Aula F75 nasıldır?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bu klavyeyi almayi düşünüyorum. TKL yerine %96 seven biri olsam da bu fiyata kacmaz diye düşünüyorum fakat bazi sorularim var.

• Siyah stoklara gelecek mi yoksa beyaz mi almalıyım? Laptop, mouse pad, mouse hepsi siyah oldugundan beyaz yabancı kacabilir diye düşündüm.

• Tuşlari aşırı hassas diye sikayetler cok okudum hem burada hem yurt dışında. O sebepten aldiktan sonra switch değiştirmeyi dusunuyorum. Daha önce switch değişmedim bir oneriniz var mı? Tactile ve cok gurultulu olmayan yağlama istemeyen bir switch istiyorum. Key travel mi diyorlar actuation travel mi diyorlar bilmiyorum artik o degerin daha iyi olmasini istiyorum F75e göre. Akko V3 Pro cream blue buldum ama cok fikrim yok dedigim gibi.

Teşekkürler cevaplar için.

Hocam öncelikle siyah olan stok gelebilir ama şu an beyaz olanlar güney LED ile geliyor deniyor V2 oldukları için siyahlar kuzey mi güney mi gelir bilinmez onun haricinden tuşlar evet biraz yumuşak ses konusunda tok ses verir switch konusu zevk meselesi her şey yakışır çünkü klavyenin kasası dolu beyaz siyah kombinasyonu yapabilirsiniz.

Klavye bu fiyata kesinlikle alınır ülkemizde satılsa çok daha pahalı olur ama ana klavye olarak kullanılacaksa çok da tatmin etmeyebilir. Kullanmayı sevmediğim için tactile switchler hakkında pek bilgim yok ama Akko V3 Pro cream blue denemiştim ve pek sevmemiştim. Sevmememin önemli sebeplerinden biri de bana çok ağır gelmişti. Dilerseniz incelememi de okuyabilirsiniz. İnceleme: Akko V3 Pro Cream Blue Switch

Klavye bu fiyata kesinlikle alınır ülkemizde satılsa çok daha pahalı olur ama ana klavye olarak kullanılacaksa çok da tatmin etmeyebilir. Kullanmayı sevmediğim için tactile switchler hakkında pek bilgim yok ama Akko V3 Pro cream blue denemiştim ve pek sevmemiştim. Sevmememin önemli sebeplerinden biri de bana çok ağır gelmişti. Dilerseniz incelememi de okuyabilirsiniz. İnceleme: Akko V3 Pro Cream Blue Switch
Linear kullaniyorsaniz ondan da öneri alabilirim hocam clicky olmasin da asiri fark etmez.

Hocam öncelikle siyah olan stok gelebilir ama şu an beyaz olanlar güney LED ile geliyor deniyor V2 oldukları için siyahlar kuzey mi güney mi gelir bilinmez onun haricinden tuşlar evet biraz yumuşak ses konusunda tok ses verir switch konusu zevk meselesi her şey yakışır çünkü klavyenin kasası dolu beyaz siyah kombinasyonu yapabilirsiniz.
Guney ile gelme olayini bilmiyordum. Beyaz almak daha mantikli o zaman.

Linear kullaniyorsaniz ondan da öneri alabilirim hocam clicky olmasin da aşırı fark etmez.

Guney ile gelme olayini bilmiyordum. Beyaz almak daha mantikli o zaman.

Bende yeni öğrendim hocam stok bittikten sonra gelen yeni beyazlar Çince kutu ve güney LED ile geliyor siyah tarafında hiç görmedim ya da kimse paylaşmıyor eline siyah yeni ulaşmış olan varsa LED ne yönde paylaşırsa yeni alacaklara yardımcı olur.

Linear kullaniyorsaniz ondan da öneri alabilirim hocam clicky olmasin da asiri fark etmez.
Benim şu ana kadar kullandığım favori switchlerim Gateron Pro Yellow ve Akko V3 Pro Cream Yellow. Bu ikisini önerebilirim linear olarak. Aynı zamanda ben deneyimlemedim fakat V3 Piano Pro'yu da çok övüyorlar, ona da bakılabilir.

Benim şu ana kadar kullandığım favori switchlerim Gateron Pro Yellow ve Akko V3 Pro Cream Yellow. Bu ikisini önerebilirim linear olarak. Aynı zamanda ben deneyimlemedim fakat V3 Piano Pro'yu da çok övüyorlar, ona da bakılabilir.
Pianolar hos duruyorlar açıkçası. Dusunecegim gibi. Son bir sorum olacak size. Dedigim gibi daha önce switch degisimi yapmadım. Cherry, Gateron, Akko switchlerin hepsi (low profile olanlari saymiyorum) uyar mi F75'e? Yoksa ekstra 1 2 sey daha kontrol edilmeli mi?

Pianolar hos duruyorlar açıkçası. Dusunecegim gibi. Son bir sorum olacak size. Dedigim gibi daha önce switch degisimi yapmadım. Cherry, Gateron, Akko switchlerin hepsi (low profile olanlari saymiyorum) uyar mi F75'e? Yoksa ekstra 1 2 sey daha kontrol edilmeli mi?
Pin durumunu kontrol etmelisiniz 3 ve 5 pin olarak ayrılıyordu bazı switchler ama çoğu her ikisine de uyumlu oluyor. Aula F75 de hem 3 hem 5 pin uyumlu diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı