ATX vs mini ATX

• Konuyu başlatan PainT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.140
Mini ATX değil, Mini ITX şeklinde olur küçük versiyon. Performans olarak bir fark olmaz. Tabii ekstrem şekilde hız aşırtma konusunda fark olabilir. Onun dışında da 16X PCI-E slotları daha az olur genelde, daha az derken; 1 tane olur. Genel olarak temel kullanım ve performans açısından fark yoktur. Mini ITX anakartlar daha nadir bulunur ve göreceli olarak daha pahalıdır. Sorduğunuz soruya göre birazcık detaylı anlattım ama başkaları da belki bir fikir sahibi olur.

Son düzenleme:
Mini ATX değil, Mini ITX şeklinde olur küçük versiyon. Performans olarak bir fark olmaz. Tabii ekstrem şekilde hız aşırtma konusunda fark olabilir. Onun dışında da 16X PCI-E slotları daha az olur genelde, daha azdan kastım; 1 tane olur. Genel olarak temel kullanım ve performans açısından fark yoktur. Mini ITX anakartlar daha nadir bulunur ve göreceli olarak daha pahalıdır. Sorduğunuz soruya göre birazcık detaylı anlattım ama başkaları da belki bir fikir sahibi olur.
Eğer oyundaki veya benchmarktaki skor farklarını soruyorsanız herhangi bir fark olmaz.

Mini ATX değil, Mini ITX şeklinde olur küçük versiyon. Performans olarak bir fark olmaz. Tabii ekstrem şekilde hız aşırtma konusunda fark olabilir. Onun dışında da 16X PCI-E slotları daha az olur genelde, daha az derken; 1 tane olur. Genel olarak temel kullanım ve performans açısından fark yoktur. Mini ITX anakartlar daha nadir bulunur ve göreceli olarak daha pahalıdır. Sorduğunuz soruya göre birazcık detaylı anlattım ama başkaları da belki bir fikir sahibi olur.
Bunla Asus Tuf B450-Plus Gaming Anakart - Vatan Bilgisayar Bunun Asus Tuf B450M-Plus Gaming Anakart - Vatan Bilgisayar arasındaki farkı söyler misiniz ?

Bu kartlardan biri ATX, biri de Micro-ATX. Mini ITX daha küçük oluyor. Ben yukarıda ITX formunda olan kartları açıkladım. Sanırım siz Micro-ATX'i sormak istemiştiniz. Bu iki model arasında performans olarak fark yok diyebiliriz. Boyut olarak farklılar ve üzerindeki slotları ve arka portları arasında ufak tefek farklılıklar var. Onun haricinde aynı gibiler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı