir süre sonra tarayıcıyı açıyor ama siteleri yüklemiyordu.
Sizce ne yapmam gerek başka önerebileceğiniz sadece internet kullanımı için bir sistem var mı?

Windows 8.1 Lite versiyonu kurdum hem driver sorunu çıktı hem de 10 dk sonra yavaşladı.
Lubuntu kurdum masaüstü performans olarak gayet iyi ama Firefox çok yavaşlıyor.
CloudReady ile chromiumOs kurdum bir süre sonra tarayıcıyı açıyor ama siteleri yüklemiyordu.
Sizce ne yapmam gerek başka önerebileceğiniz sadece internet kullanımı için bir sistem var mı?
Bende eski laptopuma Win8.1 Lite yüklemiştim. Gayet performanslı idi ama wifi sorunu vardı yoksa onda kalırdım. Şuan Win10 Lite yüklü tarayıcıda biraz zorlanıyor ama 1 GB ram olduğu içindir. Sende 2 GB ram varmış bir bakmanı öneririm.

Lubuntu ne ya? Arkadaşlar, Linux sistemleri son kullanıcıya önermeyin. Basit bir yükleme işleminin bile terminal ile yapıldığı işletim sistemini neden öneriyorsunuz?

Ubuntu ve türevlerini kaç kere kurdun da bu kadar emin konuşabiliyorsun?

Arçelik bir Laptop'um var içinde PassMark puanı 45 olan çöp bir GPU var. O GPU Windows üzerinde OpenGL desteği yok diyerek Minecraft açmazken Ubuntu Minecraft'ta mucizeler yaratarak 3 chunk'ta 30FPS veriyor opti fine olmadan. Demem o ki Linux'ların OpenGL tarafı daha iyi ve Minecraft da OpenGL kullanıyor.

Edit: GTX 1050Ti içeren masaüstü bilgisayarımda Ubuntu ve Windows'ta Superposition Benchmark - OpenGL kullanarak test yaptım Ubuntu OpenGL konusunda daha çok puan aldı.

Not: Tabi ki DirectX deneyince Windows fark attı. [emoji16]

Bende eski laptopuma Win8.1 Lite yüklemiştim. Gayet performanslı idi ama wifi sorunu vardı yoksa onda kalırdım. Şuan Win10 Lite yüklü tarayıcıda biraz zorlanıyor ama 1 GB ram olduğu içindir. Sende 2 GB ram varmış bir bakmanı öneririm.
Windows XP Lite kurup bir kaç hafta bakacağım eğer çpk eski gelir ise Windows 10 Lite kuracağım ama bildiğim kadarı ile henüz resmi olarak çıkmadı.
Arçelik bir Laptop'um var içinde PassMark puanı 45 olan çöp bir GPU var. O GPU Windows üzerinde OpenGL desteği yok diyerek Minecraft açmazken Ubuntu Minecraft'ta mucizeler yaratarak 3 chunk'ta 30FPS veriyor opti fine olmadan. Demem o ki Linux'ların OpenGL tarafı daha iyi ve Minecraft da OpenGL kullanıyor.
Şu an Lubuntu kurulu Video performansı dışında gerçekten çok iyi ama herhangi bir şey yükleyemiyorum terminali bilmediğimden. Bunun hakkında bir bilgilendirici konu var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı