AutoCAD'de layer kalınlığı nasıl ayarlanır?

Halil Aydin

Hectopat
Daha fazla  
Selam. AutoCAD'de ödev yapmaya çalışıyorum. Çizimi yaptım, çizgilerin kalınlıklarını ayarlamak kaldı. Ancak 0.05mm ile 0.70mm arasında hiçbir fark yokken, 0.80 Mm'ye geçince birden kalınlaşıyor. 0.80mm ile de 2.20mm arasında bir fark olmuyor. Yani seçebildiğim ancak iki tür oluyor. Kalın ve ince. Ara değerlerde bir kalınlık seçemiyorum. Sebebini bilen var mı?

Selam. AutoCAD'de ödev yapmaya çalışıyorum. Çizimi yaptım, çizgilerin kalınlıklarını ayarlamak kaldı. Ancak 0.05mm ile 0.70mm arasında hiçbir fark yokken, 0.80 Mm'ye geçince birden kalınlaşıyor. 0.80mm ile de 2.20mm arasında bir fark olmuyor. Yani seçebildiğim ancak iki tür oluyor. Kalın ve ince. Ara değerlerde bir kalınlık seçemiyorum. Sebebini bilen var mı?

Sağ üstte bulunan Properties seçenekleri kısmında bulunan aşağıda da gördüğünüz kısma tıklayın.
Buradan istediğiniz çizgi kalınlığını seçin, yoksa Lineweight seçeneğine basın. Oradan ayarlarsınız.

Ekran görüntüsü 2024-03-01 111222.png

Sağ üstte bulunan Properties seçenekleri kısmında bulunan aşağıda da gördüğünüz kısma tıklayın.
Buradan istediğiniz çizgi kalınlığını seçin, yoksa Lineweight seçeneğine basın. Oradan ayarlarsınız.

Eki Görüntüle 2129661
Ben de buradan yapıyorum. Ancak 0.80 mm'ye kadar fark yok. 0.80'den de yukarı doğru fark yok. Çizgiler ya kalın ya ince olabiliyor.

Ben de buradan yapıyorum. Ancak 0.80 Mm'ye kadar fark yok. 0.80'den de yukarı doğru fark yok. Çizgiler ya kalın ya ince olabiliyor.

Lineweight settings kısmından kendiniz oluşturabilirsiniz.
Ayrıca çizgi burada kalın olmasa bile baskı sırasında kalın çıkabilir. Dikkat etmeniz gerekiyor buna.
PDF'e kayıt edin. Sonra bakıp tekrar denersiniz.

1709287111119.png

Şuna tıkla, customization olması gerek, açılan menüde Line Weight'i seç.
Snaps'lerin yanında "Show/Hide Line Weight" açılacak, ona tıkla böylece görebilirsin.

Göremediğin için orada yok değiller, gözlerin karmaşık projede kanamasın, sistem bir de onu renderlamakla uğraşmasın diye standartta kapalı gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı