Autorun Microsoft nedir?

Fringtavo Gus

Hectopat
Merhabalar, aşağıdaki resimde (1. resim) görüldüğü üzere görev yöneticisinin başlangıç sekmesinde Autorun Microsoft isimli bir program var. Başka bir bilgisayarın başlangıç sekmesine baktığımda ise (2. resim) öyle bir program gözükmüyor. Bu program nedir ne işe yarar? Beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

Adsız.png

Adsız1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, benim bilgisayarımda var ama başkasında yok diye bir karşılaştırma olamaz. Üstteki resimde Java var, alttakinde yok. Ondan da şüphelenmeniz gerekir o zaman.

Virüs olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, ne olduğunu bilmediğimiz her şeye virüs gözüyle bakmamak lazım. İçiniz rahat edecekse Kaspersky indirip tam tarama yapın fakat ben sisteminizde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Virüs veya CD'nin otomatik olarak çalıştırılması özelliği olabilir ama sen yine de Kaspersky ile tam tarama yap.
Kaspersky kullanmayı bilmiyorum. Malwarebytes indiriyorum iş görür mü acaba?
Virüsün zararsız olanı yoktur. Sadece dikkat çekmemeye çalışanı vardır.
Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. Şimdi Malwarebytes indiriyorum. Tarama yapacağım.

Programın yapımcısı gözükmüyor bile, Microsoft ürünü olmadığı çok belli.
Kaspersky Free ile taratın, tarayıcıları silip tekrar yükleyin, Temp klasörünü temizleyin.
Durum cidden garip.
Ve bu arada antivirüs ile tarama yapmadan önce programı başlangıçtan çıkartıp yeniden başlatın sonrasında Rkill.exe ile çalışan virüsleri durdurun bazen araya kaynayabiliyor. En son da taratıcaksın.

Merhabalar, aşağıdaki resimde (1. resim) görüldüğü üzere görev yöneticisinin başlangıç sekmesinde Autorun Microsoft isimli bir program var. Başka bir bilgisayarın başlangıç sekmesine baktığımda ise (2. resim) öyle bir program gözükmüyor. Bu program nedir ne işe yarar? Beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

Eki Görüntüle 739735

Eki Görüntüle 739737
Kaspersky kullanmayı bilmiyorum. Malwarebytes indiriyorum iş görür mü acaba?

Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. Şimdi Malwarebytes indiriyorum. Tarama yapacağım.
Malwarebytes sadece Malware siler.
Kullanmakta bir şey yok zaten, tarat diyeceksin tam tarama diyeceksin o senin işini yapacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı