İnceleme Aula F87 Pro incelemesi

GİRİŞ

Öncelikle herkese iyi sosyaller. Burada defalarca kez klavye tavsiyesi almak için konu açtım. Her seferinde bütçe yetmezliği, gerekse kararsız kalmalar sonucunda en son açtığım "2500 TL klavye önerisi" konusunda bu klavyeyi almaya karar verdim. Trendyol'da kasım indirimleriyle beraber 2099 TL'ye düşmüş, üzerine benim kuponum eklenince 1799 TL'ye aldım. Bu klavyeyi öneren @muratscd , @Michael_Kaiser ve @ca9an hocalarıma teşekkür ederim. Ayrıca aynı konuda farklı klavyeler de öneren @Mando9098 hocama da teşekkürlerimi ileteyim.

Klavye incelemesinde elimden geldiğince benim gibi düşük bütçeli arkadaşlarımı da düşünerek incelememi yapacağım. Artısıyla ve eksisiyle beraber bu klavyeyi sizlere anlatacağım. Bugün aynı klavye Trendyol'da 2489 TL civarına gelmiş. @TheMaZi hocamız klavyenin N11 üzerinden 2000 TL'ye satılmaya devam ettiğini söyledi. Bu fiyatları da göz önünde bulundurarak incelememi yapacağım. Ayrıca bu incelemeyi klavyeyi kullandıkça güncelleyebilirsem güncellemeye çalışacağım. Hem sorun olursa onların da çözümlerini yazar, sorunları çözeriz hem de diğer arkadaşlar da bundan faydalanır.

ÖZELLİKLER

Boyut: %75 TKL
Tür: Mekanik.
Switch: Graywood V3.
Bağlantı türleri: Kablolu, kablosuz, 2.4 GHz.
Batarya: 4000 mAh.
Hot-swap desteği (klavye aktifken bile switch değiştirme imkanı)

KUTU İÇERİĞİ

Kameramdan dolayı görüntüler bulanık çıkmış olabilir. Telefonumdan kaynaklı bir konu. İleride telefon değiştirmeyi de düşünüyorum. İnşallah başka konularda daha net resimler kullanacağım.
Klavyenin kutusunu açtığımızda önce bizi kullanım kılavuzu ve renk değiştirme kombinasyonlarının olduğu bir kağıt çıkıyor. Onları kenarıya kaldırdıktan sonra klavyemiz paketiyle beraber karşımıza çıkıyor.

WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 18.29.25_4d6ebe64.jpg


Klavyeyi biraz küçük beklerdim ama bence boy olarak güzel. Ne küçük ne de büyük. Tam da orta boyu tutturmuşlar gibi geldi.

Klavye sonrası bizi kutu içinde kablo, yedek Switch'ler ve switch sökme aparatı karşılıyor.

WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 18.29.23_281ca3e5.jpg
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 18.29.24_40675b31.jpg
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 18.29.24_c4af2436.jpg

Kablo: Biraz plastik bir yapıda. Daha test etmedim. Test ettiğim zaman burayı güncelleyeceğim.

Switchler: Yedek graywood V3 switchleri.

Switch sökme aparatı: Gayet kullanışlı bir aparat. Bir tarafı ile Keycaps'i söküp diğer tarafı ile Switch'leri sökebiliyoruz.

SES TESTİ

Normalde ses testini kendim yapmak istedim ancak müsait bir alan bulamadığım için ve ekipmanlarım kaliteli olmadığı için yapamadım. Sizlere sesi özetlemem gerekirse gürültülü olmayan tok bir ses çıkıyor. Özellikle bu ses metin yazarken (şu an bu metni Aula F87 Pro ile yazıyorum.) Daha çok yazmanızı hissettiriyor. Yazdıkça yazmak istiyorsunuz. Sizlere bir tane bulduğum ses testini link olarak atıyorum oradan bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


ARTILAR (Uzun kullanımda güncellenecek.)

-Boyutu masada fazla yer kaplamıyor. Bildiğimiz TKL klavyelerden biri. Şahsen ben biraz daha küçük olur diyordum ancak tam orta boyutta.

-Switch'ler "ses testi" bölümünde anlattığım gibi tuşlara bastıkça basmak istiyorsunuz.

EKSİLER (Uzun kullanımda güncellenecek.)

-RGB ışığı karanlıkta kullandığınızda tuşları göremiyorsunuz. Şeffaf bir keycaps kullanılsa daha iyi olurdu.

-Space tuşu hassas. Counter-Strike 2 oynarken bazen kendi kendine karakterim zıplıyordu.

KARŞILAŞTIĞIM / KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Karşılaştığımda incelemeye ekleyeceğim. Karşılaşanlar bu incelemenin altına çözümüyle beraber (tabii varsa) yazabilir. İncelemeyi ona göre güncellerim.

@Pixel_less hocamız dongle'ın arada sırada sorun çıkardığını , çözümünün de dongle sök-tak yapmak olduğunu söyledi.

SON VE GENEL YORUMLARIM

Bana göre 2000 TL bandında alınabilecek bir klavye. Şu an Trendyol üzerinde 2489 TL'ye gördüm. Bana göre 2500 TL bandında daha iyi klavyeler çıkabilir. Eğer indirime girerse ve tekrar 2000 TL bandına girerse alınabilecek ve sizi üzmeyecek bir klavye. Almak isterseniz N11 üzerinde 2000 TL. Linkini sizlerle paylaşacağım. Puan verseydim 9/10 verirdim. Numpad'li olsa güzel olabilirmiş.

Bu klavyeyi bana öneren hocalarıma tekrardan teşekkür ederim. Umarım incelememi beğenmişsinizdir. Kendinize iyi bakın. İyi sosyaller :)

 
Son düzenleme:
Bu arada hocam N11'den aldıysanız teknostore satıcısından aldığınızı varsayıyorum ben ordan aldım şahsen bana gelen klavye Türkçe, büyük enter tuşlu ve graywood 4 switchli acaba rengi lacivert olduğu için mi böyle geldi anlamadım.
Hocam konu sahibi arkadaşımız sanırım İngilizce klavye satın alıp sonradan yeni tuşlar eklemiş. Çünkü Türkçe karakterler diğerleriyle aynı renkte değil.
 
Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Ben de mavi rengini satın aldım bugün kullanmaya başladım aşırı memnunum. Yazma hissiyatı, tuş sesleri, ışıkları, düşük gecikmesi vs beni cezbetti. Tek eksiği harflerde ışık olmaması onun içinde ileride şeffaf tuş satın almayı düşünüyorum. Yaşadığım bir sorundan bahsedeyim Type-C girişini klavyeye takamadım tam oturmuyor bu yüzden kablosuz kullanıyorum ama ben kablolu kullanmak istiyorum. Sanırım yanlış gönderildi mağaza ile iletişme geçeceğim veya ben takamadım zorlamadım bozmayayım diye. Bu arada masaya da bir RGB mouse pad aldım efsane oldu size önerimdir.

Teşekkürler hocam. Size de hayırlı olsun güle güle kullanın. Kablo sanırım biraz bastırınca giriyor ki bir hocamız daha bunu yazmış. Eğer olmazsa satıcı ile iletişime geçebilirsiniz.

Space tuşu başta bana da aşırı hassas geldi hatta sadece space değil mesela Elden Ring oynarken fark etmeden a tuşuna basıp çok fazla uçurumdan aşağı düştüm :D fakat sonra a tuşunda falan bir sorun yaşamamaya başladım space içinde aynısı söz konusu. Bu sıralar biraz 2D platformer oyunlar oynuyorum space tuşu bu sefer çok hantal hissettirmeye başladı tuşu spamlamakta zorlanıyorum nedense belki de direk mekanik klavyeler böyledir emin değilim. Güle güle kullanın hocam. Bu arada hocam N11'den aldıysanız teknostore satıcısından aldığınızı varsayıyorum ben oradan aldım şahsen bana gelen klavye Türkçe, büyük enter tuşlu ve graywood 4 switchli acaba rengi lacivert olduğu için mi böyle geldi anlamadım.

Ben Counter-Strike 2 oynarken yaşadım space tuşu olayını. Zamanla alışacağız demek ki :D ben klavyeyi Trendyol üzerinden aldım hatta incelemede dediğim gibi kuponum vardı ve 1799 TL'ye kadar düşüyordu. Bendeki klavyenin ürün adında "Türkçe Q" ibaresi yoktu. Yine de memnunsanız sorun yok gibi :)

Hocam konu sahibi arkadaşımız sanırım İngilizce klavye satın alıp sonradan yeni tuşlar eklemiş. Çünkü Türkçe karakterler diğerleriyle aynı renkte değil.

Hayır hocam. Kutudan nasıl çıktıysa öyle anlattım. Zaten uzun kullanım sonrası videosunu yapıp YouTube üzerinden paylaşmayı düşünüyorum. Buraya da videoyu atarım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı