Hiç bir sistem güvenli değildir. Vista ve üzeri işletim sistemlerine kolay kolay virüs bulaşamayacağını kim söylemiş :) Hiçbir şey olmasa bir Zero Day Attack bulur sizi. Kim tespit edebilir bunu ?

Microsoft Security Essentials fena değil tamam ama %100 koruma sağlayan bir araç değil. Microsoft'un olması sebebiyle tamir özelliği oldukça başarılı. (Sistemi eski haline çevirme) Ama tüm zararlıları da bulmuyor şimdi test sonuçlarına bakın. Ücretsiz programlar arasında güzel bir yer alır fakat iyi Internet Security yazılımlarının yanında biraz tüy siklet kalıyor.
 
Avast'ın sunduğu koruma şaka gibi. AVG ise sistemi inanılmaz derece yavaşlatıyor. Avira'nın ise ayarlarını yapıyorsun, ayarlar kaydedilmiyor. MSE çıktıktan sonra hiçbirinin suratına bakmaz oldum. G-Data kullanıyorum şu anda hediye geldiği için, fakat akrabalarıma MSE yüklüyorum.
 
Avira'da ayarlar kaydedilmiyor derken 2 bilgisayarımda kullanıyorum dediğiniz gibi bir sorun yaşamadım. Sadece bir kez pil bitip sistem aniden kapanınca yeniden açtığımda Güvenlik Duvarı'nın ayarları resetlenmişti. Bunu mu kastediyorsunuz ?

Dediğiniz gibi Avast iyi değil. Bu PC'de BitDefender Internet Security kullanıyorum. Çok şükür bir sorununu görmedim daha.

Bu arada Microsoft Security Essentials'ın AV-Test Raporu : http://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_pi1[report_no]=121355

Şu rapor da incelenmeli : http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/avc_per_201206_en.pdf

Sıkıntısı Protection against 0-day malware attacks, inclusive of web and e-mail threats kısmında. Yoksa ortalığa düşmüş virüsleri iyi tespit ediyor. (Sonuçta işletim sistemi Microsoft'un) Tespit kısmının geliştirilmesi lazım diğer kısımları çok güzel. Neredeyse 0 yanlış hata veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Norton kullanıyordum dün bitti. Onur abi'nin önerisiyle Microsoft Security Essentials yükledim. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda çok kasma ve çalısan programlarda onun exe'si kastığını gördüm. Kapatıyorum sağda niye kapatıyorsunuz güvensiz kalıyorsuz vb. yazı veriyor. Kendi kendine gene açıyor %80 cpu felan kullanıyor yaptığı bir işlemde yok. Bende sildim sonuçta microsoft ne hayır gelir. :) Norton çok memnundum ama çok pahalı. Ucuza kutu bulursam alıcam.

Şu an güvenliksizim. Ücretsiz beni savunacak anti-virüs ne kullanabilirim ?
 
Ücretsizlerin durumu pek iyi değil. AVG'nin ücretsizi son testlerde iyiydi. Microsoft Security Essentials'ın raporuna bir daha baktım. Evet bilgisayarı biraz kasıyor. Ama dediğin gibi rahatsız etmesi biraz ilginç. (Yavaşlatma değeri biraz fazla.Komplike Internet Security'ler kadar yavaşlatıyor. Norton eskiden çok kasıyordu. Sonra sorunu çözdüler. Şu anda bilgisayarı az yavaşlatanlar arasında. )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Norton ücretliler arasında en iyilerden biri. MSE'nin öyle fazla kaynak kullanma sorunu olabilir. Ama 4.0 sürümünü kullan derim. Avira yanlış alarm veriyordu bir dosya için. Ne ettiysem o dosyayı bir türlü istisnalar listesine ekleyemedim.
 
Doğru; Avira'da ben de bir dosya için aynı sorunu yaşadım. Aslında bildirmek lazım ama ciddiye alırlar mı ?
 

Geri
Yukarı