ATX ve mATX Anakart Farkı

RenderGamer

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon
Kasa toplama aşamasındayım alacağım anakartın mATX versiyonu ve ATX versiyonu mevcut. Aralarında performans farkı var mıdır? Genel olarak yoksa olay sadece boyut mudur? Bileşenleri kullananlar bilgi verirseler çok sevinirim.

Ryzen 5 2600 veya 2600x takacağım. (render ve oyun PC'si topluyorum)
Alternatif anakart önerisi de alabilirim, tercihen MSI olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş çıkış portlarının sayısı değişiyor. Performans bakımından fark oluşturmaz. İhtiyacınız neyse, ona göre araştırıp alın.

Ram slot sayısı ( 4 yerine 2 ) ve Çıkış port sayıları ( DVI, HDMI vs gibi) mATX lerin genelinde daha az oluyor veya hiç olmuyor. Sıradan ev kullanıcıları için mATX çoğu zaman yeterli geliyor. Kullacağınız özelliklere göre araştırın.
Performansları aynıdır.

Kasanıza uygun alın mATX anakart ATX kasa da komik duruyor kasanız ATX destekliyorsa ATX anakart almanız daha iyi olur. İhtiyaca göre de şekillenebilir büyük kasa sevmiyorsanız mATX sizin için daha iyi olacaktır kasanızın kapladığı yer avantajı da yararınıza olabilir.

ATX kasa da komik duruyor
Corsair 270R kasa da kullanacağım ATX kasa olması lazım

Çıkış port sayıları ( DVI, HDMI vs gibi) mATX lerin genelinde daha az
Ekran kartından görüntü alacağım için dvi vga vs olması önemli mi? Msi Armor GTX 1060 6 gb ekran kartım var sanırım monitörü ona bağlıyacağım. Net bilgi sahibi değilim bu konuda.

İhtiyacınız neyse, ona göre araştırıp alın
Render ve Oyun için topluyorum kasayı GTX 1060 6 GB ekran kartım var işlemciyi de R 5 2600X alacağım anakart olarak Msi B450 gaming plus düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı