Avast'ı neden kötülüyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar, gözüme çarpan bir konu var. Bu forumda herkes nedense Avast'ı kötülüyor, testlerde Avast 1. niye kötülüyorlar anlamadım gitti. Bir de bu forumda Kaspersky sevdalığı var Avast ile yarıştırmaya çalışıyorlar belki ben yanlış biliyorumdur, birisi beni aydınlatırsa sevinirim. (hiçbir şey bilmeden Kaspersky en iyisi diyenler hiç yazmasın.)

Böyle konular neden onaylanır aklım almıyor. İnsanlar bir şeyi deniyorlar ve ona göre sonucu dile getiriyorlar. Testlerde isterse sonuncu olsun ister birinci fark etmiyor. İnsan deneyimi ile testler tamamen farklı. Avast'ın oyun yüklerken bile yüklemek ister misiniz diye çıkıp durması durumun ne olduğunu açıkça dile getiriyor. Kaspersky'ı övmelerinin nedeni kullanıcı deneyiminin güzel olmasıdır. İki güne bir neden Avast ile ilgili konu açılıyor cidden anlamıyorum gerçekten.

Avast güvenilir bir AV değil, gizlilik ihlalleriyle daha önce skandallara karışan bir AV. Kullanıcılarından şüpheli derecede veri toplayıp, bunları sattığı ortaya çıktı. Güvenilirliğini büyük derecede kaybettiği için artık pek önerilmiyor, sadece foruma özel bir şey değil. Ben de şahsen kullanmanızı önermem.

Kaspersky'ın forumda bu kadar popüler olmasının sebebi @Murat5038 etkisi bence tabii ki tek sebep olmamakla beraber, şu an pek görmüyorum ortalıkta ama forumda belli bir süre bulunan ve güvenlik konularında zaman geçiren birçok kişiye Kaspersky'ı aşılayan isimdi. Bunun haricinde Kaspersky en iyi AV'lerden, genel olarak güvenlik camiasında bilinen ve önerilen bir isim.

Merhaba arkadaşlar, gözüme çarpan bir konu var. Bu forumda herkes nedense Avast'ı kötülüyor, testlerde Avast 1. niye kötülüyorlar anlamadım gitti. Bir de bu forumda Kaspersky sevdalığı var Avast ile yarıştırmaya çalışıyorlar belki ben yanlış biliyorumdur, birisi beni aydınlatırsa sevinirim. (hiçbir şey bilmeden Kaspersky en iyisi diyenler hiç yazmasın.)

3 yıldır aralıksız kullanıyorum, biraz Avast hakkındaki düşüncelerimi belirteyim. Öncelikle ücretsiz sürümü gerçekten berbat. Çoğu siteyi ve dosyayı temiz olmasına rağmen, güvenlik sebebiyle engelliyor. Ücretsiz olarak Avast'dan daha güzel uygulamalar var. Ücretli sürümünü değerlendireceksek, gayet güzel.

Merhaba arkadaşlar, gözüme çarpan bir konu var. Bu forumda herkes nedense avast'ı kötülüyor, testlerde avast 1. niye kötülüyorlar anlamadım gitti. Birde bu forumda kaspersky sevdalığı var avast ile yarıştırmaya çalışıyorlar belki ben yanlış biliyorumdur, birisi beni aydınlatırsa sevinirim. (hiçbir şey bilmeden kaspersky en iyisi diyenler hiç yazmasın.)
Çok daha iyileri varken gerek olmaz avasta.

Kendini virüs olarak görmesi yeter bence.

Bu bakış açısı tamamen saçmalık. Şu an böyle bir durum yok. Yıllar önce olan bir şey ve bunun bir resmi kaynağı yok.

Bu bakış açısı tamamen saçmalık. Şu an böyle bir durum yok. Yıllar önce olan bir şey ve bunun bir resmi kaynağı yok.

Ben kendi yaşadığımdan bahsediyorum. Kaynaklar pek umurumda değil. Zamanında az çektirmedi. Kaspersky ya da eset varken avast kullanılmaz.

Hocam bildiğin legal zararlı yazılım kendisi ne anlatıyorsunuz siz?
İki üç pop-up ve reklam yüklüyor diye zararlı mı oldular ha? Para lazım adamlara. Ne yapsınlar? Milleti mi soysunlar? Gasp mı yapsınlar ha! Hile hurda mı yapsınlar? Çocuk mu kaçırsınlar?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı