Yeni bir mekanik klavye almak istiyorum ancak üç model arasında kararsız kaldım. Bu klavyeler hakkında tecrübesi olan veya teknik detaylarına hakim olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Modeller şunlar:
Aula F87 Pro
Havit Gamenote KB884L
Havit Gamenote KB904L
Klavyeyi hem günlük kullanım hem de oyun için düşünüyorum.
Bu klavyeler arasında özellikle malzeme kalitesi, kullanılan switch'lerin hissiyatı, uzun ömürlülük ve yazılım desteği açısından bir kıyaslama yapabilir misiniz?
Aula F87 Pro modelinin kablosuz olması bir avantaj gibi görünüyor, ancak Havit modellerine göre (varsa) eksi yönleri nelerdir?
Bu modellerden birini kullanıyorsanız, olumlu veya olumsuz deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Fiyat/performans olarak sizce hangisi tercih edilmeli?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İlanda açıkça "Pro" yazıyor (Mavi, Graywood V4 Switch) ve fiyatı 1.899 TL.
Yalnız kararsız kaldım, çünkü ürün yorumlarında bazı kişiler "Pro model değil, standart F87 gönderildi" gibi yorumlar yazmış.
İşin ilginç yanı, Aula'nın kendi sitesindeki renk paletlerine baktığımda, bu ilandaki mavi modelin tuş takımı (keycaps) renkleri tam olarak Pro modelin renk şemasıyla uyuyor.
Bu ilandan veya satıcıdan yakın zamanda bu ürünü alan oldu mu? Gelen ürünün gerçekten Pro (PBT keycap, 5 katmanlı dolgu vs.) olup olmadığını teyit edebilecek var mı?
Bu ilandan veya satıcıdan yakın zamanda bu ürünü alan oldu mu? Gelen ürünün gerçekten Pro (PBT keycap, 5 katmanlı dolgu vs.) Olup olmadığını teyit edebilecek var mı?
İki gün önce Aulastar'a mail attım, dönüş olmadı. Şüphelendiğim için ürünü açmadım. Mantıklı bir açıklama gelmez ise büyük ihtimal iade ederim.
Sekiz ay önce de Reddit'te aynı muhabbet dönmüş. Aula şöyle demiş, F87 Pro Çin pazarındaki adıymış, global adı da F87 imiş.
Teknostore YouTube videosunda biri sormuş,
-F87 ile F87 Pro arasındaki fark nedir?
-Hemen hemen aynılar F87 ilk üretildiğinde sadece kablolu bağlantı desteği vardı sonra güncellenerek kablosuz bağlantı özelliği de kazandı. F87 Pro ile aynı seviyeye geldiler.
İlgili video,
Merhaba, konuyla ilgili ufak bir güncelleme yapmak istiyorum.
N11 üzerinden satıcı Teknostore'a ulaştım ve forumda bahsettiğim şüpheleri doğrudan sordum.
Bazı alıcıların ürün etiketinde "F87 Pro" yerine sadece "F87" yazdığını, keycaplerin PBT olup olmadığını ve RGB yazılımının tam kontrol (tüm tuşlara statik renk atama) sağlayıp sağlamadığını sordum.
Satıcının verdiği cevap şu şekilde oldu:
"merhaba evet pro modelidir kutusu sizi yanıltmasın driver üzerinde atamaları ve renk geçişlerini kolayca yapabilirsiniz"
Sorduğum soru ve aldığım cevabın ekran görüntüsünü de aşağıya ekliyorum.