Atom N455 için hangi Linux kullanmalıyım?

Herhangi bir 32 bit dağıtım indirip i3wm kurun. Boşta 120 MB kullanıyor. Kullanımı çok basit.
Evet basit ancak Linux'a alışık olmayan birisi için önerilmemeli bence. Yoksa kendisi en sevdiğim pencere yöneticisidir ve masaüstü ortamım yerine kullanırım. Masaüstü ortamından çok daha hızlı ve kaynak harcamıyor.

Linux çalışıyor demiştin. Aşağıdaki komutu deneyip tekrar dene bakalım.

Bash:
sudo dpkg ––configure –a

Bash:
sudo apt-get install –f
Bunlar olmazsa şunu da deneyebilirsin:

Bash:
sudo apt-get update --fix-missing
Düzenleme: sanırsam "--fix-missing", "-f" nin açılımı.

Hocam sanal makineye kurarken bir hata verdi ama Linux çalışıyor. Bu sorun sıkıntı yaratır mı acaba?

Elbette sorun yaşatır, hata verdiğinde kuruluma devam etmeyin ve bahsettiğiniz dağıtımın ne olduğunu açıklayın. Yani yeterli cevap vermezseniz yardım da yeterli olmayabilir.

Elbette sorun yaşatır, hata verdiğinde kuruluma devam etmeyin ve bahsettiğiniz dağıtımın ne olduğunu açıklayın. Yani yeterli cevap vermezseniz yardım da yeterli olmayabilir.

Hocam gerek kalmadı gibi. Kurulumda hata veriyor ama kullanabiliyorum Linux'ü sıkıntı görünmüyor şu anda peppermint kurdum.

Bunu ben de atom N2600, 2 GB RAM, GMA3600 özelliklere sahip eski netbookumda deneyeceğim. 🙂

Ben hallettim gibi, peppermint kurdum çünkü Lubuntu falan açılmıyor açılırken de error veriyor açılmıyor ama pepermint çalıştırdım kurulumu yaptım Windows 10'un yanına kurdum (Windows 10 Lite)

Hocam gerek kalmadı gibi.

Bakın mesajda ne demişti, "yazılımların çoğu kurulamayacaktır". Böyle kurulmuş bir sistemi halen kullanmak isterseniz yaşanabilecek çeşitli sorunlara da katlanacaksınız demektir.
Oysa bu işin kolayı var, böyle riskli kullanmaktansa sorunsuz kurulan örneğin bunun gibi bir dağıtım kullanmak daha mantıklıdır.

Hocam gerek kalmadı gibi. Kurulumda hata veriyor ama kullanabiliyorum Linux'ü sıkıntı görünmüyor şu anda peppermint kurdum.

Ben hallettim gibi, peppermint kurdum çünkü Lubuntu falan açılmıyor açılırken de error veriyor açılmıyor ama pepermint çalıştırdım kurulumu yaptım Windows 10'un yanına kurdum (Windows 10 Lite)
Bende Windows 10'da ekran kartını kurunca sistem çöküyor. Systemapps, Windowsapps klasörlerini silince anca çalışıyor. Onda da güncelleme yapınca geri yüklüyor yine çöküyor. Şuan 8.1 Pro'dan oldukça memnunum ama Debian'ı da deneyeceğim. Peppermint'da pek performanslı olmamıştı bende. Benim işlemcim ile ekran kartım netbooklar için son versiyonlardan olduğundan netbookların modası geçtiği zamana denk gelmesi yüzünden üzerilerine pek düşülmedi. Windows Xp bile desteklemiyor sadece 7 ile 8.1 düzgün çalışıyor. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı