Aula F75'in bir tuşu çalışırken artık çalışmıyor

Okan Çayır

Hectopat
Yer
Antalya/Finike
Daha fazla  
Daha önce nokta işareti çalışırken şu an klavyede hiçbir şekilde nokta işaretinin olduğu yani? \ kısmından hiçbir tepki alamıyorum, PCB mi arıza verdi acaba daha bugün geldi.

Tek yaptığım şey kapalıyken tuşun keycapini çıkarmaktı, yukarıdaki __+ işaretiyle boyunu karşılaştırıp değiştireyim mi diyecektim, baktım boyu küçük geri tekrar keycapi taktım ama o sırada başka bir şeyler daha yaptım oradan bağımsız sonra klavyeyi taktım kullanırken noktaya basıyorum basıyor hiçbir şekilde tepki yok, switchini değiştirdim yine değişen bir şey yok, Windows'ta falan kendi kendine bir şeyler mi oldu yazılımını Firmware'ini falan kurcalıyordum? Ya daha bir gün bile kullanamadık PCB mi arıza verdi acaba?

Edit: Noktadan sonra ü harfide kafayı yedi. Acaba switchin bacakları mı takılıyor bir yere dedim hafifçe klavyenin altından vurdum ü harfide gitti 😀 sonra her iki switchide çıkarıp bastıra bastıra geri tekrar taktım sonra bütün tuşlara iyice baskı uyguladım. Bu sefer düzeldi ama nokta ve ü harfi hala sıkıntılı, biraz fazla baskı yapınca ya da artarda basınca basmamazlık yapıyor. Switch değiştirdim ona rağmen öyleler. Sorunu nedir acaba gerçekten bir şey mi takılıyor switchin bacaklarına? Bir temazsızlık var gibi sanki ama bastırınca niye kesiliyor ki onu da anlamadım. Konuya dair bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Daha önce nokta işareti çalışırken şu an klavyede hiçbir şekilde nokta işaretinin olduğu yani? \ kısmından hiçbir tepki alamıyorum, PCB mi arıza verdi acaba daha bugün geldi.

Tek yaptığım şey kapalıyken tuşun keycapini çıkarmaktı, yukarıdaki __+ işaretiyle boyunu karşılaştırıp değiştireyim mi diyecektim, baktım boyu küçük geri tekrar keycapi taktım ama o sırada başka bir şeyler daha yaptım oradan bağımsız sonra klavyeyi taktım kullanırken noktaya basıyorum basıyor hiçbir şekilde tepki yok, switchini değiştirdim yine değişen bir şey yok, Windows'ta falan kendi kendine bir şeyler mi oldu yazılımını Firmware'ini falan kurcalıyordum? Ya daha bir gün bile kullanamadık PCB mi arıza verdi acaba?

Edit: Noktadan sonra ü harfide kafayı yedi. Acaba switchin bacakları mı takılıyor bir yere dedim hafifçe klavyenin altından vurdum ü harfide gitti 😀 sonra her iki switchide çıkarıp bastıra bastıra geri tekrar taktım sonra bütün tuşlara iyice baskı uyguladım. Bu sefer düzeldi ama nokta ve ü harfi hala sıkıntılı, biraz fazla baskı yapınca ya da artarda basınca basmamazlık yapıyor. Switch değiştirdim ona rağmen öyleler. Sorunu nedir acaba gerçekten bir şey mi takılıyor switchin bacaklarına? Bir temazsızlık var gibi sanki ama bastırınca niye kesiliyor ki onu da anlamadım. Konuya dair bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Switchlerin bakırımsı metal bir dişi oluyor 1 ya da 2 tane. Glorious klavyemi temizlemek için hepsini çıkarmıştım "M" tusu çalışmıyordu o dişleri yamultmuşum düzeltince sorun kalmadı.

Onunla bir alakası yok sadece keycapi çıkardım öyle oldu, çalışmayınca dediğim şeyleri yaptım ve komple çıkarıp baktım ayaklarında bir sorun yoktu. Hatta yedek switchle değiştirdim yine düzelmemişti. Şu an çalışıyor her iki tuş ama üzerine biraz baskı uygulayınca yazıyor, yazmıyor gibi bir şey oluyor Keyboard Tester'da ü ve nokta tuşlarının ışığı yanıp sönüyordu. Diğer tuşlarda aynı kuvvette uyguladığım baskıya rağmen öyle bir durum yok. Sadece bu iki tuşta var. Ama yazı yazarken öyle bir durum söz konusu değil şu an. Bir anlam veremedim duruma açıkçası. Bilen biri yeşillendirsin diye bekliyorum 😀

Onunla bir alakası yok sadece keycapi çıkardım öyle oldu, çalışmayınca dediğim şeyleri yaptım ve komple çıkarıp baktım ayaklarında bir sorun yoktu. Hatta yedek switchle değiştirdim yine düzelmemişti. Şu an çalışıyor her iki tuş ama üzerine biraz baskı uygulayınca yazıyor, yazmıyor gibi bir şey oluyor Keyboard Tester'da ü ve nokta tuşlarının ışığı yanıp sönüyordu. Diğer tuşlarda aynı kuvvette uyguladığım baskıya rağmen öyle bir durum yok. Sadece bu iki tuşta var. Ama yazı yazarken öyle bir durum söz konusu değil şu an. Bir anlam veremedim duruma açıkçası. Bilen biri yeşillendirsin diye bekliyorum 😀

Direkt Temu ile iletişime geçip iade etmen en doğrusu olur. Oldukca yardımcı olurlar zaten bizdeki siteler gibi abuk subuk bekletmiyorlar.

Direkt Temu ile iletişime geçip iade etmen en doğrusu olur. Oldukca yardımcı olurlar zaten bizdeki siteler gibi abuk subuk bekletmiyorlar.

Derdim şu an sorunu anlamak. PCB sorunu varsa o zaman iade eder başka bir sipariş geçerim. İade ile uğraşmak istemiyorum eğer sorun düzeltilebilecek bir şey ise ama öyle değilse o zaman iade işlemi başlatacağım.

Abuk subuk beklemeye razıyım yeter ki konudan anlasınlar Temu'daki müşteri hizmetlerinin çoğu işini bilmiyor.

Güncelleme yapıyorum;

Önce Temu ile iletişime geçtim. Üründe sorunlar var diye, direkt iade işlemi başlatmaya kalktılar, bulunduğum yerde sadece PTT var 100 km ötedeki MNG veya Aras'a gidemem dedim. O yüzden iadeyi sadece PTT'den yapacaksam olur yoksa tam para iadesi vermezsiniz ürünü iade etmeden, ben de ürünü sadece PTT ile gönderebilirim diğeri için git gel masrafım zaten klaveyeye ödediğim para kadar olur dedim. Ona biz karar veremiyoruz gibi bişeyler dedi. Ben de Aula global ile iletişime geçmek istiyorum eğer sorunu çözememe yardımcı olamazlarsa o zaman iade işlemi başlatırım dedim. Böylece onlar da satıcıya yönlendirdiler. Aula global ile iletişime geçtim, kendim düzeltebilir miyim vs diye sordum. Video attım. Videoyu Keyboard Tester açıp çektim klavyeyle birlikte, orada tuşa bastığımda (.)'nın arada bir çalıştığını ve sıklıkla çalışmadığını, (ü) harfinin de sıklıkla çift bastığını veya arada bir hiç çalışmadığını gördüler ve diğer tuşların da düzgün çalıştığını gördüler. Sorunun PCB'deki hotswap socketlerinden olabileceğini söylemiştim onlara ve buraya yazdığım denediğim diğer yöntemleri de yaptığımı ama yine de sorunun devam ettiğini söyledim. Onlar da sorunun PCB'deki hotswap socketlerinden kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Kendim onarabilir miyim bununla ilgili destek istiyorum vs. dedim dünden beri hala cevap yok. Uzman ekibimizle görüşüp biz size döneceğiz demişlerdi 😄

Çok uzun anlattım ama velhasıl kelam bazı videolar izledim, gördüğüm kadarıyla socketler lehimli yani yapıştırma değil, buna ancak işini bilen birisi lehim atabilir, o da benim yapabileceğim bir şey değil. Sanırım mecbur iade etmek durumunda kalacağım ama ürünü iade etmeden tam para iadesi alabilirsem iyi olacak. Çünkü PTT dışında iade işlemi klavyeye verdiğim para kadar ekstra masraf olacak bana. Hemen indirim bitmeden yenisini sipariş etmeyi düşünüyorum. 😄

Abuk subuk beklemeye razıyım yeter ki konudan anlasınlar Temu'daki müşteri hizmetlerinin çoğu işini bilmiyor.

Hocam başka konuda Instagram'ımı yazdım sana ama sanırım görmedin. Bana ulaşabilirsen sana zahmet, sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam umarım benim aldığım sorunsuz gelir çünkü ailemi çok zor ikna ettim eğer bir sorun olursa klavyede bırak klavyeyi keycap bile almazlar :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı