İnceleme Aula AWK310 Bluetooth klavye incelemesi

1762182479093.png

Selam dostlar. Bugün (03.11.2025) teslim almış olduğum "Aula AWK310" Model klavyeyi incelemek istedim. Bir çok kişinin aklında soru işareti bırakan bir ürün çünkü muadillerine göre oldukça ucuzdu. Geçtiğimiz günlerde Amazon üzerinde yaklaşık 388 TL'idi.
Satın almış olduğum link: Aula AWK310 Bluetooth 4.0 Kablosuz Telefon Tablet Standlı TKL Türkçe Q Klavye : Amazon.com.tr: Bilgisayar

1762177049055.png
1762177333604.png

WhatsApp Görsel 2025-11-03 saat 16.29.51_7a63a7bb.jpg
1762182025758.jpeg

WhatsApp Görsel 2025-11-03 saat 19.17.57_d4e6ff56.jpg

Kutu içerisinden Klavye ve 2 adet AAA pil çıkıyor. Usb dongle yok çünkü ürün sadece Bluetooth 4.0 destekli. Bilgisayarınızda bluetooth desteği yoksa bile usb bluetooth dongle alıp kullanabilirsiniz oldukça ucuzdur.

Klavyenin tuş yazıları bildiğiniz a101'den aldığınız klavye gibi ama ondan daha iyidir eminim. Ancak bir süre sonra yavaş yavaş silinebilir. Mükemmel kaliteli değil ama a101 kaliteside değil. Ortalama kalite diyebilirim. Klavyenin aydınlatması yok dostlar.

Malzeme kalitesi Abs plastik'ten yapıldığı belirtilmiş orijinal sitesin'de.

Dizilim olarak ne %75 ne de %80 bir dizilimi var dostlar. Arası birşey diyebilirim. TKL bir klavye kısaca. 86 Tuşu mevcut.

Kullanım amacı olarak da ofis ve genel kullanım diyebilirim. Oyun için önermem. Daha doğrusu online oyunlar için önermem biraz sorun yaşatabilir ve pilli bir klavye olduğu için sürekli kullanımda fazla pil tüketebilir.

Tuş ömrü tam olarak kendi sitesinde 10 milyon olarak derecelendirişmiş.

Pil olarak 2 adet AAA pil ile geldiğini söylemiştim. Ürünün baska satıcılarında 2 yıl ömrü olduğu yazıyor ama bu bana çok absürt geliyor. Günde ortalama bir kullanımla tahminimce 3-4 ay gider gitmez. Uyku moduna girip girmediğini de bilmiyoruz.

Boyut ve Ağırlık dan bakacak olursak boyutları 346x161x27mm ağırlığı ise 550gr olarak yazılmış orijinal sitesinde.

Ses kalitesi low profile tuşlu bir klavye için iyi denilebilir. Ancak sesli bir klavye. Yani laptop klavyesi gibi bir şey bekliyorsanız hayal kırıklığı olabilir. Tabi mekanik gibi değil daha çok membran dan hafif sesli denilebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klavyenin sesini dinlemek için videoyu izleyebilirsiniz.

Bluetooth desteği 4.0 mi 5.1 mi?
belli değil dostlar. Çünkü kendi sitesinde 5.1 diyor diğer sitelerde (amazon, hepsiburada vb) 4.0 yazıyor. Bu konuda cidden emin olamadım yanlış bilgi yazmak istemiyorum ancak bu ürünün 5.1 olduğunu düşünmüyorum 4.0 olarak nitelendireceğim.

Klavyenin arkasında sadece pil yeri ve açma kapama yeri mevcut. Klavyeyi açtığınız anda bluetooth ile bağlayabilirsiniz.

Tablet koyma yerini tabletim olmadığı için deneyemedim ancak ürün yorumların'da bazı kişiler büyük oranlı tabletlerini yerleştirdiklerin'de klavyenin devrildiğini belirtmişler. Bu doğru olabilir çünkü ağır bir klavye olmadığı için tablet ne kadar büyük olursa ağırlık dengesi o kadar kötüleşir. Yani belli bir inc söyleyemeyeceğim, şu inc tablete uygun vs diyemem. Çünkü her tabletin ağırlığı farklı.

Dostlar, kısaca 388tl ye bu klavyeyi aldığıma pişman değilim. Kenarda dursun diyerek aldığım bir üründü. Şuanda güncel olarak 536 TL'den satılıyor. Tekrar 388TL bandına düşerse ve yedek klavye alayım derseniz değerlendirilebilir. F/P ürün Bu fiyata alınır.

kaynaklar

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı