Atom vs Sublime

SUBLİME VS ATOM

  • SUBLİME

    Oy: 10 66,7%
  • ATOM

    Oy: 5 33,3%

  • Oy verenlerin toplamı
    15

ahevr

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2015
Mesajlar
121
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Dev
Şu an güncel olarak "Sublime 3" kullanmaktayım. İnternetten araştırdığım kadarıyla birçok kişi ATOM kullanıyor. Ben Sublime 3, Bracket Webstorm, DW Atom hemen hemen bütün text editörlerini kullanabiliyorum ama aralarında yabancı forumlarda yazıldığı gibi uçuk farklar var mı bunu merak ediyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında tabii ki uçuk farklar yok. Zaten Atom, Sublime çekirdeği kullanıyor. Bana göre en büyük farkı Atom'un ücretsiz ve open source olması. Uzun zamandır Sublime kullanıyorum, Atom çıktığı zaman geçmeyi düşünmedim bile çünkü ikiside özünde aynı. Bence hiç yeni bir editöre geçmeyin. Sadece Sublime'nın 20 CTRL+S'den sonra satın al demesi biraz can sıkıcı.
 
Atom ile Sublime aynı çekirdeği kullanmıyor bu bilgi tamamen yanlış. Sublime python dilinde yazılmış çok hızlı ve bir zamanların en popüler text editörlerinden biridir. Sublime in Atomdan artısı bana göre çok daha hızlı çalışmasıdır. Örnek vermek gerekirse zaten sublime hem ilk açılış hızında hemde büyük dosyalar açtığınızda saniyesinde açılmasıdır. Atom'un avantajlarına gelirsek:
1- Tamamen ücretsiz
2- html, css ve javascript dilinde yazılmıştır (Github electron frameworku)
3- Çok kolay bir şekilde modifiye edilebilir ve eklentiler yazılabilir
4- Arkasında github olduğu için çok sayıda ücretsiz eklentisi ve teması vardır

Brackets zaten şu sıralar pek tercih edilmiyor malum adobe ürünü olup esas espiri taşıyan özelliklerini dreamviewere taşımaya çalışıyorlar. Bracketsi ilk kullandığım zaman psd dosyalarını çok kolay bir şekilde webe ayarlamamızı sağlayan araçları vardı ama artık bu özellikler dreamviewere taşıdılar. Brackets atom ve sublimenin performansından çok uzak.
Bu arada brackets atomun çekirdeğini kullanır (electron)

Dreamviewer zaten profesyonel web dünyasında anılmaz bile.

Webstorm çok güzel bir araçtır ama ücretlidir. İlk açılış hızı biraz yavaş olsada sonrasında pek performans sıkıntısı çekmiyorsunuz ama java dilinde geliştirildiği için ona eklenti yazacak olursanız bir java uzmanı olmanız gerekecektir. Ben php projelerimde uzun zaman phpstorm kullandım ama node.js yazılım diline geçtiğimde kullandığım şablonlama sisteminin eklentisi olmadığı için atoma geçtim. Yinede özel birşey kullanmayacaksanız webstorm, phpstorm vb. jetbrains ide leri gayet başarılıdır. Bu arada webstorumun diğerlerinden farkı bir ide olmasıdır yane içinde ihtiyacınız gerekecek tüm araçları barındıran daha büyük bir yazılım gibi düşünebilirsiniz. Atom, sublime, brackets, vscode vb. yazılımlar ise Text editörleri olarak geçer.

Bonus Visual Studio Code:
Bu microsoftun github electron teknolojisiyle geliştirdiği başka ve gayet başarılı bir text-editörüdür. Visual Studio ile karıştırmayın çünkü farklı şeylerdir. Şu anda baya bir kullanıcı kitlesine sahip ve javascript, html, css ile eklenti yazılabiliyor. Atomdan eksisi bana göre çok daha az eklentisi olması ama yinede profesyonel dünyada oldukça sevinmiş bir üründür. Bir diğer önemli özelliğide intellisense adını verdikleri akıllı kod asistanıdır. Intellisense kodunuzu sürekli kontrol edip size ipuçları ve yazım sırasında asistanlık yapıyor.

Sonuç olarak ben atom kullanıyorum ve birçok eklenti ile tam istediğim kıvama getirdim. Şu anda kullandığım tüm teknolojileri atom ile rahat bir şekilde geliştirebiliyorum ama electron teknolojisi kullanan tüm text-editörlerin bir hastalığı vardır oda büyük dosyaları açarken sizi uzun zaman bekletebilmesidir. Örneğin bir database dosyasını açarsanız (40-50mb) 2dklığına bu text-editörleri donar. Gündelik projelerimde bu kadar büyük dosyalarla bir işim olmaz ama olduğu zaman ya sublime yada phpstorm ile açıp düzenlerim.
 
Sublime Text 2' yi yıllardır kullanıyorum. Atom nodejs ile yazılmış bir uygulama. Kendisine pek ısınamadım, Sublime' den devam etmen yeterli olacaktır her zaman.
 
Sublime Text 2' yi yıllardır kullanıyorum. Atom nodejs ile yazılmış bir uygulama. Kendisine pek ısınamadım, Sublime' den devam etmen yeterli olacaktır her zaman.
Tamamen alışkanlık meselesi ama bende tam tersini söyleyebilirim. Atomun bariz artıları da var. Atom için eklentiler kütüphanesi inanılmaz büyük ve çok daha hızlı büyüyor. Sublime hız olarak daha üstün ama atomda son güncellemelerle baya topladı.
 
Açık kaynak kodlu ve özgür yazılım olduğu için oyumu Atom´dan yana kullanıyorum. Buna rağmen eğer ankette Visual Studio Code seçeneği de olsaydı kesinlikle onu seçerdim.

Sublime Text´i merak ettiğim için ben de denedim. Özel olarak kullanılmasını gerektirecek bir özelliği olduğunu sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı