AutoCad için bilgisayar Toplama

aratmakina

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Atölyem için bilgisayar toplamak istiyorum. Denizlide makine atölyem var. İhracat ürünlerimiz arttıgından birçok firma Cad çizimi istiyor; elde çizim kabul etmiyor. 6 aydır çizimi dışarı yaptırmak çok masraflı oldu. Bunun yerine bilgisayar toplamak istiyorum. Çok bu işlerden anlamıyorum. Oyun olmasın demiyorum ama asla 1. önceliğim değil. Önceliklerim:

Ekran büyük olursa güzel olur, hızlı olsun, en az 10 sene dayanabilecek bir makine. Mümkünse. Çoğunlukla SolidWorks ve AutoCAD çizimleri için. Bütçe konusunda fazla uçmamak kaydıyla minimum ne kadar olursa. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 3800X ve Ryzen 5 3600X işlemci
Bütçeye göre Gtx 1660 Super ekran kartı
Eğer ilerde yükselitirim bilgisayarı derseniz 2*8 ram, Eğer şimdiden alıyım derseniz 2*16 ram
B450 anakart
İsteğe göre 500 veya 1tb ssd
550-600 watt bir güç kaynağı yeter diye düşünüyorum
Bu sistemi 6000-7000 TL'ye toplayabilirsiniz
Hem oyun hem de iş konusunda sizi üzmeyeceğini düşünüyorum

Başka arkadaşlar da yanlışım veya öneridikleri bir şey varsa söyleyebilirler. Eğer benim daha bütcem var derseniz ona göre bir şey daha söyleyebilirim.

Hocam ne kadar bütçe ayırt edeceksiniz?
Şu özelliklerde bir bilgisayar işinizi görecektir diye tahmin ediyorum. İleride ekran kartı yetişmezse depolama dar kalırsa elinize para geçtikçe yükseltme yapabilirsiniz. Benim bir yakınım AutoCAD programında GTX ekran kartının artık yetersiz kalmaya başladığını söylemişti RTX ekran kartlı modelleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Benim bir yakınım AutoCAD programında GTX ekran kartının artık yetersiz kalmaya başladığını söylemişti RTX ekran kartlı modelleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Hocam benimde ablam iç mimar- dış mimar ona sorduğumda eğer 2 boyutlu çalışırsa ekran kartına çok yük binmez dedi ama eğer 3 boyutlu bir çalışma yapacaksa arkadaş, evet en az 2060 seviyelerinde bir kart lazım.

Geç yanıtladığım için kusura bakmayın. Maksimum 10 bin güzeldir. Çoğunlukla solidworks üzerine kullanıcam geniş ekran çok önemli benim için. İstediklerime ek olarak söylemeyi unuttum kafa dalgınlığından 2 tb hafıza fena olmaz.

Hocam şöyle yapsanız daha iyi olur yaklaşık 500 GB SSD ve 1-2 TB'lık depolama için hart disk alırsanız sistem daha hesaplı gelir. Yukarıda verdiğim linkte ihtiyaçlarınıza göre kasaya ekleme çıkartma yapabilirsiniz. Ama altını çizerek söylüyorum daha kasa toplamada yeniyim. Bu konunun erbabı bir insan gelip sistem toplarsa daha iyi olur benim bildiğim en mantıklı kasa bu. Onun dışında ekranlar hakkında çok bir bilgim yok ama oyuncu amaçlı PC kullanmayacağınız için açıklamada bıraktığım ekran gözüme güzel gözüktü. Tazeleme hızı düşük ama geniş bir ekran.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Benim de monitörler hakkında çok bilgim yok ama televizyonlar hakkında var. 5 ms tepki süresinin iyi bir şey olmadığını biliyorum. Neye göre kötü bir şey onu da söyleyemem ama televizyon alırken en çok dikkat etmem gereken kısım olarak öğrendim.

Hocam ekran kartını 2070 veya 2070 super gibi bir kart bakabilirsiniz. Birde monitör olarak Lg 34WL50S-B monitörünü önerebilirim. Ben indirimde 2.500 gibi bir fiyata aldım yeni aldım çok beğendim. Hocam 5ms'le 1ms nin eğer e-sporcu değilseniz pek etkileyeceğini sanmıyorum.

Dediğiniz gibi yapıp 1ms 5ms ayırmıyorum. Bu önerdiğiniz monitörün ekran 90cm gittim. Televizyonumda ölçtüm. Dürüst olmak gerekirse kafamı yoracak kadar büyük oldu. Mümkünse 27 inç monitör önerebilirseniz. Ekran kartlarını inceliyorum önerdiğiniz. bütçemi zorlamayacak şekilde kontrol ediyorum. Son bir ricam daha var. İşlemci konusunda i7 kullanabilir miyiz. Okuduğum bir kaç yazı da önerdiğiniz işlemcilerin aksine 3 boyutlu tasarım programlarında i7 işlemcilerin baya bir etkili olduğu söylenmiş.

Eğer iyi bir anakart alırsanız neden olmasın? Fakat benim pek Intel soket anakart bilgim yok bu yüzden anakart konusunda yardımcı olamayacağım ve eğer isterseniz monitörün fotoğraflarını gönderebilirim görmek isterseniz.
. İşlemci konusunda i7 kullanabilir miyiz. Okuduğum bir kaç yazı da önerdiğiniz işlemcilerin aksine 3 boyutlu tasarım programlarında i7 işlemcilerin baya bir etkili olduğu söylenmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı