Aula F75 vs Epomaker HE75

Bütçe
3000
F75 te uzun kullanımda çift tıklama gibi sorun yaşayanlar var. Aslı var mı peki bu durumun?
Switchten kaynaklı, leobogun switchler orta kaliteli genel olarak. Ama epomakerın da aşırı farkı yok işte kalite anlamında, bu bütçede bu kadar ona yapacak çok bir şey yok. Daha kaliteli switch isteniyorsa akko, gateron, cherry, hmx.. bu tarz markaları almak lazım onların da zaten fiyatları bizim ülkede fazla.

Başlıkta yazılan gibi, OSU oynuyorum daha çok.
OSU oynuyorsan manyetik de düşünebilirsin.
Manyetiğin normalde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum ama bu daha çok fps oyunları için geçerli. Osuda bir miktar da olsa katkısı olur.

Manyetikler konusunda @enzyyx hocam daha bilgilidir, kendisi de osu oyuncusu zaten.

F75'te uzun kullanımda çift tıklama gibi sorun yaşayanlar var. Aslı var mı peki bu durumun?

Ya sıkıntı şu ki örnek olarak vereyim, mad 60 herkes tarafında önerildi çok alındı sonra herkes sorun yaşadı kronik sorunu çıktı. Bunun aynısını yeni önerilen klavyelerdede yaşayamaz mıyız? Klavyeyi çok alan ve kullanan olmamasına rağmen F75 ten kalite ve switch konusunda daha iyi nasıl diyebiliyoruz. F75'i alanların çoğu memnun kaldı ama sizin dediğiniz klavyenin daha düzgün yorumu yok ve onda da uzun kullanımda yaşanabilecek sorunları bilmiyoruz. Yani büyük ihtimal güzel bir klavyedir ama bunun hakkında bu kadar net konuşmak ne kadar doğru?

Switchten kaynaklı, leobogun switchler orta kaliteli genel olarak. Ama epomakerın da aşırı farkı yok işte kalite anlamında, bu bütçede bu kadar ona yapacak çok bir şey yok. Daha kaliteli switch isteniyorsa akko, gateron, cherry, hmx.. bu tarz markaları almak lazım onların da zaten fiyatları bizim ülkede fazla.

OSU oynuyorsan manyetik de düşünebilirsin.
Manyetiğin normalde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum ama bu daha çok fps oyunları için geçerli. Osuda bir miktar da olsa katkısı olur.

Manyetikler konusunda @enzyyx hocam daha bilgilidir, kendisi de osu oyuncusu zaten.
Hepsi kablolu kablosuz 3000 bandında varsa direkt alırım

1.5 yıldır Aula F75 kullanıyorum gayet memnunum bir sorun ile karşılaşmadım. Ama uzun süre kablosuz kullanmak istiyorsun şarjı bayağı kısa dayanıyor haberin olsun.
Işıklar açık mı kullanıyorsun? Ben ışıklar kapalı kullanınca 1 aydan fazla gidiyordu.
Işıklar çok şarj yiyor maalesef.

Hepsi kablolu kablosuz 3000 bandında varsa direkt alırım

Kalitesi konusunda kıyaslama yapacak kadar fikrim yok ama kronik sorun yaşayan görmedim henüz. Diğer forumların birinde incelemesini yapan birisi vardı, kendisini bulup soru sorabilirsin istiyorsan.

Işıklar açık mı kullanıyorsun? Ben ışıklar kapalı kullanınca 1 aydan fazla gidiyordu.

Evet ışık açık kullanıyorum 1 günü anca çıkarıyor diye hatırlıyorum. Bu aralar kablolu kullanıyorum bayağı rahatım ama kablosuz kullananlar sıkıntı yaşayabilir.

Kalitesi konusunda kıyaslama yapacak kadar fikrim yok ama kronik sorun yaşayan görmedim henüz. Diğer forumların birinde incelemesini yapan birisi vardı, kendisini bulup soru sorabilirsin istiyorsan.
Manyetik almak bence mantıklı değil. Hem yalıtım hem hissiyat hem de ses açısından mekanikler üstün ve manyetiklerin gram üstün yanı yok.

Teşekkürler bakayım hocam

Manyetik almak bence mantıklı değil. Hem yalıtım hem hissiyat hem de ses açısından mekanikler üstün ve manyetiklerin gram üstün yanı yok.
Osu harici oyunlar için ben de öyle düşünüyorum zaten ama osuda rekabetçi oynayanlar için çok küçük bir miktar gecikme azaltmasnın bile etkisi oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı