Autodesk firması hâlâ korsan kullananlara dava açıyor mu?

Evet cevaplarıın çok faydalı oldu.
Avukat a danışıp, MAYA ile büyük işletmelere müzik yayını davası açacağız.. Dönüşte de marketten bir şeyler alacağım.
Maya bir şirket değil, Autodesk firmasına ait modelleme paketidir. Ayrıca kişi veya kurum fark etmez. Lisanslı olan hiç bir ürün izinsiz kullanılamaz. Benim yaptığım ve lisansladığım bir modeli sen oyununda izinsiz kullanırsan senin oyununa telif gönderebilir ve para talep edebilirim. Veya bir oyunda hile kullanırsan yine firma "zararlı yazılım üretmekten" sana dava açabilir. Hepsi aynı yere çıkıyor. Bunların hepsinin kanunlarda karşılığı var. Bu işler global olduğu için masraflı. Bu masrafı göze alıp gerçekten dava eden firmalar da var. Autodesk de bunlardan birisi bireysel kullanıcılara yoğunluk olmasa da stüdyo veya şirketleri eğer yakalarlarsa dava ediyorlar.

Evet cevaplarıın çok faydalı oldu.
Avukat a danışıp, MAYA ile büyük işletmelere müzik yayını davası açacağız.. Dönüşte de marketten bir şeyler alacağım.

Vay canına sını!
Şu mesaja bile cevap yazdın. Why so serious?

Yasalarla belirlenmiş çerçevelerde kurulmuş, tüzel kişiliği olan veya kişiye ait firmalar, kullandıkları programların orjinal olmasına dikkat etmek zorundadır.

Orjinal olmadığı tespit edilmiş bir program firması, yapılan işten memnun olmayan müşteri, rakip bir firma; bu üç ihtimal, yani programın firması kendi tespit ederse, müşteri veya rakip firma şikayet ederse avukatlar firma kapısına dayanır orjinal program kullanın diye.

Ancak kullanılan program, firma adına kayıtlı olmayan bir bilgisayardaysa, firmaya kesilebilecek ceza azalır diye hatırlıyorum veya hiç kesilemeyebilir, şikayet firma adına yapılmış, şikayet sebebi program kişisel bilgisayarda, deneme amaçlı kurdum denerken geldiniz dediklerinde çok uğraşacak bir şey olmuyor kısaca.

Gerçek senaryolara dönersek, kırık sistemler ana sistemlerle iletişimi engelleyecek şekilde düzenlenmiştirler. Bir Plugin/Addon karşı tarafla iletişmediği sürece fark edilmezler veya hiper zeki birisi gelip "güncelleyeyim yea" diye hareket etmediği sürece. Diğer konuda ise bir müşteri sistemin kırık olup olmamasına bakmaksızın ihbarda bulunabilir, rakip firma da, eğer kırık bir sistem varsa bununla ilgili cezalarla uğraşmanızı tercih ederler.

Autodesk öğrencilere ücretsiz vermiyor muydu zaten yazılımlarını? Ben 3 senedir bu şekilde kullanıyorum. Öğrenciyseniz bir değerlendirin derim.

Autodesk öğrencilere ücretsiz vermiyor muydu zaten yazılımlarını? Ben 3 senedir bu şekilde kullanıyorum. Öğrenciyseniz bir değerlendirin derim.
30 günlük deneme sürümü var sonrasında ücret talep ediyor senin kullandığın büyük ihtimalle korsan :d

hocam mesela benim motion design bilgim var biraz after effects ve Aİ kullanıyorum mesela fiver da satış yapsam ürünün orjinaliğini sorgularlarmı yani şuan öğrenciyim eğer bir miktar kazanırsam direk orjinale geçiş yaparım

30 günlük deneme sürümü var sonrasında ücret talep ediyor senin kullandığın büyük ihtimalle korsan :d
Hayır benim dediğim deneme sürümü değil. Öğrenci sürümü direkt. Üniversiteni sisteme kayıt edip öğrenci kartını ve transkriptini yüklüyorsun. Öğrencilik hayatın boyunca ücretsiz kullanıyorsun programları. Bu konuda Autodesk'i çok takdir ederim.

Dedikleriniz doğrudur. Rakip firmanın şikayeti kısmı pek mantığıma uymuyor. Elinde veri ya da delil olmadan rakip firma bir suç duyurusunda bulunursa ve asılsız çıkarsa o zaman iftira atmak ve iş kaybına ugramak sebebi ile bir çok cezai yaptırıma uğrayabilir. Bu neenle o kısım çok zor gibi geliyor bana.

lise öğrencilerine böyle bir fırsat yok demi ben bu sene yerleştim ancak kayıt yaptırmadım üniversiteye yararlanma imkanım yok demi

Eğer autocad lisans alacaksanız ve yükleceğiniz bilgisayarlarda daha önce cracklı autocad kuruluysa kesinlikle bilgisayarları secure erase şeklinde formatlayın yada yeni hdd alın.
Çünkü lisansladıktan sonra autodesk fırması sizin önceki kullandığınız cracklı programları görüp size onları satın almanız gerektiğini söylüyor. Şuan lisanslı olarak kullanıyorum deseniz bile yinede size bunu dayatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…