Aula F75 kaç pin?

Haemus22

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selam. Etraf Aula 75 hakkında çok fazla konu doldu ama bu konu hakkında ne yazık ki bilgi bulamadığımdan dolayı bu konuyu açıyorum.

Şu anda ajazz ak992 tri-mod rgb red switch klavyem var, 3/5 pin uyumlu. Hem %75 boyutunda klavyem olması için hem de yedekte bulunması için hazır indirim varken Aula F75 almayı düşünüyorum. Mevcut klavyem beyaz olduğu için F75i siyah almayı düşünüyorum (switchlerin farklı olduğunu biliyorum).

Reaper 5 pin, graywood V3 3 pin olduğu bilgisini buldum. Bu arada graywood için forumlarda ve Amazon'da 3 pin yazarken burada 5 pin olduğu yazıyor.

Sorum şu, graywood V3 3 pin mi yoksa 5 pin mi ve eğer 3 pin ise aula f75 thunder black olan model 3/5 pin midir yoksa sadece 3 pin uyumlu mudur?

Şu an için switch değiştime, modlama falan yapmayı düşünmüyorum ama ileride AK992 ve F75 kasalarında aynı switchleri kullanabilmem için aynı pin olmasına dikkat ediyorum.

Kaç pin olduğu farketmez. 5pin switchleri 3pinli pcbye takabilirsin ekstra 2 plastik parçayı keserek. Yıllardır aynı tarz konu açılıyor bununla ilgili ve hep yanlış ya da eksik bilgi veriliyor. Şu an kullandığım klavyenin pcbsi 3pin, kullandığım switchler 5pin gateron milky yellow, herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum mesela.

Kaç pin olduğu fark etmez. 5pin switchleri 3pinli PCB'ye takabilirsin ekstra 2 plastik parçayı keserek. Yıllardır aynı tarz konu açılıyor bununla ilgili ve hep yanlış ya da eksik bilgi veriliyor. Şu an kullandığım klavyenin PCB'si 3pin, kullandığım switchler 5pin Gateron milky yellow, herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum mesela.

O zaman sıkıntı olmaz. Zaten AliExpress'te olan ilanda da 3/5 uyumlu yazılmış, şimdi buldum.

Evet emin olabilirsin sıkıntı olmayacağına. Kesmesi çok kolay zaten ekstra pinleri ve switchlerin çalışmasına, sesine ya da basım hissine herhangi bir etkisi yok bu işlemin zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı